• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вивести клопів з дивану

Всі ми чули, а багатьом з нас довелося зіткнутися особисто, про клопа. Їх улюблене місце проживання - це ті місця, які дарують нам відпочинок і розслаблення - наші дивани і ліжка. Хоч і все клопи, що є сусідами з людьми, називаються постільними, в народі ми звикли їх розрізняти ще й на диванні. Чому ж цих шкідників так притягує наші м'які меблі? Все дуже просто - в ній вони як бояри за столом, ломящімся від різної смакоти, а точніше поруч з їх улюбленими ласощами - людиною. У цій статті ми Вам розповімо про те, як позбавиться від клопів в дивані і звідки вони там беруться.

Чому саме дивани

Для початку розберемося, чому ж клопи найчастіше живуть в диванах:

  1. Щоб бути поруч з джерелом живлення - нічого непідозрюючою людиною.
  2. Щоб перебувати в теплі і комфорті. За рахунок матеріалів виготовлення, м'які меблі здатна зберігати тепло людського тіла, що є відмінним умовою для проживання цих комах.
  3. Щоб відчувати себе, як на курорті. У диванах дуже багато щілин і щільних стиків, які є якимись пентхаусами для клопів, адже вони себе почувають краще всього, коли їх верхня і нижня частина стикаються з будь-якої поверхнею. Тіснота - кращий друг клопа.

Чому заводяться клопи в дивані

При знайомстві з цими комахами, відразу ж виникає питання: "Чому з'являються клопи в дивані?". Відповідь дуже проста - вони можуть легко перекочувати з житла сусідів або подорожують разом з Вами в Вашому одязі, сумках, різних предметах, які Ви могли придбати в магазинах або принести після того, як Ви побували в гостях.

Варто клопам один раз випробувати крові у сплячого або відпочивальника на дивані людини, вони заб'ються в щілину, недалеко від того місця, де відпочивав чоловік, щоб знову насолодитися трапезою через кілька днів. Оскільки клопи розмножуються з блискавичною швидкістю і дуже швидко ростуть, одна самка і пару личинок вже через місяць зможуть створити цілу колонію.

Через те, що ці комахи часто вибирають одне місце і залишаються там, відкладаючи яйця і линяючи, їх легко можна обчислити.

Як дізнатися чи є в дивані клопи

Обчислити клопів можна за кількома ознаками:

  1. Укуси. Якщо клопи не встигли розплодиться, то їх укуси можна переплутати з укусами комара. Але коли Ваш диван захопила колонія, їх вже ні з чим не переплутаєш. Укуси можна виявити навіть якщо тіло було добре укутати на ніч. Особливий почерк клопа - це кілька укусів, що нагадують доріжки, адже один клоп за одну ніч може вкусити кілька разів, залишаючи за собою слід.
  2. Запах. Якщо Ви відчуваєте певний запах, що нагадує малину або мигдаль, що виходить від Вашого дивана, значить можете бути впевнені, що там є клопи. Чим більше стає клопів, чим різкіше і чіткіше стає їх запах.
  3. Екскременти. Якщо Ви регулярно при збиранні помічаєте маленькі чорні шматочки, схожі на грудочки бруду, під Вашим диваном, то варто обов'язково звернути на це увагу, адже це може бути ознакою навали клопів.

У Вас виникли сумніви, що Ваш диван населяють клопи? Розберіть цей предмет меблів і подивіться під матрац. Ви відразу помітите, якщо ці комахи там оселилися. Вони зазвичай схожі на тарганів, однотонної розмальовки, але з більш широким черевцем, і мають різні розміри. Хоч і бігають вони швидко, але не так швидко, як самі таргани і якщо до них придивитися, то клопи не мають крил.

Місце, яке облюбували клопи, нагадує якесь звалище - великі особи і дрібні личинки копошаться на екскрементах, яйцях, які зазвичай досягають до полумілліметра в довжину, і шкурках, що залишилися після линьки. Не будемо прикрашати, видовище не для людей зі слабкими нервами.

Як Ви вже встигли дізнатися, виявити клопів неважко, а от позбутися від них - завдання не з легких. Але і з цим можна впоратися.

Як вивести клопів з дивана

Для початку переконайтеся, що клопи живуть тільки в дивані і що в інших місцях у Вашій оселі їх немає. Таке трапляється не часто, але краще перевірити всі щілини, килими, за шафами і плінтусом. Якщо після ретельної перевірки Ви прийшли до висновку, що єдине місце зараження - це диван, то і обробляти будемо тільки його. Існує кілька способів, як вивести клопів з дивана:

  1. Механічний метод. Найдешевший, але в той же час менш ефективний і дуже неприємний варіант. Полягає він в виловлювання комах вручну або пилососом. Диван слід розібрати і обробити кожну щілину і кут, але навіть якщо при ретельній перевірці Ви упустите пару личинок, то у Вашому дивані незабаром з'явиться нова колонія.
  2. Термічна обробка. В цьому випадку можна використовувати або виморожування, або, навпаки, дуже високі температури. Клопи і всі їхні яйця гинуть при температурі нижче 18 градусів і вище 50. Заражений предмет меблів можна обробити окропом і потім винести на свіже повітря, щоб він повністю висох, інакше всі елементи, виготовлені з дерева, просочившись вологою, можуть прийти в непридатність. Також можна придбати парогенератор, його температури вистачить для знищення клопів, та й сушка дивана займе набагато менше часу. Виморожування можна використовувати тільки взимку. Все, що потрібно - це винести диван на відкрите повітря і залишити його там на добу, а краще дві.
  3. Хімічна обробка. Цей спосіб є найбільш дієвим. У магазинах можна знайти величезну кількість коштів для боротьби з клопами. Після їх придбання і перед використанням із зони обробки потрібно: винести всі засоби особистої гігієни та харчові продукти; закрити доступ для домашніх тварин, якщо вони є, і прибрати всі предмети, пов'язані з ними, наприклад миски, пакети з кормом і так далі; штори, пледи і покривала випрати в режимі кип'ятіння або здати в хімчистку. Потім можна приступати до обробки дивана, уважно дотримуючись інструкції.

Відомо, що клопи мають здатність до вироблення імунітети до отрут, тому після хімічної обробки вони можуть з'явиться знову. Щоб цього уникнути, рекомендується також обробити всі щілини і кути в кімнаті. Пам'ятайте, що цілком можливо, що Вам не вдасться позбутися від клопів з першого разу, тому процес доведеться повторити знову. Комахи можуть ховатися в інших місцях, а після знову повернутися на улюблений диван.

Закінчивши з обробкою, обов'язково пропилососьте весь диван, щоб видалити яйця і загиблих комах. Після, рекомендується обробити диван содовим розчином. Для його створення Вам потрібно змішати чотири частини води з однією частиною соди. Потім диван слід знову пропилососити. Слід уникати народних засобів, особливо мають в своєму складі оцет або скипидар. Вони не тільки не приносять користі, але і зіпсують оббивку Вашого дивана.

Найдієвіший і витратний спосіб - це виклик додому працівника служби дезінфекції. Але якщо клопи осіли тільки на дивані, то цілком можливо впорається і без їх допомоги.

Сподіваємося, що ця стаття була для Вас корисною і Ви тепер обізнані про те, як знищити клопів в дивані. Хоч на це і піде час, але цю неприємну ситуацію можна виправити, озброївшись нашою статтею і необхідними засобами.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті