• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Зшийте найкрасивіші наволочки і чохли на диванні подушки за порадами професіоналів

Якщо Вам сподобалася вродлива новорічна форма або Ви виявили різні схеми для шиття, то чому б не спробувати свої сили і виготовити наволочки на диванні подушки своїми руками? Вони зможуть привнести унікальний внесок в інтер'єр Вашої вітальні і зроблять її більш затишною і привабливою. Включивши свою фантазію і озброївшись підручними матеріалами, можна створити вироби, які будуть викликати захват і захоплення у Ваших друзів і домочадців.

Предмет, виготовлений своїми руками дозволить привнести ексклюзивності і теплоти, а також стане яскравою прикрасою кімнати. Більш того, створити такий виріб не складе великих труднощів і скарбничку розбивати не доведеться. Можна використовувати залишки тканин і декоративних прикрас, намистинки і паєтки, стрічки і бахрому. Головне - пам'ятати, що задум повинен відповідати загальному стилю кімнати і вписуватися в її колірну гаму.

Різні варіанти подушок

Якщо Ви хочете зшити красиві наволочки на диванні подушки, які будуть виступати тільки як декоративна прикраса вітальні, то їх дизайн може бути будь-яким, тут Ви можете сміливо дати волю Вашій фантазії. Такі подушки можна прикрасити ґудзиками, бісером, тканинними квітами і різними аплікаціями.

А якщо Ви плануєте використовувати ці вироби для забезпечення додаткового комфорту - підкладати під поперек, голову або ноги, то дизайн подушки повинен бути більш практичний. Для декору можна використовувати різні тканини з принтами і візерунками, штучне хутро, вишивку, печворк, ручну в'язку.

Такі вироби здатні повністю змінити обстановку кімнати, все, що для цього буде потрібно - це просто замінити чохли.

Дивані подушки бувають різних форм і розмірів. Стандартним варіантом вважаються квадратні думки, розмір яких складає 30х30 сантиметрів. Якщо Вам до душі інші форми, то можна виготовити виріб у вигляді сердечка, м'якої іграшки, букв алфавіту і так далі.

Подушка може доповнити стиль кімнати. Наприклад, для сільського стилю підійдуть трикотажні моделі з різними плетіннями, а для стилю прованс будуть доречно виглядати мереживні наволочки.

Матеріал і набивка

Перш ніж приступити до створення цього декоративного виробу потрібно обзавестися не тільки цікавими ідеями, але і всім необхідним для втілення їх в життя. Перед тим, як пошити наволочку на диванну подушку слід вибрати підходящий матеріал. Для цього підійде будь-яка тканина, яку використовують для оббивки меблів, а також бавовна, льон і трикотаж. Крім цього, відмінні вироби виходять з флісу, джинсової тканини, фетру. Для креативних особистостей підійдуть наволочки, виготовлені зі старого одягу.

Якщо Ви вирішили комбінувати різні тканини, то стежте за тим, щоб стрейчевий матеріал не стикуватися з тим, який не тягнеться, інакше виріб вийде безформний. Можна також використовувати хутро з коротким або довгим ворсом. Така подушка буде виглядати затишно і оригінально.

Тепер перейдемо до вибору наповнювача. Він буває натуральним або штучним. До натурального відносять пух і пір'я, вату, а до штучного синтепон, латекс, файбертек і інші. Варто пам'ятати, що вата швидко збивається, а пух і пір'я можуть викликати алергічну реакцію. Існують також нетрадиційні натуральні матеріали, такі як гречка, насіння льону, пшениця, сухі трави. Штучні наповнювачі є гіпоалергенними, легкі в догляді, довго служать і здатні зберігати свою форму після прання.

Інструменти і дизайн

Для роботи Вам знадобляться такі інструменти:

  • голка і нитки (підбирати під колір і товщину тканини);
  • ножиці;
  • крейда (також можна використовувати маркер, ручку, олівець або мило);
  • нитки для в'язання, якщо Ви хочете виконати декоративні шви або створити пензлика для прикраси;
  • папір для моделювання викрійок;
  • матеріал для наволочки.

Якщо основа Вашої подушки вже готова, то можна приступити до виготовлення наволочки. Чи вмієте красиво вишивати? Сміливо прикрашайте свою подушку за допомогою різних технік. Це може бути гладь, хрестик, декоративні шви - все це допоможе створити цілі картини, які стануть Вашими особистими предметами мистецтва. Цікавого ефекту можна домогтися поєднуючи тонку і товсту пряжу для в'язання. Не забудьте для цього скористатися товстою голкою.

Техніка печворк дозволить створити яскраві подушки, здатні оживити все приміщення. Ці барвисті вироби гармонійно впишуться в будь-який інтер'єр і стануть гарним його доповненням.

Для створення вишуканої і романтичної атмосфери на подушки можна нашити квіти, виготовлені з тканини. Ці декоративні прикраси в ніжних пастельних або яскравих барвистих відтінках розкриють романтичну натуру господині і створять відповідний настрій.

У спеціальних магазинах можна придбати фурнітуру для тканини. Доступні різні намиста, бісер, паєтки, стрічки, ґудзики, стрази - все це можна використовувати для створення розкішного ефекту.

Оригінальності і незвичайності подушці додасть використання аплікації. Їх можна пришити на машинці або вручну, а деякі можна просто приклеїти. Такий цікавий спосіб створить яскравий і унікальний інтер'єр.

Хочете створити справжній шедевр? Озбройтеся фарбами для розпису тканини. Ви самі можете розфарбувати наволочку так, як Вам заманеться, створюючи красиві картини або хитромудрі написи. Якщо Вам не притаманний талант художника - не варто засмучуватися. У магазинах можна знайти спеціальні трафарети, за допомогою яких Ви зможете нанести на тканину будь-які малюнки.

У моді вироби незвичайних форм, тому Ви з легкістю зможете зробити справжній фурор, виготовивши подушки, які за формою нагадують кекси, цукерки, поліна, пазли, кавуни та інші. Це кращий спосіб проявити свою фантазію і здивувати оточуючих.

Шиємо наволочку для подушки

Тепер ми з Вами поділимося тим, як зшити чохол на диванну подушку. Для цього Вам знадобиться:

  • матеріал для чохла розміром 33х33 сантиметри;
  • блискавка;
  • нитки;
  • шпильки;
  • швейна машинка.

Якщо Ви вирішили виготовити виріб з нуля, то Вам знадобиться придбати наповнювач і тканину для піднаволочника. В чохол рекомендується вшити потаємну блискавку, щоб можна було легко міняти наповнювач.

Для початку слід виміряти боку подушки, на яку Ви згодом надягнете чохол. Наприклад її розмір становить 30х30 сантиметрів. Щоб тканина вільно облягала додамо ще по 0,5 - 1 сантиметру з кожного краю. Не забудьте ще додати 1 сантиметр на шви. Далі з декоративної тканини слід викроїти квадрат 33х33 сантиметри, а також два прямокутники 33х26 сантиметрів.

Обидва прямокутники слід підігнати на 5 сантиметрів і пройтися по ним праскою. З виворітної частини знову підігніть на 1 сантиметр, відпрасуйте і відстрочіть на швейній машинці. Після чого покладіть їх поруч внахлест так, щоб оброблені боки були розташовані обличчям один до одного. У вас має вийти квадрат 33х33 сантиметри. Візьміть шпильки і в місцях накладення сколіть ними тканину, а потім закріпіть її швом на машинці. Візьміть обидва квадрати, прикладіть їх обличчям один до одного і відстрочити по всьому периметру. Краї слід обробити зигзагом або оверлоком.

Звертайте увагу на геометрію виробу, вона повинна бути правильною, інакше чохол буде здаватися кривобоким. Отриманий виріб виверніть на лицьову сторону і пройдіться по ньому праскою. Чохол готовий до використання.

Тепер Ви знаєте як зробити чохли на диванні подушки своїми руками. Тепер Ваші меблі будуть не просто комфортними, а й затишними. А щоб меблі забезпечували Вас справжньою зручністю протягом довгого часу, вибирайте їх на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті