• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як освіжити колір дивана?

Навіть самий модний, стильний диван, з часом починає втрачати яскравість, красу оббивки. Осідає пил, заяложені підлокітники, жирні плями - це типова картина для м'яких меблів, яка регулярно використовується. Чи можливо освіжити оббивку без значних фінансових витрат? Повернути їй колишню красу, насиченість кольору? У даній статті пропонуємо дізнатися відповіді на питання, що цікавлять, а також поділимося цінними порадами по догляду за м'якими меблями.

Рекомендації по догляду за оббивкою і дієві способи освіжити колір

Регулярне чищення дивана збільшує термін служби оббивки, дає можливість не вдаватися до кардинальних, дорогим заходам, у вигляді перетяжки, фарбування, або придбання нових меблів. Пропонуємо перелік рекомендацій, виконуючи які, можна значно зменшити витрати на утримання дивана в охайному вигляді.

  1. Чисто не там де прибирають, а де не смітять. Це золоте правило всіх домогосподарок. Важливо навчитися самостійно, і привчити домочадців не їсти на дивані, адже це додатковий сміття в щілинах, плями, забруднена оббивка.
  2. Регулярне видалення пилу з м'яких меблів. Чи завжди проводячи прибирання пилосос стосується дивана? А адже це основний пилозбірник в кімнаті. Важливо щотижня очищати диван від пилу, оскільки вона, при найменшій появі вологи перетворюється в бруд, погіршує колір оббивки і руйнує структуру тканини.
  3. Боротьба з плямами. Застаріла бруд погубила не один диван, адже для її очищення потрібні сильнодіючі речовини, які можуть залишити колірні лисини і навіть дірки. Щоб не допустити таких наслідків, важливо видаляти пляма відразу. Свіже, воно і стирається легше, не встигаючи проникнути в наповнювач, менше шкодить оббивці, не вимагає дорогих засобів для виведення плям.

Відновлення текстильної оббивки

Щоб відновити текстиль, позбавити його від слідів життєдіяльності сім'ї, необхідно з'ясувати тип тканини, з якої зроблена оббивка . Одні матеріали добре переносять вологу чистку, інші - тільки суху, також важливо уточнити показник стійкості кольору, особливо якщо плануєте використовувати засіб для виведення плям. Всі ці параметри значно звужують вибір засобів, дозволяють намітити найдієвіші варіанти.

Як освіжити текстильну оббивку:

  • парогенератор (найефективніший, безпечний спосіб повернути м'яких меблів чистоту, позбавити її від сторонніх запахів, брудного нальоту, алергенів);

  • чистка сухою піною (видаляє розлучення, деякі плями, сторонні запахи, особливо ефективна для залисніли, світлих поверхонь. Вимагає обережного поводження, оскільки агресивні компоненти можуть викликати роздратування шкіри і слизових);
    • волога чистка (ефективно бореться із забрудненнями, неприємними запахами, може видалити сірий наліт, що утворився через пил, проте відновити колір не зможе);

  • оцтовий розчин (повернути яскравість текстильному дивану допоможе стара простирадло, змочена в оцтовому розчині. Накривши меблі, пройдіться по ній вибивачкою і залиште на 10-15 хвилин. Такі маніпуляції допоможуть прибрати залишки пилу, знищити неприємний запах, повернути колишній колір);

  • сода (використовується для відновлення світлих поверхонь, допомагає прибрати темний наліт, жирні плями, вбирає запахи. Процедура очищення легка, содою рясно посипають диван, залишають на кілька годин для взаємодії, після чого ретельно пилососять поверхню).

Як повернути колір шкіряного дивана

Термін служби шкіряного дивана на порядок перевищує всі інші матеріали, однак, неправильний або несвоєчасний догляд, може спричинити стирання кольору, як наслідок - непрезентабельний зовнішній вигляд. Оновити шкіру можна декількома способами.

  1. Стеаринова губка для відновлення ліпідного шару і блиску шкіри. Якщо диван не має явних прогалин, але оббивка потьмяніла, як ніби покрилася нальотом, її пора обробити спеціальним просоченням, яка поверне еластичність, і захистить від передчасних тріщин.
  2. Усунення дрібних потертостей, тріщин, невеликих розривів, за допомогою рідкої шкіри. Даний засіб добре себе зарекомендувало для реставрації шкіряних виробів, оскільки має специфічну структуру, яка при правильно підібраному кольорі, повністю зливається з вихідним матеріалом, надаючи йому досконалий вид.
  3. Фарбування дивана. Якщо шкіряна оббивка має множинні, великі потертості, є сенс заново її перефарбувати. Це не тільки поверне привабливий вигляд, але вбереже шкіру від подальшого висихання і появи дірок.

Оновлення оббивки з еко шкіри

Еко шкіра, як аналог натуральної, має схожі терміни експлуатації, проте практика показує, що вплив несприятливих факторів (сухе повітря, прямі сонячні промені, обігрівальні прилади), значно зменшує її службу.

Відповідно, оновлювати, зволожувати еко шкіру необхідно до появи видимих ​​пошкоджень. Після розтріскування з нею вже нічого не можна зробити. Нова фарбування не перекриє лисини, не відновить полімерний шар. Частково можна усунути дефекти рідкої шкірою, але з великими обсягами вона не впоратися.

Чого не можна робити з оббивкою дивана

Перше і найважливіше правило для тих, хто вирішив освіжити диван - не використовувати всі варіанти відразу. Велика кількість побутової хімії, бабусиних рецептів, абсолютно не передбачає їх сукупне застосування. Так, якщо ви вирішили використовувати суху піну для чищення, але результати виявилися гіршими за очікування, не слід тут же хапатися за народні рецепти. Цілком ймовірно, що побутова хімія частково залишилася в волокнах тканини, і невідомо як відреагує матеріал, отримавши другу порцію очіщенія.Также, до заборонених дій відносяться:

  • рясне зволоження дивана (промокання наповнювача загрожує цвіллю, і розвитком грибка в нутрощах меблів); ​​
  • нанесення нерозведених хімічних засобів прямо на оббивку (концентрат може знебарвити, пошкодити матеріал аж до дірок);
  • обробка поверхні розчинником (видаляти чорнило, сліди фломастера, таким способом небажано, оскільки він роз'їдає колір і саму оббивку);
  • сушка феном (прискорювати процес висихання дивана не потрібно, тому що можуть з'явитися розлучення від нерівномірної втрати вологи).

Дані рекомендації допоможуть відновити колишню свіжість дивана, прибрати які оселилися в ньому запахи, дрібні дефекти. Якщо ж оббивка зіпсувалася остаточно, заходите на dommino.ua, великий вибір демократичних моделей не залишить вас байдужим.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті