• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

5 варіантів розміщення дивана в прямокутній кімнаті

Облаштувати прямокутну кімнату - це справа не з легких. Основним завданням є не тільки створення затишного дизайну, а й візуальна корекція геометричного дисбалансу приміщення. Не варто лякатися, адже існує маса методів, здатних допомогти в цій ситуації. Почати потрібно з самого головного - розміщення дивана. У цій статті ми з Вами поділимося порадами, як поставити диван в прямокутній кімнаті.

sofa dommino

Найпоширеніші помилки при плануванні

Перед тим, як приступати до планування, необхідно врахувати деякі похибки, часто відбуваються новачками в світі дизайну. Таким чином Ви зможете уникнути прикрих «сюрпризів». Найтиповіші помилки - це:

  • установка меблів уздовж довгих стін;

sofa dommino

  • розміщення меблів великих розмірів занадто далеко один від одного;
  • використання громіздких шаф і стелажів для зонування кімнати, що закриває доступ до природного світла в одну з її частин.

Розташування м'яких меблів уздовж протилежних стін здається логічним варіантом в приміщенні прямокутної форми. Але таке рішення ще більше подовжує і витягує кімнату, роблячи її дуже вузькою. Так, кімната буде мати вигляд витягнутого коридору.

Ще однією помилкою є розстановка великих предметів в різних кутах приміщення. Якщо встановлювати диван в одній ділянці, а шафа - в іншому, то буде створюватися відчуття, що останній нависає над вільним простором. Це спотворює зовнішній вигляд приміщення.

sofa dommino

Не слід зонувати кімнату шафами і стелажами. Так, таким чином можна її зробити більш квадратної, але сонячне світло не потраплятиме в одну з її частин, що зробить її схожою на комору. Тому від такого способу краще відступитися.

Варіанти розміщення дивана в прямокутній кімнаті

Тепер розглянемо, як краще буде розмістити диван та інші меблі.

  • Почніть з зорового розділення приміщення на зони. Наприклад, в одній частині може перебувати робоча зона, а в іншій - куточок для відпочинку. Композиційним центром може виступати диван. Поруч з ним доречно встановити пару крісел і постелити килим. Вдалим рішенням стане кутовий варіант. Такий диван годі й доповнювати кріслами і він вдало буде виглядати в кутку кімнати. Зонувати приміщення можна різними способами: уздовж, поперек або локально. Основною умовою є те, що меблі не можна розташовувати уздовж однієї стіни. Поділ кімнати повинно бути умовним, для цього не обов'язково використовувати предмети меблів.
  • Не варто встановлювати диван по периметру. У вітчизняних квартирах часто ставлять м'які меблі по кутах або уздовж стін. Подібне планування не зовсім вдала, адже вона робить приміщення тісним і підкреслює його неправильну геометрію. Краще в центрі кімнати встановити невелику софу, а біля стіни розташувати полиці з книгами, стіл і стілець - це стане робочою зоною. Не потрібно накопичувати всі меблі в одному місці, інакше загальний баланс буде втрачено.

sofa dommino

  • Щоб візуально зробити кімнату менш довгою і витягнутою, предмети обстановки потрібно розташовувати асиметрично. Кращим вибором для прямокутної кімнати стане кутовий диван, який має Г-подібну форму. Поруч з ним можна розташувати невеликий журнальний столик і по діагоналі встановити два крісла.
  • Заважати гармонійному балансу будуть порожні простори. Але не варто переборщувати з меблями і нагромаджувати кімнату - це зробить її тісною і незатишною. Потрібно зосередити свої зусилля на тому, щоб зробити кімнату більш квадратною. Уздовж короткої стіни можна встановити шафу, який повинен бути виконаний в тон зі шпалерами. Це додати об'ємності і зробить геометрію кімнати більш квадратною.

sofa dommino

  • Якщо Ви вирішили зонувати кімнату, використовуючи колір, то не слід робити занадто яскраві контрасти. Намагайтеся уникати різких переходів тонів, використання великої кількості яскравих акцентів і поздовжніх ліній. Щоб візуально зробити кімнату більш широкою, можна використовувати такий прийом: пофарбувати всі стіни в один колір, а нижню частину обклеїти або шпалерами з малюнком в тон стінам, або пофарбувати фарбою на тон світліше. Для того, щоб кімната придбала квадратну форму, довга стіна повинна бути світліше, а коротка, навпаки, темніше. На короткій стіні можна повісити картину або фото.

Використовуючи ці методи, можна виправити неправильну геометрію кімнати і вдало облаштувати інтер'єр.

Варіанти оформлення прямокутної вітальні

Існує кілька варіантів, як можна вдало оформити вітальню. Якщо вона не тільки витягнута, а й маленька, то варто її оформити в стилі мінімалізм. В його основу входить використання тільки самих потрібних предметів. Тому перевантаженість простору меблями тут не доречно. Відмінним вибором стане кутовий диван, який можна розташувати у широкого муру, ближче до кута. Перед ним можна встановити скляний стіл, адже скляні поверхні дозволяють візуально розширити кімнату. Навпаки можна поставити телевізор або книжковий стелаж.

sofa dommino

Вибираючи декоративне оформлення, віддавайте перевагу картинам без рам. Також доречним буде використання великих підлогових світильників. Якщо Ви хочете використовувати штори, то вони повинні бути простими і непомітними.

У колірній гамі краще віддавати перевагу нейтральним і світлим відтінкам. Темним можна зробити підлогове покриття і деякі деталі меблів. Як колірних вкраплень можуть виступати диванні подушки, килим, рослини.

Якщо Ви плануєте використовувати вітальню як їдальню, то кімнату необхідно розділити на зони. Обідній стіл потрібно встановити так, щоб він не заважав рухів. Краще, якщо він буде перебувати ближче до виходу. Куточок відпочинку можна додатково виділити килимом. М'які меблі повинні розташовуватися перпендикулярно обіднього столу. Таким чином можна об'єднати дві кімнати в одній, не порушуючи загальної гармонії простору.

Якщо вітальня доповнена каміном, то він є основним її центром. Всі м'які меблі повинна розташовуватися навколо нього.

Способи зонування приміщення

Щоб візуально виправити геометричність кімнати, найкращим способом є її зонування. Існує кілька видів зонування приміщення:

  • за допомогою подіуму - такий спосіб дозволяє візуально підняти одну з зон, відокремити її від іншої, його краще застосовувати в тому випадку, якщо кімната має високі стелі;
  • за допомогою меблів - не варто застосовувати великогабаритні меблі в цьому випадку, для такого варіанти будуть доречні невеликі ширми, але це може бути застосовано тільки в тому випадку, якщо в кімнаті присутні не більше 2 зон;

sofa dommino

  • за допомогою ніші - краще, якщо вона не буде високою, це можуть бути невеликі шафки або компактна система зберігання;
  • за допомогою оздоблювальних матеріалів - для вузької і довгої кімнати цей варіант вважається найбільш вдалим, він має безліч видів виконання, це може бути застосування різного кольору фарбування стін або використання різних матеріалів, наприклад шпалери і цегляна кладка;
  • за допомогою світла - досить незвичайне рішення, являє собою використання різних видів джерел освітлення, наприклад, для однієї зони можна використовувати люстру, а для іншого-невеликі лампи, також можна застосувати підсвічування різного кольору.

sofa dommino

Прямокутна кімната - це не вирок. Застосувавши наші поради, Ви зможете зробити з неї картинку, гідну дизайнерського каталогу. А щоб вона мала завершений вид, потрібно вибрати якісні меблі. Знайти її можна на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті