• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

7 методів красиво застелити кутовий диван пледом

Кутовий диван користується великою популярністю як серед власників квартир в місті, так і серед господарів будинків за містом. І це не дивно, адже такі меблі дуже зручні і дозволяють оптимізувати простір. Крім того, вона здатна комфортно розмістити всіх домочадців і їх гостей.

Кутова конструкція дозволяє забезпечити місце, де можна почитати книгу або подрімати, а також куточок для дитячих ігор і проведення часу великою компанією.

Але такі меблі коштують чималих грошей, тому при їх покупці кожен сподівається на те, що вони прослужать довгі роки. Поспішаємо Вас порадувати - існує спосіб, за допомогою якого можна захистити Ваш улюблений диван, тим самим продовживши термін його служби. Таким способом є придбання пледа. Він здатний не тільки захистити диван від зовнішніх забруднень, але і прикрасити його зовнішній вигляд. У цій статті ми Вам розповімо, як красиво застелити кутовий диван пледом і чим його можна накрити.

Навіщо потрібен плед

Цей декоративний виріб, розташований на меблях, виконує три функції:

  1. Захисна. Наскільки б якісною не була б оббивка, рано чи пізно плями і невеликі механічні пошкодження все одно на ній з'являться. Це особливо стосується меблів тих людей, які люблять влаштовувати вечірки, перегляди футбольних матчів і посиденьки з друзями за келихом вина.
  2. Прикрашає. Перетворити всю вітальню дуже легко, досить просто поміняти плед на кутовому дивані, тим самим повністю змінивши його зовнішній вигляд. Набридла одноманітна обстановка вітальні? Хочеться додати яскравих фарб? Хочеться міняти атмосферу кімнати з кожним приходом нового сезону? Все це можна зробити підібравши відповідний плед.
  3. Зігрівальна. Якщо Ви - володар розкішного шкіряного дивана або меблів, виготовленої зі шкірозамінника, то Ви вже знаєте, що хоч він і виглядає чудово, але абсолютно не гріє. Врятувати таку ситуацію зможе накидка на диван, виготовлена ​​з теплою і щільної тканини.

Де його знайти

Існує кілька способів, як можна придбати такий декоративний виріб.

Безліч різних виробів можна знайти в магазинах або в інтернеті. Серед величезного числа варіантів Ви зможете підібрати саме такий, який буде Вам до душі. Також Ви зможете дізнатися у консультанта, як доглядати за обраним Вами виробом. І вже через короткий час Ваш диван засяє новими фарбами.

Якщо Ви вмієте шити або плести і розумієтесь в тканинах, то можна виготовити плед своїми руками. Але варто пам'ятати, що навіть при наявності гарної швейної машинки, основного і оздоблювального матеріалу і бурхливої ​​фантазії для виготовлення такого виробу знадобиться багато часу. Якщо у Вас є зайвий час, то плед, виготовлений своїми руками, додасть тепла і затишку. Крім того, Ви зможете показати своїм друзям і домочадцям яка Ви майстриня.

Ще накидку для дивана можна замовити в ательє. Великим недоліком може стати той факт, що Вам доведеться робити вибір ґрунтуючись тільки на доступних матеріалах. Невідомо, чи буде тканина в потрібному кольорі і потрібної фактури. Більш того, вся робота буде залежати від працівників ательє і дизайнера, та й займе це чимало часу.

Визначаємося з розмірами

Щоб готовий плед ідеально вписався в кімнату і вдало розташувався на дивані, потрібно співвіднести його розміри з меблями. Для цього необхідно виміряти кожну частину дивана. Пам'ятайте, що в залежності від кута меблі ділиться на праві і ліві моделі. Щоб визначити, який саме володієте Ви, потрібно встати навпроти дивану і придивитися де знаходиться коротка частина. Якщо справа, то це права модель, а якщо зліва, то ліва.

Для виробів невеликих розмірів підійде один великий плед, а ось для більш великих меблів, які складаються з декількох елементів, варто придбати пару. В іншому випадку накидку буде важко прати.

7 способів красиво застелити кутовий диван

Розглянемо різні види тканин, за допомогою яких можна створити привабливий вигляд дивана і красиво його застелити. При виборі кольору слід пам'ятати, що темні відтінки здатні візуально зменшити приміщення, а світлі, навпаки, його збільшити.

  1. Сатин. Плед з такої тканини вийде досить економічний і натуральний. Виріб зробить кімнату ошатною, а зайняті особи оцінять легкість і швидкість в догляді.
  2. Гобелен. Моделі з гобелена зможуть стати справжньою окрасою вітальні. Вони можуть бути оснащені гарними орнаментами і оригінальними картинами.
  3. Велюр. Накидки на диван з велюру м'які і приємні на дотик, але в той же час дуже міцні і зносостійкі. Крім того, вони не розтягуються і відрізняються своєю практичністю.
  4. Мікрофібра. Найрізноманітніші відтінки можна знайти у пледів, виготовлених з мікрофібри. Ці вироби зручні в догляді, їх можна прати в пральній машинці і не бояться того, що вони злиняють або втратять свій первинний вигляд. Мікрофібра легка і гігроскопічна, але при цьому може викликати алергічну реакцію і має електризуючі волокна.
  5. Оксамит. Накидка на диван з оксамиту буде виглядати дуже розкішно і ефектно. Вона здатна створити красиву гру світлотіні і буде мати гарний вигляд у драпіровці. Варто зауважити, що цей матеріал не самий довговічний.
  6. Штучне хутро. Дуже м'який і приємний матеріал, який практично не поступається натуральному хутру. Існують двосторонні вироби, а також моделі, доповнені підкладкою з шовку або замші. До складу натурального хутра входить такий компонент, як віскоза, яка відмінно пропускає повітря. Така накидка зробить інтер'єр більш екзотичним і теплим.
  7. Плюш. Цей матеріал нам знайом з дитинства. Вироби з такої тканини зроблять атмосферу домашньою і затишною.

Прикріпити накидку на диван можна ґудзиками, шнурівкою, кнопками, стрічкою-липучкою або вшити по периметру матеріалу гумку. Фото різних виробів можна знайти в інтернеті.

Як вибрати плед

Перш ніж вирушати на пошуки пледа або тканини для його виготовлення, необхідно виміряти Ваш диван. Якщо не догодити з розміром, то виріб буде виглядати безглуздо і навряд чи зможе прикрасити зовнішній вигляд меблів. А якщо Ви збираєтеся шити плед самостійно, то розміри будуть грати велике значення.

Відтінок і текстура матеріалу повинні вписуватися в загальний стиль вітальні. В іншому випадку виріб тільки зіпсує весь інтер'єр. Наприклад, якщо штори виготовлені з легкого і світлого матеріалу, то важкий плед з штучного хутра або гобелена зовсім не впишеться в кімнату. Оскільки диван є тим місцем, де прийнято відпочивати, то і плед рекомендується вибирати в спокійних і заспокійливих відтінках. Але якщо Ви хочете додати цей виріб в якості яскравої деталі, то прослідкуйте за тим, щоб решта фон був нейтральним.

Якщо у Вас живуть домашні тварини, то тканину краще вибирати щільну і мати гладку поверхню, так як до такого матеріалу не прилипає шерсть, та й пошкодити його буде досить складно.

Пам'ятайте, що будь-який матеріал потребує догляду та чищення. Будь-який плед або покривало потрібно прати щонайменше два рази на рік. Уважно читайте етикетки виробів. Регулярно проходить по матеріалах пилососом, щоб прибрати верхній шар пилу.

Сподіваємося, що ця стаття поселила свіжі ідеї в Вашу голову і Ви вирішили неодмінно прикрасити свій диван красивим пледом. Крім пледа дуже важливо і якість самих меблів. Найкращі моделі можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті