• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як чистити і доглядати за білим диваном

Білий колір здавна асоціюється у людей з чистотою, чеснотою, радістю від споглядання денного світла. Предмети і одягу цього кольору є символами благоденства і величі, оскільки в давнину вони були привілеєм царів і жерців. Зараз звичаї змінилися. Використання білого кольору стало масовим, але його символізм нікуди не подівся. Як і раніше, дівчина одягнена в біле, привертає увагу і захоплені погляди, а інтер'єр з елементами чистих, снігових відтінків, заворожує і чарує. Але якщо з доглядом за білим одягом все просто, то підтримка первозданної білизни в обстановці викликає труднощі. Особливо актуальним є питання очищення світлого дивана, адже він експлуатується частіше інших предметів, і швидше забруднюється. Сьогоднішня стаття націлена на докладний розбір існуючих методів очищення. Ми розповімо про найбільш ефективні засоби, способи їх застосування на різних видах оббивок, і поділимося враженнями від досягнутих результатів.

Способи очищення білого дивана

Догляд за білим диваном, його очищення від повсякденних забруднень, залежить від виду оббивного матеріалу. Текстиль, шкіра, екошкіра, потребують різної обробки, причому з різним інтервалом. Навіть текстильні поверхні, в залежності від складу, матимуть індивідуальні тимчасові проміжки між очищеннями. Нижче пропонуємо ознайомиться з основними видами оббивних матеріалів, і варіантами їх очищення.

Обробка поверхні з текстилю

Білий тканинний диван, мабуть, найскладніший в догляді. Він швидше забруднюється, моментально вбирає в себе пролиті рідини, не приховує жодної пилинки від уважного погляду. Але за ефектний зовнішній вигляд йому можна пробачити ці недоліки, тим більше, що впоратися з ними реально.

Текстильна поверхня добре очищається побутовими хімічними засобами, на основі ПАВів. Однак використовувати потрібно не мильні розчини, а піну. Вона також ефективно проникає в структуру тканини, видаляє забруднення, але має менший відсоток вологи, завдяки чому наповнювач не намокає, а оббивка висихає швидше. Перед нанесенням хімічних засобів, поверхню обов'язково потрібно пропилососити, щоб видалити пил, шерсть, волосся, дрібне сміття. Ця ж міра допоможе уникнути розлучень після миття. Прискорювати висихання тканини феном, або іншими тепловими обробками, не рекомендується. Очищення пилососом і піною підходить більшості тканинних поверхонь, як синтетичних, так і натуральних за складом волокон. Тільки світлий велюровий диван є винятком. Йому не підходить традиційна чистка вологою губкою, а потрібна спеціальна щітка, що видаляє пил, забруднення з ворсу.

Як почистити шкіряний диван

М'які меблі зі шкіри білого кольору, вважається верхом витонченості і хизування. Її неможливо пропустити на загальному тлі, зменшити значущість присутності в інтер'єрі. При цьому, білий шкіряний диван абсолютно невибагливий у догляді. Для його очищення досить відрізу фланелі, змоченої в мильному розчині. Волога ганчірка змиє пилюку, бруд, а з засаленими ділянками (так само як і зі слідами від чорнила, маркерів, надлишкових тканинних барвників), впорається ватний спонж, змочений в нашатирному спирті. Періодичність банних процедур для оббивки з натуральної шкіри визначається ступенем забруднення, а ось полірування обов'язкове раз в 4-5 місяців. Використовувати можна і спеціальні дорогі засоби, і доступніші, наприклад, касторове масло. Його в невеликій кількості слід нанести на суху фланелеву тканину, і втерти в поверхню шкіри до зникнення. Полірування відновить захисний шар, запобіжить розтріскування і викривлення шкіри.

Догляд за поверхню з екошкіри

Штучна шкіра, при виробленні якої не страждає жодна тварина, кардинально відрізняється складом від натуральної. Частка її виключає застосування хімічних засобів або лужних розчинів, оскільки вони змивають верхній полімерний шар (той самий, що робить шкірзам схожим на натуральний матеріал). На білій дерматиновій поверхні допустимо використання спеціальних вологих серветок, або слабкого по концентрації мильного розчину. Після обробки оббивку потрібно витирати насухо м'якою тканиною. Також потрібні додаткові процедури, у вигляді регулярного відновлення поверхні стеариновою губкою, яка запобіжить розтріскування, і локального видалення подряпин рідкою шкірою. До слова, сліди від пазурів домашніх вихованців сильніше пошкоджують дерматиновий диван, ніж шкіряний, і боротися з наслідками складніше. Тому нові меблі краще відразу накривати пледом, або вибирати оббивку в білому кольорі з інших матеріалів.

Боротьба з плямами на білому дивані

< p style = "text-align: justify;"> Локальні забруднення на білому дивані моментально кидаються в очі. Найбільшу витончену модель вони здатні перетворити на неохайне, неприємне сидіння. Щоб ця доля не спіткала ваші улюблені м'які меблі, потрібно неухильно дотримуватися одне правило: видаляти плями відразу після появи. Застаріла бруд з білої поверхні змивається дуже важко, і часом, виведення плями може відбитися на оббивці зіпсованими волокнами, розривами, зміною кольору. Але при грамотному підході, можна легко видалити забруднення без шкоди для матеріалу, і нижче ми розповімо як це зробити в домашніх умовах.

Виявивши безсторонню пляму на білій поверхні дивана, потрібно відразу визначити її походження. Сліди органіки і хімії змиваються по-різному,, так само як відрізняється нейтралізація сухих і мокрих плям. Перші зазвичай посипаються адсорбентом, після чого змиваються (наприклад, жирні сліди), а другі (патьоки чаю, кави, соків, вина, сечі), відразу промокають сухими серветками, до повної відсутності вологи, після чого обробляють хімічними засобами. З більшістю плям органічного походження добре справляється господарське мило. Нанесене на щітку або губку, воно втирається в забруднену поверхню, залишається на 10-15 хвилин, і змивається вологою, чистою тканиною. Такий спосіб ефективний для засмальцьованих, забруднених брудом ділянок, слідів біологічних рідин. Для плям містять фарбувальні речовини (сік, каву, вино), краще використовувати професійний засіб, яке не зіпсує пігмент самої оббивки.

Сліди від ручок, фломастерів, фарб, потребують іншого підходу до видалення. Концентрація чорнила в них висока, засіб для виведення плям може не повністю впоратися з таким забрудненням. Тому хімічну пляму спочатку потрібно нейтралізувати ацетоном, і вже потім обробити спеціальним засобом. При цьому, для кожного підходу використовувати чистий ватний спонж, щоб фарба не відбилась на сусідньому із забрудненим ділянкою.

Сподіваємося, стаття була для вас корисною, допомогла розібратися в способах очищення білого дивана, особливості догляду за різними видами світлих оббивок. Тепер ви точно знаєте як відмити різні типи плям, і зможете підтримувати свій улюблений м'який куточок в благородній чистоті. А якщо такого ще немає в інтер'єрі, загляньте на Dommino , тут знайдеться багато красивих моделей за демократичною ціною.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті