• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як прибрати плісянву на дивані

Внаслідок тривалого використання меблів може з'явитися цвіль, від якої необхідно швидко позбутися. Як правило, незважаючи на те, що технології зробили крок далеко вперед, сучасні виробники не приділяють достатньо уваги цій проблемі, в слідстві чого на меблях виникають цвіль і інші неприємності.

Небезпека полягає в тому, що якщо належним чином не зреагувати вчасно, може розвинутися грибок, бактерії, пилові кліщі — це дуже небезпечно, а якщо в будинку живуть діти, тоді цю проблему потрібно оперативно усувати, щоб вона не вражала все в домі.

Існує дуже багато видів цвілі і всі вони по-різному можуть впливати на організм людини і відповідно на сам виріб. Варто відзначити, що цвіль — це грибок, точніше колонія одноклітинного грибка, розвивається зі спор, які в «законсервованому» стані у величезних кількостях постійно присутні в повітрі.

З цього можна зробити висновок, що незалежно від виробу і матеріалу, він мешкає в повітрі практично в кожному будинку, але під впливом певних сприятливих умов починає активно вражати всі предмети в будинку, в тому числі меблі.

У цій статті ми розглянемо причини появи плісняви, як її вивести з дивана і як побороти запах від неї після збирання.

Причини появи цвілі

Причин виникнення існує досить багато, основне — сприятливі умови, висока вологість в кімнаті, відсутність опалення і т. д.

В абсолютно будь-якому приміщенні живуть спори грибків, але починають активно розвиватися лише у відповідних умовах. Якщо розібратися в причинах і факторах, що сприяють їх розмноженню, можна раз і назавжди позбутися від цвілі.

Сприятливі умови для появи такі:

  1. Погане утеплення підлоги, вогкість ґрунту під ним.
  2. Протікання даху або водопровідних труб.
  3. Погане опалення в приміщенні.
  4. Висока вологість в приміщенні і одночасно погана вентиляція.

Що стосується моменту появи грибка, то він визначається дуже просто — неприємний запах і білі або сірі плями на стінах, на підлозі, на стелі. Але розуміння причини виникнення дозволяє підібрати засіб необхідний для його усунення. Після цього варто вже боротися з проблемою.

Потрібні препарати можна знайти в будь-якому супермаркеті або якщо це кошти, які можна приготувати в домашніх умовах — можна знайти в магазині.

Як прибрати цвіль на дивані?

Перед початком грандіозного прибирання по виведенню цвілі необхідно підготуватися і запастися усіма необхідними аксесуарами.

Насамперед Вам знадобляться:

  • велика кількість ганчірок;
  • відро теплої води;
  • відбілюючі засоби і препарати;
  • гумові рукавички великої товщини;
  • стандартні засоби для чищення меблів;

Також, рекомендується придбати захисні окуляри і маску, щоб уникнути попадання на шкіру коштів. Вони можуть викликати алергію, і взагалі негативно впливати на шкіру людини.

Далі необхідно акуратно поводитися з оббивкою дивана і дотримуватися всі етапи.

Послідовність при виведенні цвілі:

  1. Уражені меблі бажано винести на вулицю і взагалі такі заходи бажано виконувати в теплу пору року, оскільки доведеться щоб диван швидко сох, а крім того, потрібно буде застосовувати хімічні засоби та препарати. На цьому і потрібно одягнути захисні засоби.
  2. Під меблі бажано покласти водонепроникну плівку — це дозволить захистити поверхню від всіх хімічних засобів, також виберіть місця, які уражені пліснявою.
  3. В залежності від того, де знаходиться грибок — на тканини або дереві, розподіліть засіб рівномірно по всій ділянці ураженого цим грибком. Після цього за допомогою чистої ганчірки зітріть оброблену ділянку і захоплюйте при цьому цвіль. Періодично обполіскуйте ганчірку і повторюйте процес стільки, скільки потрібно для виведення грибка.
  4. Після того, як цвіль прибрана залиште на певний проміжок часу меблі на чистому повітрі, це дозволить всім хімічним засобам, які залишилися на поверхні випарується. Якщо тканина дивана сильно просочилася водою, тоді використовуйте папір для вбирання вологи, вона дозволить позбутися від усіх вологих ділянок на дивані.
  5. Дезінфекція дивана — фінішна пряма у всьому цьому процесі. Дезінфекційний розчин робиться просто — необхідно змішати відбілюючий засіб з п'ятою частиною води. Відмірювати спеціальною лінійкою або ж простими склянками. Після приготування розчину потрібно змочити в ньому суху ганчірку, вичавити її та протерти ділянку, який був зараженим. Слідкуйте за тим, щоб на дивані не залишалося плям, а у разі якщо вони не забралися потрібно спробувати інший препарат.
  6. По закінченню всіх заходів залишити меблі на чистому повітрі для висихання і провітрювання.

Після того, як меблі очищена і висохла, Ви поставили її на місце, необхідно провітрити кімнату в якій проводилася прибирання. Через кілька днів перевірте знову диван - якщо знову виникли плями і цвіль варто знову повторити процедуру. Але найкраще виявити причину появи цвілі.

Як видалити запах цвілі з меблів?

Виникають випадки, коли після всіх дій по очищенню дивана від нього виходить неприємний запах, який поширюється на все приміщення. Виникає питання, як усунути цей запах? У більшості випадків використовують звичайні продуктові засоби:

  1. Оцет. В 1 л води змішати 2 столових ложки оцту, змочити ганчірку і протерти нею весь диван. Як альтернативу можна застосовувати лимонний сік, перекис водню, марганцівку.
  2. Зелений чай. Змочити і розкласти на весь диван пакетики чаю, залишити на добу.
  3. Сода харчова і крохмаль. Висипати на поверхню дивана, попередньо не змочуючи. Вранці зібрати всі пилососом.
  4. Сіль. Намочити поверхню дивана, а зверху посипати кухонною або ароматичною сіллю, залишити на ніч, вранці прибрати всі пилососом.

Також, варто враховувати матеріал, з якого виготовлена оббивка дивана, тому, що для різної оббивки підходять різні засоби і способи усунення запаху.

У даній статті ми розібралися як боротися з усіма проблемами з цвіллю, вивести якими засобами і які є шляхи розв'язання проблем з диванами.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті