• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Поради щодо вибору дивана-ліжка

М'які меблі як місце для сидіння. Роль спального ложа вона виконує від випадку до випадку - під час приходу гостей. Цей варіант передбачає невисокі вимоги до механізму складання-розкладання, але наповнювач повинен бути якісним і пружним. Відповідні варіанти - кутовий і напівкруглий дивани (модульний і стаціонарний варіанти). Корисну статтю про те, як вибрати кутовий диван-ліжко, ви знайдете на нашому сайті.

Модель щодня використовується для сну. Як вибрати диван замість ліжка? Основні критерії - довговічність, зручність, надійність механізму трансформації. Віддайте перевагу лінійним моделям. Рівна площина - ідеальний варіант для нічного відпочинку.

Те, як вибрати дитяче диван-ліжко, потрібно серйозно продумати. Модель повинна мати гарні ортопедичними характеристиками, мати життєрадісний колір і легкий механізм розкладки.

диван-кровать от доммино - фото1

Механізм трансформації

Який диван ліжко краще вибрати, з огляду на його систему трансформації? Моделі діляться на дві основні категорії по розташуванню спинки і спального місця.

  1. Спальне місце і спинка паралельні. Такий диван забезпечений довгим сидінням, за рахунок чого добре виконує свою денну функцію (зона відпочинку для кількох людей). У розібраному стані не дуже широкий. Вирішуючи питання про те, який розкладний диван краще, багато споживачів вибирають «книжку», «євро-книжку», «дельфін». Шукайте відповідну модель, виходячи з габаритів квартири. Диван не повинен в розібраному стані упиратися в інші предмети інтер'єру і заважати пересуванню по приміщенню. Перед покупкою добре вивчіть схему, як зібрати диван-ліжко.
  2. Спинка перпендикулярна спального місця. Це оптимальний варіант, як вибрати розкладний диван для кімнат з маленькою площею. Короткий диван з двома посадочними місцями може трансформуватися в широку ліжко. Характерні викатні конструкції, моделі-розкладачки, дивани-акордеони.

Матеріали для виготовлення диванів для сну

Спеціалізований меблевий салон - то місце, де купити диван-ліжко можна зручно і швидко. Продавці-консультанти професійно допоможуть з пошуком потрібної моделі, нададуть необхідні документи для впевненості в якості. Від них ви дізнаєтеся вартість дивана-ліжка і варіанти цінових категорій цієї моделі. Придбання меблів на ринку менш надійно. При виборі м'яких меблів зверніть увагу на каркас, оббивку, наповнювач.

Каркас

  • деревний масив - береза, бук, дуб, соснові породи. Це міцний і красивий варіант, який прослужить не один десяток років;
  • фанера багатошарова коштує дешевше, але якість у неї висока;
  • металевий каркас;
  • ДСП і МДФ - бюджетний матеріал, але недовговічний.

Який краще купити диван-ліжко, щоб було зручно на ньому спати? Ідеальний каркас повинен бути виготовлений із застосуванням дерев'яних планок, що мають невеликий вигин до верху. Це дозволяє конструкції пружинити і дає їй оптимальну жорсткість. Такі характеристики важливі при виборі ортопедичного дивана-ліжка.

Наповнювач

Важлива складова зручності і зносостійкості моделі. Натуральні матеріали (ватин, латекс, повсть) менше схильні до деформації, ніж штучні (поролон, поліуретан). Наприклад, при частому використанні поролон може швидко просісти. Цікавитесь, як вибрати хороший диван-ліжко - купіть виріб з пружинним блоком, латексної або пінополіуретановою начинкою.

Обивка

Кілька порад, як вибрати оббивку для дивана ліжка. Кращий матеріал, який буде стійкий до стирання. Наприклад, флок - дешевий варіант і він швидко втрачає привабливість. Як вибрати диван-ліжко для сну, щоб тканина була не тільки міцною і функціональною, але і приємною на дотик? В цьому випадку можна вибрати гобелен або жаккард.
Як вибрати наматрацник на диван чи ліжко? Віддайте перевагу тканинам натуральним (бавовна, льон), які компенсують синтетичний склад оббивки. Виріб повинен надійно закріплюватися на меблях, щоб виключити сповзання білизни. Для більшої зручності та користі для здоров'я можна вибрати диван ліжко з ортопедичним матрацом.

Диван-ліжко в інтер'єрі

Ліжко, як диван з великою кількістю яскравих деталей не підійде для маленької кімнати, оскільки він буде виглядати громіздким і недоречно. Зупиніться на лінійній моделі нейтральної форми. Обіграти диван можна цікавою фактурою і кольором оббивки, подушками або недбало накинутим пледом.
диван-кровать от доммино - фото2
Забарвлення дивана-ліжка на кожен день вибирайте так, щоб вона гармоніювала з задумкою дизайнера, надавала інтер'єру завершеність. Кімнату з яскравими стінами прекрасно доповнить диван в стриманих тонах, а соковиті кольори меблів будуть виграшно виглядати на тлі світлих стін.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті