• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як зшити подушку на диван

Якщо Вам набрид дизайн Вашого дивана і Ви, нарешті - то, прийняли рішення змінити його сумовитий і гнітючий вигляд, то ми зможемо Вам в цьому допомогти. Ця проста інструкція розповість Вам про те, як зшити красиву подушку на диван.

Подушка на диван - делікатна прикраса

Маленькі декоративні подушки допоможуть не тільки надати затишку і дизайнерської нотки Вашої вітальні, але і зможуть передати характер всього будинку і його мешканців. Декоративна подушка - це не просто додаткова деталь або прикраса для дивана. Вона також є ще одним джерелом комфорту, адже поклавши її під голову або спину, Ви зможете зручно розташуватися перед телевізором. Маленька подушка стане відмінною деталлю декору дитячої кімнати, більш того, вона зможе виступити в ролі ще однієї іграшки. Не варто забувати про подушкові бої, адже це чудова розвага не тільки для дітей, а й для дорослих. У деяких країнах декоративні подушки навіть використовують в якості стільця, просто ложа на підлогу. Таке явище можна досить часто зустріти в Японії і в інших народів Сходу, а перші згадки про традиційний спосіб сидіння на подушках дійшли до наших днів з самого стародавнього Вавилона.

Ви, напевно, бачили величезну різноманітність виробів в магазинах, але чому б не змайструвати таку своїми руками? Це зробить її особливою і допоможе попрактикувати Ваші навички крою та шиття, і, до того ж, стане відмінним способом для того, щоб проявити Ваше уяву і фантазію. Подушку можна зшити, зв'язати, вишити хрестиком або гладдю, використовувати варіанти аплікацій. Хенд мейд завжди залишається в моді! І, хто знає, може Вам настільки сподобається, що Ви вирішите зайнятися цим професійно!

Подушка — іграшка

Цьому виду декоративних подушок приділено особливу увагу. Такі дрібниці прикрашають дивани, крісла, софи і ліжка, в залежності від дизайну кімнати. Вони прикрасять будь-який простір і додадуть особливої ​​характерної риси інтер'єру. Подушки, виготовлені у формі іграшок, користуються великою популярністю, так як маленькі діти люблять з ними гратися і засипати. Такі подушки можна покласти під голову або спину для додаткового комфорту. Для любителів займатися йогою декоративна подушка незамінна в використанні, вона допомагає в запобіганні травм колін і незамінна під час медитацій.

У подушок-іграшок є свої невеликі особливості:

  • У них відсутня класична форма чотирикутника. Найчастіше такі подушки виготовляються у вигляді тварин, героїв мультфільмів, машин, кораблів, ляльок і так далі.
  • Зовні вони кидаються в очі своєю яскравістю і барвистістю.
  • Розміри таких подушок рідко відповідають стандартним.
  • У більшості випадків вони виготовляються з таких матеріалів, як шерсть, текстиль і пряжа.

Чудовою ідеєю може стати виготовлення такої подушки зі своєю дитиною. Це навчить його посидючості і допоможе йому проявити свою фантазію, Ви зможете навчити Вашого малюка всім видам геометричних фігур і розповісти про поєднання кольорів і їх відтінків.

Форми подушок і їх призначення:

  • Валики. Вони прекрасно підходять для зняття втоми з шиї і спини.
  • Дорожні. Цей тип використовують під час подорожей на машині, автобусі, поїзді і літаку. Вони допоможуть підтримувати Вашу шию і запобігти її набряку.
  • Для сну. Цей варіант повинен ідеально підходити під розмір голови і ні в якому випадки не виготовлятися з твердих матеріалів. Найчастіше їх роблять з флісу і плюшу.
  • Дитячі для сну. Вони виготовляються з матеріалів, що не викликають алергію, мають пласку форму.
  • Для сидіння. Така подушка повинна бути м'якою і зручною.
  • Під лікті. Цей варіант спеціально створений для людей, довго працюють за комп'ютером. Подушка має довгасту форму, і лягає під лікті. Її можна використовувати для читання, якщо Ви любите читати сидячи за столом.

Як зшити подушку на диван своїми руками

Для початку Вам потрібно приготувати всі матеріали. Почніть з поднаволочніка. Його тканина повинна бути дуже щільною - це допоможе наповнювача не вибиватися назовні. Якщо ви хочете викроїти диванну подушку, то зверніть свою увагу на сатин - він є найбільш популярним матеріалом в такому випадку. Потім перейдіть до наповнювача. Він буває штучним (латекс, синтепон) або натуральним (пух, пір'я або вата). Якщо Ви плануєте помістити декоративну подушку в дитячу, то краще відмовтеся від пір'яного або пухового наповнювача, так як він може викликати алергію. В якості наповнювача використовуються і нетрадиційні матеріали, такі як гречка, пшениця, насіння льону, ялівець або сухі польові трави.

Потім Вам потрібно взятися за пошуки декоративної тканини, яку Ви захочете використовувати для наволочки. Ця важлива деталь, виконана з щільної вовняної, лляної, оксамитової або гобеленової тканини, буде виглядати краще за все. Рекомендується придбати потаємну блискавку, з нею буде набагато зручніше при зміні наповнювача, який Вам потрібно буде міняти час від часу, тому що декоративні подушки мають тенденцію до збивання через рік або два і можуть втратити свій первісний вигляд. Самий кінцевий етап - це різні декоративні елементи, такі як стрічки, гудзики, бахрома, мереживо, бантики, і інші - все залежить тільки від Вашої уяви. Ну і, нарешті, перед тим як пошити подушку на диван, обов'язково приготуйте голки і нитки, не забудьте про швейну машинку.

Покрокова інструкція пошиття декоративної подушки:

  1. Почнемо з основи. Виберіть, якої форми Ви хочете, щоб була Ваша форма: квадратної, прямокутної або круглої. Зверніть увагу, що кругла форма є найскладнішою для роботи, так що якщо це Ваш перший досвід, то придивіться до інших варіантів.
  2. Коли Ви будете працювати над викрійками, обов'язково робіть запас в 1-2 сантиметри для швів. Зшийте основу білизняним швом, щоб вона була міцнішою.
  3. Ушийте з одного боку приховану блискавку, щоб Вам було легше міняти наповнювач в майбутньому.
  4. Далі переходимо до наволочці. Розмір викрійки для наволочки повинен бути більше за розміром, ніж сама подушка. Не забувайте додати 1-2 сантиметри на шви і в цей раз. Ваша наволочка повинна складатися з трьох частин - дві основні частини, що відповідають розміру подушки і одна прямокутна - її розмір повинен бути на дві третини або на половину менше всіх інших частин. Ви можете зробити викрійку для наволочки з одного великого шматка тканини. По ширині її потрібно зробити однаковою за розміром з подушкою (тут теж враховуємо додаткові 1-2 сантиметри), а по довжині вона повинна бути два з половиною розміру подушки. Для того, щоб виготовити наволочку, зшиваємо тканину на машинці з трьох сторін, залишаючи один край вільним і пришиваючи до нього внахлест решту. Якщо Ви вирішили використовувати один великий шматок тканини, то Вам потрібно зшити його з двох сторін, а потім знову пришити решту внахлест. Акуратно підігніть краю наволочки.
  5. Тепер прийшов час включити Вашу уяву і зайнятися декоративним оформленням Вашої подушки.
  6. Дуже цікаво і незвично виглядатимуть варіанти, зроблені з різних клаптиків тканини. Такі клаптики можуть бути у вигляді квадратів, трикутників і навіть смуг. Їх потрібно зшити між собою і прикріпити на основу Вашої подушки, роблячи, свого роду, аплікацію. Такі подушки можна робити всією сім'єю, залучаючи Ваших дітей, вони можуть самі придумати картинку, зобразити її на тканини і потім вирізати.

Для того, щоб Вам було зрозуміліше, як зшити подушку на диван своїми руками, фото Ви зможете розглянути нижче.

Де шукати допомогу?

В інтернеті Ви зможете знайти різні схеми і картинки. Існує величезна кількість форумів для рукодільниць, там Ви зможете відшукати всю необхідну інформацію і майстер класи різної складності. Це ті місця, де люди обмінюються новими ідеями і досвідом.

На додаток, Ви можете підписатися на журнали по хенд мейду, де Ви зможете знайти варіації схем і навчальних посібників.

Якщо Ваша вітальня декорована в:

  • класичному або античному стилі - в такому випадки Вам крупно повезло, так як для таких стилів підійдуть подушки будь-яких форм і матеріалів;
  • кантрі або прованс - для цих стилів прекрасно виглядатимуть подушки, виготовлені в дизайні батик і печворк;
  • етнічному стилі - національна вишивка, паєтки, намистинки і зображення у вигляді пір'я стануть прекрасним доповненням до такого інтер'єру;
  • модерн або арт-деко - подушки з хитромудрими візерунками в спокійних, пастельних тонах стануть Вашими друзями;
  • хай-тек або мінімалізм - для таких стилів краще вибирати або однотонні подушки спокійних тонів, або навпаки дуже яскраві, щоб урізноманітнити інтер'єр і додати яскравий акцент.

Декоративні подушки - це прекрасний спосіб додати насичених фарб і огорнути атмосферою затишку Вашу вітальню або спальню. Вони зроблять інтер'єр кімнати більш виразним і доповнять його унікальними деталями, що підкреслюють Ваше почуття стилю.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті