• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно вибрати диван у вітальню?

Як вибрати диван для вітальні оптимального розміру

М'які меблі для вітальні зі значною площею вибирати легше, ніж для малогабаритної кімнати. Популярні дивани для вітальні - кутові моделі з 5-6 місцями для сидіння. Його покупка позбавить від необхідності захаращувати приміщення додатковими стільцями та кріслами. Також ви отримаєте додаткове спальне місце.

Цікавий диван для вітальні - напівкругла модель. Поставте його перед домашнім кінотеатром - і всім глядачам буде забезпечений комфортний перегляд. Напівкруглий диван можна використовувати для зонування простору - відокремлювати приміщення для прийому гостей від їдальні або вітальні.


диваны для гостиной-доммино-фото1

 

Модульний диван добре підходить для великих приміщень, де можна вільно розставити меблі, змінюючи положення частин конструкції.


диваны для гостиной-доммино-фото2

 

Власникам малогабаритних квартир доводиться поламати голову над вибором меблів. Практичні дивани для вітальні - лінійні моделі на 2-3 посадочних місця, що розкладаються і мають ящик для білизни. Зверніть увагу на його розміри в розкладеному стані - він не повинен перешкоджати переміщенню по кімнаті, загороджувати доступ до балкону. Зробіть завмер ширини і висоти дверних прорізів, щоб вони не стали перешкодою для внесення дивана в кімнату.
диваны для гостиной-доммино-фото3

Відповісти на питання про те, як правильно вибрати диван для вітальні, допоможе масштабування. Накресліть на аркуші паперу план кімнати в певному масштабі, на іншому аркуші покажіть диван в тих же пропорціях і виріжте його (бажано в двох варіантах - в зібраному і розкладеному стані). Фігурку дивана переміщайте по листу з малюнком кімнати. Ви побачите, як обрана модель впишеться в простір. Також для планування приміщень існують спеціальні комп'ютерні програми.

Функціональність

Якщо диван призначений тільки для сидіння, купіть модель без механізму трансформації. Потрібно додаткове спальне місце - вибирайте модель з функцією розкладання. Існує багато варіантів таких конструкцій. Хочете детально вивчити механізми диванів для вітальні - подивіться фото з їх зображенням.

  • Який диван вибрати для вітальні, де можливо розмістити тільки невелику модель. Хороший варіант - диван-акордеон. Трансформується перпендикулярно стіні. Сидіння потрібно підняти до клацання і потягнути на себе. Воно і спинка (з двох частин) утворюють в розкладеному вигляді єдину площину. Модель дає повноцінне спальне місце з маленького дивана. Недоліки: при частій трансформації розхитуються петлі.
  • Викочування. Сидіння висувається вперед, простір, що звільнився між сидінням і спинкою дивана накривається спальним матрацом.
  • Диван з механізмом трансформації Пума. Сидіння дивана переміщається вперед за допомогою спеціального важеля механізму, в простір, що звільнився з основи дивана автоматично піднімається додаткова спальна секція.
  • Єврокомфорт. Сидіння висувається вперед, в простір, що звільнився опускається спинка дивана.
  • Дельфін. Спинка нерухома. Сидіння також стаціонарно, з-під нього «виринає» друга частина спального місця (витягується за допомогою спеціальної петлі). Зручний і надійний механізм, часто використовується в кутових диванах. Мінус - відсутність ящика для білизни.
  • Книжка. Сидіння піднімається до клацання, опускається до рівного спального місця.
  • Єврокнижка. У таких моделях використовується дуже простий механізм. Основа дивана піднімається і витягується на себе. Спинка при цьому розміщується на місце його заснування. Ці варіанти можуть бути забезпечені відсіком для білизни.

Матеріал

  1. Дизайн дивана для вітальні багато в чому залежить від оббивки. Прорахуйте інтенсивність використання вироби, можливість попадання на нього їжі і інших забруднень, доступ тварин. Флок - найбільш бюджетний варіант, приємний на дотик. На фото красивих диванів для вітальні він виглядає гідно, але зносостійкість матеріалу низька. До наступної цінової категорії відносяться мікровелюр, велюр, гобелен. Оптимальний варіант - жаккард. Він стійкий до стирання, вигоряння, легкий у догляді. Краща тканину для дивана в вітальню - шкіра. Вироби з такою оббивкою виглядають естетично і служать довго, але ціна їх висока. Чим більше натуральних волокон високої якості - тим вище вартість.
  2. Наповнювач. Від його пружності і добротності залежить зручність моделі. Зі занадто м'яких диванів важче вставати (особливо літнім людям). Хороші варіанти - пружинний блок або пінополіуретан. Вироби з глибиною посадкового місця 50-60 см найзручніші. Диван для більш прямої посадки забезпечується подушками або валиками під спину.
  3. Каркас. ДСП - дешевий, але ненадійний матеріал для каркаса, так як він не призначений для великих навантажень. Біліше якісними є конструкції з фанери або металу.

Як вибрати колір дивана в вітальню

Меблі повинні відрізнятися за кольором від стін, інакше вони зіллються. Купуйте яскравий диван для світлої вітальні. До кольорових шпалер підійдуть чохли спокійних пастельних відтінків або білі.


диваны для гостиной-доммино-фото4

Яскраві подушки допоможуть розставити акценти в приміщенні і зможуть вигідно підкреслити оббивку коричневого, сірого, чорного, зеленого, білого кольорів.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті