• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Функціональні меблі: що таке диван-трансформер?

Функціональні м'які меблі давно перестали бути дивиною для споживачів. Сучасний темп життя просто змушує людей користуватися виробами, здатними швидко підлаштовуватися під поточні потреби. Якщо в епоху Відродження було прийнято нікуди не поспішати, а спокійно споглядати навколишній світ, то Новий Час продиктувало інші умови виживання. М'які меблі, як невід'ємна частина життя, теж зазнала змін. На зміну витонченим козеткам оксамитових кушеток на різьблених ніжках, прийшли ергономічні крісла, дивани з розширеним функціоналом. Що вони собою являють? Яких видів бувають? Розповімо і покажемо в сьогоднішній статті.

Різновиди диванів-трансформерів

Диван-трансформер входить в категорію модифікувальних меблів, значить здатний змінювати конфігурацію. Потреба в таких виробах з'явилася в XIX столітті, коли почалася масова урбанізація населення. Будинки з просторими кімнатами могли собі дозволити тільки багаті ділки, іншим доводилося тулитися на невеликому просторі, яке потребує функціонального меблювання. Так виникли перші ліжка з білизняними ящиками, м'які пуфи з прихованими нішами, розкладні дивани. Вони мали великий успіх, що сприяло подальшому розвитку цієї категорії меблів. На сьогодні вона налічує десятки зразків, серед яких диван - найпопулярніший.

Відносно різновидів, трансформовані дивани бувають:

  • прямі (конструкція передбачає рівне, витягнуте в довжину сидіння, трансформується перпендикулярно або паралельно. Особливість прямих моделей - їх максимальна компактність, для установки потрібно мінімум вільного місця);
  • кутові (більш габаритні ніж прямі вироби, але дозволяють задіяти вільний кут кімнати. Зустрічаються Г-образної, П-образної, кругової форм, а також моделі острівного типу. За розміром вони тримісні, підійдуть для спільного сну пари з дитиною);
  • модульні (представляють собою набір м'яких елементів, модулів, які можна роз'єднувати і з'єднувати по своєму смаку і потребам. Такий собі м'який набір лего для конструювання квартири. Каркас у елементів не єдиний, у кожного модуля є своя основа і допустима вага).

За віковим фактором:

  • дитячі (конструкції для дітей мають запас зростання, набір додаткових функцій, які додаються в процесі розвитку);
  • дорослі (зазвичай не мають "зростаючі" здібності, а орієнтуються в комплектації на потреби зрілої людини. Наприклад, обладнання робочої поверхні для ноутбука, полиць для книг, або прихованого в підлокітнику міні-бару).

За функціоналом :

Компактні меблі від Dommino

  • дивани-ліжка (моделі, які розкладаються в повноцінне ліжко, яка підходить для регулярного сну);
  • Дивани-столи (конструкції, що забезпечують функції вітальні і їдальнею в одному місці);
  • дивани-шафи (складні, 3 в 1 споруди, які за допомогою спеціального механізму трансформуються з повноцінною ліжка в диван із шафою ).

Експлуатація трансформованих виробів не складна. Вони виготовляються з таких же матеріалів, що і звичайні дивани. За ними легко доглядати, використовуючи звичні способи очищення, а розкласти конструкцію зможе навіть школяр.

Характеристики і функціонал трансформованих диванів

М'які меблі з функцією трансформації характеризується підвищеною комфортністю, оскільки її головне призначення - це зручність людини в будь-яких позах. На такому дивані однаково затишно сидіти, відпочивати, працювати або спілкуватися.Також, до переліку його характеристик входять:

  • практичність (подібний виріб може замінити кілька предметів в кімнаті, адже володіє вбудованими, корисними в господарстві функціями);
  • ергономічність (пристрій такої моделі продумано до дрібниць, кожна деталь доречна і безпечна для експлуатації);
  • естетичність (багатофункціональний диван пройшов через складний шлях дизайну і моделювання, завдяки чому, сучасні зразки виглядають привабливо, органічно вписуються в готовий інтер'єр).

Дивани-трансформери можуть бути укомплектовані широким набором опцій, який залежить від призначення меблів. Так, кутовий шкіряний диван стандартно екіпірується механізмом розкладки, нішами для зберігання білизни, піднімним механізмом, який відкриває доступ до цих нішах. Додатково, деякі моделі облаштовуються широкими дерев'яними підлокітниками, які виконують функцію журнальних столиків, полками, викотними міні-барами (приклади на фото).

Прямий диван може бути оснащений механізмом, трансформируючим сидіння в двоярусне ліжко, конструкцією з виїжджаючим столом, або розкладкою до повноцінної двоспальному ліжку без стикових елементів (картинки таких перевтілень розміщені нижче). Зібрати таку конструкцію можливо своїми руками, не дивлячись на складність механізму.

Дитячий диван-трансформер, окрема тема для розгляду.Це універсальний, комфортний виріб, який прослужить довгі роки, адже воно росте і додає у функціях разом з розвитком дитини. Такі меблі безпечна, і разом з тим цікава школяреві, адже володіє прихованими елементами, які необхідні в процесі навчання. Так, нудне приготування уроків перетворюється в квести з пошуку стільниці, або гру з трансформацією дивана, в стіл, шафа, або робочий куточок (залежно від моделі, виріб може поєднувати 2 в 1, і навіть 5 в 1 одному предметів, кожен з яких сподобається і стати в нагоді школяреві).

Якими критеріями керуватися при виборі дивана-трансформера

Плануючи придбати багатофункціональний диван, потрібно вирішити, які опції для вас першорядні, адже різноманітність моделей вражає, і може затьмарити реальні потреби. Ми пропонуємо приблизний перелік критеріїв, орієнтуючись на який, можна легко підібрати диван згідно смакам і вимогам.

  1. Місце розташування м'яких меблів. Легко визначитися з функціоналом, якщо є конкретний запит. Наприклад, потрібні компактні меблі в спальню. Відповідно, головною опцією дивана буде механізм розкладки, його зручність, надійність, довговічність. Якщо необхідно зонувати велику вітальню, краще придивитися до ефектних острівних, кутових моделей. Вони не мають супер функції, оскільки самі по собі досить громіздкі, але чудово справляються з поділом кімнати на функціональні зони.
  2. Вільний простір для установки. Вирішивши в якій кімнаті стоятиме диван-трансформер, потрібно виміряти доступну для розміщення площа. Від неї залежатиме форма і набір опцій. Чому? Відповідь проста: чим більше функцій має виріб, тим більше воно громіздко. Деякі зразки взагалі вимагають кріплення до стіни, а значить не можуть бути розміщені посередині кімнати, біля вікна, у гіпсокартонної перегородки. Розміри для функціональних меблів відіграють важливе значення, ними не потрібно нехтувати.
  3. Додаткові функції. Визначившись з місцем розташування і головним призначенням дивана, можна подумати про додаткові функції, які будуть вам корисні. Наприклад, часто виникає робота вдома, яку не хочеться виконувати сидячи за столом, значить варто доглянути м'які меблі зі стільницею. Ще приклад: ви любите читати, і хочете мати потрібні книги під рукою. Втілити ідею можна за допомогою дивана, оснащеного полками.

Таким чином, диван-трансформер може значно підвищити функціональність житлової кімнати, без захаращення її безліччю предметів. Він прикрасить приміщення, стане його головним атрибутом, центром життєдіяльності, при цьому, залишить достатньо простору для пересування і циркуляції повітря. А підібрати такий виріб для своєї квартири завжди можна на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті