• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно підібрати колір дивана до інтер'єру?

Існує два варіанти розвитку подій:

  1. Інтер'єр вже існує або розроблений на папері, є загальна концепція дизайну, згідно з якою потрібно вписати м'які меблі.
  2. Сподобався певний диван або крісло, що має конкретний колір чи малюнок. Він буде відправною точкою, від якої буде будуватися весь майбутній інтер'єр.

Трохи колористики

Для того, щоб розуміти як правильно поєднувати кольори, потрібно знати основні постулати колористики — науки про колір і поєднання кольорів.

Квітів на світі багато, а їх відтінків і нюансів - ще більше! Наприклад, при словах «червоний диван» кожен уявить собі саме той відтінок, який він зіставляє з кольором «червоний». Винний, червоний, вишневий, рубіновий, бордовий, кораловий, гранатовий, фуксія - це все відтінки червоного кольору.

Всі кольори можна розділити на кілька груп залежно від ознаки:

  1. За чистоті кольору - діляться на глибокі (чисті) і змішані (брудні).
  2. За теплоту - теплі і холодні відтінки.
  3. За світловідображенню - матові і глянцеві кольори.
  4. За складом - прості і складні відтінки кольорів.

Відповідно до цієї класифікації краще поєднувати кольори: чисті з чистими, холодні з холодними. Але складні кольори можуть поєднуватися з простими, а матові з глянцевими. Варто відзначити, що в цьому випадку ця обставина має бути «фішкою» дизайну - тобто вибирати такі поєднання навмисно, щоб акцентувати ефект.

Якщо потрібно вписати диван в існуючий інтер'єр

Всі інтер'єри можна розділити по стилістиці на класичні, ар-деко, прованс, лофт, кантрі, екодизайн, бароко і інші напрямки, що існують в сучасному дизайні. Кожен стиль дає певний діапазон кольорів, який можна вводити в інтер'єр.

Наприклад, класичний дизайн тяжіє до нейтральних, пудровим відтінкам. Яскравий жовтий диван буде недоречний в такому оточенні.

Але якщо правильно змішати класику і сучасність, то можна отримати стиль ар-деко, в який можна помістити навіть червону м'які меблі. Природні кольори: всі відтінки коричневого, теплий зелений колір, приглушений бордовий, небесно-блакитний - хороші супутники екологічного стилю.

Якщо сподобався диван певного кольору

Тут ми розглянемо який колір дивана з яким оточенням поєднується.

Коричневі дивани

Коричневий колір відноситься до нейтральних кольорів, тому варіантів його використання маса.
коричневые диваны от доммино

Його можна відмінно вписати в теплий екологічний інтер'єр, а значить, коричневі дивани в інтер'єрі добре поєднуються з різними відтінками зеленого, блакитного, пісочного кольорів. Якщо такий варіант дивана розглядати як акцент в інтер'єрі, то потрібно вибирати, наприклад, темний відтінок коричневого. Бажано вибрати складний багатий колір або яскраво виражений фактурний малюнок, і помістити його в світлий нейтральний інтер'єр. У цьому випадку він прийме на себе увагу, але не буде дратувати очей яскравою плямою.

Сірі дивани

Здавалося б, що може бути цікавого в нудному сірому кольорі? Але сірий сірому ворожнечу, тому що існують такі відтінки, як шикарний перловий, багатий попелястий, складний і дорогий сіро-коричневий.
серые  диваны от Доммино

Навіть самий банальний простий сірий колір може підкреслити всю красу і витонченість інтер'єру в цілому.

Наприклад, якщо дизайн вітальні рясніє яскравими, соковитими кольорами і відтінками, то сірий - це колір, який збалансує і примирить між собою активні кольори.

Сірі дивани дуже добре виглядають в фактурній обробці. Вона надає цьому кольору глибину і індивідуальність.

Pелені дивани

Зелений - це колір життя і затишку. Він може бути холодним бірюзовим або теплим кольором молодої зелені.
зеленые диваны - доммино

Він може бути спокійним ніжно-малахітовим або активним яскраво-зеленим кольором. Він може бути різним, а це значить, що його можна знайти в різноманітних стилях інтер'єрів. Наприклад, класиці більше підійде ніжний блідо-зелений колір, а в поп-арті краще використовувати люмінесцентний лайм.

Зелені дивани в інтер'єрі будуть ефектно поєднуватися з пастельними відтінками бузкового кольору.

Якщо хочеться яскравих фарб і позитивних емоцій у вітальні, то можна до зеленого приєднати помаранчевий колір. Особливо це буде доречно в приміщенні, куди рідко потрапляють сонячні промені. При бажанні помаранчевий - можна замінити на жовтий колір.

Червоні дивани в інтер'єрі

Червоний колір - дуже активний, він символізує пристрасть і бурхливі емоції. Тому монохромним інтер'єр краще не робити, оскільки в ньому неможливо буде жити. А ось як акцент яскравий диван кольору фуксії в інтер'єрі цілком може бути вдалий.
красные диван от Доммино

Червоний диван притягує на себе всю увагу глядача, тому краще його поєднувати з нейтральними відтінками: білий, сірий, світло-зелений. Чим більше площа кімнати, тим більше яскравих елементів можна вводити в інтер'єр. У маленьких приміщеннях червоний диван буде виглядати неорганічно і химерно. Як варіант - вибрати диван світлих червоних відтінків.

Вибираючи колір дивана, потрібно враховувати багато нюансів, таких як розмір кімнати, її розташування по сторонах світу, загальне стильове рішення і ті емоції, які повинен давати інтер'єр своєму власникові. Якщо хочеться вибуху емоцій, бурхливих пристрастей, то потрібно зупинитися на яскравих і екстравагантних моделях м'яких меблів. Хочеться тепла і затишку - Вам в руки шоколадні, оливкові, ніжно-жовті, блакитні тони.
голубые диваны от Доммино

Віддаєте перевагу класиці? Всі нейтральні: коричневі, сірі, бежеві тони - Ваші друзі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті