• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як перевірити якість дивану

Купуючи новий диван, ми завжди уявляємо, як ми будемо проводимо на ньому час, розмовляючи з друзями, дивлячись телевізор або просто продався обіднього дрімоту і думаємо про те, як довго він нам буде служити, переходячи з покоління в покоління. Для того, щоб м'які меблі виправдала всі Ваші очікування, ми з Вами поділимося порадами про те, як перевірити якість дивана.

З чого складається якісний диван

Розглянемо найголовніші складові м'якої меблів, на які варто звертати увагу при покупці. Диван складається з чотирьох основних частин:

  • дерев'яна рама;
  • механізм розкладки;
  • начинка;
  • об,ивка.

Кожна з цих частин має відповідати ряду критерій якості.

1. Рама.

Ця частина є скелетом м'яких меблів. Для того, щоб вона Вам довго прослужила, що не проломилися під час використання і залишилася колишньою при підвищених навантаженнях, наприклад, при переїзді або коли діти вирішать пограти на дивані, матеріал її виготовлення повинен бути з твердих деревних порід, таких як дуб або береза. Такі породи коштують дорожче ніж, наприклад, сосна, яку дуже часто використовують за рахунок її дешевизну, але вони прослужать довше і витримають будь-які навантаження. Зверніть увагу, якщо під час виготовлення дивана дерево погано просушили, то з часом цей предмет меблів може перекоситися. Деревний матеріал повинен пройти етапи сушки, але оскільки цей процес займає не тільки багато часу, але і коштує недешево, то раму сушать швидко, що може привести до появи тріщин. Перед покупкою дізнайтеся у продавця з якого дерева був виготовлена ​​рама і проходила вона тривалий процес сушіння, а також рекомендується перевірити чи немає на ній сучків.

2. Механізм розкладки.

Цей елемент конструкції дивана найчастіше є його слабким місцем. Якщо механізм розкладки невисокої якості, то з плином часу спальні частини можуть розвалитися або перестануть рівно примикати один одному. Для того, щоб цього уникнути, перевірте наскільки щільно прикріплені рухомі частини механізму і їх рівень їх стабільності. Механізм повинен працювати плавно і не повинен хитатися. Подивіться на стан шурупів і всіх скріплюють елементів. Якщо вони оцинковані і гладкі, а все головки шурупів знаходяться на місці, то це говорить про те, що механізм розкладки був зібраний якісно. Перевірте міцність кріплення механізму до корпусу і зверніть увагу на дерево навколо шурупів - воно не повинно розвалюватися. Також перевірте щільність і жорсткість пружини, яка піднімає спальне місце.

3. Начинка.

Внутрішня частина дивана в більшості випадків виготовляється з поролону. Цей матеріал відрізняється своєю м'якістю і дешевизною, але він має свої недоліки. Поролон з часом може деформуватися і осісти, що означає, що Ви будете сидіти не на м'якому наповнювачі, а на дерев'яній рамі. Протягом трьох-п'яти років поролон піддається внутрішнім хімічних процесів і починає розпадатися, перетворюючись на потерть і залишаючи за собою продукти розпаду, шкідливі для здоров'я. На жаль, повністю обійтися без цього матеріалу можна, але чим якісніше буде меблі, тим меншу складову поролону вона матиме.

В якості начинки також використовують пружинні блоки. Чим більше діаметр пружин, тим жорсткіше буде м'які меблі, що дозволить на довше зберегти її форму. Пружини невеликого діаметру, наприклад 2,15 мм, мають звичай просідати вже через місяць експлуатації. Зверніть увагу в які матеріали упакований пружинний блок. Якщо їх пакувальним матеріалом виступає один поролон, то будьте готові до того, що в перебігу року Ви будете відчувати пружини через м'які меблі. Кращими матеріалами для упаковки пружин вважаються повсть і ватин. Перед покупкою дізнайтеся з яких матеріалів виготовлена ​​начинка м'яких меблів. Щоб перевірити рівень її жорсткості - натисніть коліном, якщо воно досягне каркаса, то такий диван дуже швидко просяде. Дізнайтеся в який матеріал упакований пружинний блок.

4. Тканина.

Оббивка - це перше, що кидається нам в очі при знайомстві з новим диваном. У більшості випадків оббивні матеріали мають непогану якість, але і тут є свої нюанси. Подивися на етикетці, розташованій на задній стороні моделі, з чого виготовлена ​​оббивна тканина. Якщо кількість натуральної тканини перевищує кількість синтетичної, значить оббивка більш корисна для здоров'я і прослужить Вам довше. Однак варто зазначити, що синтетична тканина робить матеріал більш міцним, головне, щоб її кількість не перевищувала натуральну. Щоб зовні відрізнити синтетику, варто подивитися на виворітну сторону тканини - вона часто склеюється з декількох компонентів.

Найкраще, якщо спинка дивана оснащена шаром синтепону під оббивкою - це зробить її більш пишною і дозволить захистити від продуктів розпаду поролону. Розгляньте як зшита оббивка, вона повинна бути акуратною, без стирчать ниток. Всі шви повинні бути прямими, а якщо оббивка доповнена візерунком, то він повинен бути рівномірним і не затягнутим в різні боки.

Додаткові деталі, що впливають на якість дивана

  1. Перевірте подушки сидінь, вони повинні щільно прилягати до каркасу, інакше швидко втратять свою форму. Глибину самих сидінь варто вибирати відштовхуючись від Вашого росту - чим вище людина, тим глибше сидіння.
  2. Якщо оббивка дивана оснащена кнопками, перевірте, щоб вони були міцно пришиті.
  3. Огляньте диван ззаду, на ньому не повинно бути ніяких випирають частин. Це особливо важливо, якщо Ви плануєте розташувати Ваш диван уздовж стіни.
  4. Перевірте підлокітники, вони не повинні хитатися.
  5. Перевірте всі необхідні сертифікати для оббивки дивана і переконайтеся, що вона відповідає належним нормам.
  6. Скоби, якими прибита оббивна тканина не повинні бути помітні.
  7. Диван ні в якому разі не повинен скрипіти. Якщо він скрипить, то виробники зазвичай не визнають це фабричним браком, тому розумніше відмовитися від такої покупки.

Тепер, коли Ви ознайомилися з важливими складовими м'яких меблів і знаєте як перевірити диван на наявність якісних матеріалів, можна сміливо відправлятися в магазин за новою покупкою.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті