• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Народні засоби чищення дивана

М'які меблі забезпечують наш будинок комфортом і затишком. Це те місце, де ми розслабляємося, відпочиваємо і насолоджуємося спілкуванням в компанії моїх друзів. Але від частого використання вони можуть забруднюватися і засолюють. Щоб продовжити життя улюбленого дивану, за ним потрібно доглядати і періодично його чистити. Для цього не обов'язково викликати додому професіоналів, адже з чищенням меблів цілком можуть впоратися і народні засоби. У цій статті ми розповімо про різні способи, як почистити диван народними засобами.

Загальні правила чищення дивана народними засобами

У більшості випадків м'які меблі чистять, використовуючи пилосос, але він не здатний повністю позбавити диван від пилу. Щоб провести більш ретельну чистку, рекомендується протерти диван ганчіркою, змоченою в соляному розчині. Приготувати його дуже просто - потрібно розвести столову ложку солі в літрі води, а потім залишити в ньому ганчірку на 5-7 хвилин. Гарненько її віджавши, можна приступати до обробки дивана. Цей метод дуже простий у виконанні і не вимагає ніякого додаткового обладнання.

Зверніть увагу, якщо Ваш диван має оббивку з велюру або оксамиту, то пилосос застосовувати не варто, так як він може привести до погіршення стану ворсу. У такому випадку існує перевірений народний метод: візьміть великий шматок тканини, який може повністю покрити Ваші меблі, і змочіть його в спеціальному розчині з оцту і солі - в літрі води розвести дві столові ложки оцту і солі. Розкладіть по всьому дивану шматок замоченої тканини і гарненько вибийте. Коли тканина збере на себе бруд, промийте її і знову промокніть в розчині. Повторіть цей процес до тих пір, поки тканина не залишиться чистою після вибивання.

Паперова серветка, змочена в теплому мильному розчині, здатна позбавити від простих забруднень і легкої засмаленості. Протирати варто рухаючись в одному напрямку.

Перед початком роботи визначте з якої тканини виготовлена ​​оббивка Вашого дивана, так як від цього буде залежати, який метод чищення найкраще застосувати. Для цього Вам потрібно прочитати етикетку.

Основні типи тканин, які використовуються в якості оббивки, і методи їх чистки

  1. Велюр і флок. Бавовняна серветка, просочена мильним розчином, може з легкістю очистити ці тканини. Чистити слід виключно в напрямку по ворсу. В кінці слід видалити залишки засобів злегка змоченим у воді рушником. Перед тим, як приступити до чищення, рекомендується пройтися по дивану щіткою, щоб видалити пил.
  2. Гобелен. Особливістю гобелена є те, що від вологи він може деформуватися, а кольори втрачають свою насиченість. Тому чистку краще проводити виключно пилососом.
  3. Нубук і замша. Для початку потрібно прибрати пил за допомогою пилососа, а потім пройтися спеціальною щіткою - її гумові щетинки оброблять всі забруднені ділянки. Також меблі з такою оббивкою можна почистити паром.
  4. Шкіра та її замінник . Великий плюс шкіряних виробів в тому, що на них не осідає пил, але вони вимагають спеціальних засобів для чистки, які можна без зусиль придбати в магазині. Відмінним народним рецептом для додання блиску і позбавлення від потертостей є використання яєчного білка. Оббивку потрібно попередньо протерти, а потім нанести на її поверхню збитий білок.

Народні засоби чищення дивана

Щоб очистити меблі від утворених плям, не обов'язково купувати спеціальні засоби в магазині, а можна скористатися народними.

Жир.

Щоб позбавиться від жирної плями, засипте її крупнозернистою сіллю і залиште, поки весь жир не вбереться. Потім акуратно промокніть ділянку рушником або серветкою.

Сік.

Одні з найскладніших для видалення плям. Вам знадобиться оцет і аміак, які потрібно буде змішати в рівних частинах і нанести на уражену ділянку легкими, втираючими рухами. Залишити сохнути.

Кава.

Свіжі плями видаляються без особливих складнощів. Зволожите ділянку, на якому з'явився слід від кави, і потім протріть його господарським милом. Піну видаліть вологим рушником, серветкою або ганчіркою.

Віск.

Така пляма видаляється за допомогою паперової серветки високої щільності і праски. Пляму накриваємо щільною серветкою і проходимося по ній гарячою праскою. Оскільки віск буде вбиратися в серветку, то її потрібно або міняти на чисту, або перевертати іншим кутом.

Варення.

Для видалення такої плями Вам потрібно буде виготовити спеціальний засіб. Для цього потрібно натерти господарське мило на тертці і розвести утворену стружку в літрі гарячої води. Після чого слід додати три чайні ложки 9-процентного оцту і трохи холодної води, щоб засіб став теплим. Далі збийте піну і нанесіть її на проблемну ділянку. Через кілька хвилин видаліть піну губкою, повторіть весь процес ще один раз і видаліть зайву вологу з допомогою махрового рушника. Пляма пропаде після висихання розчину.

Жувальна гумка.

Жувальна гумка видаляється методом заморожування - до неї потрібно прикласти пакет з кубиками льоду. Потім, як тільки вона набуває тверду форму, акуратно видаліть її ножиком. Решта слідів, якщо вони є, можна прибрати за допомогою ватного тампона, змоченого в спирті або горілці, протерши їм забруднену ділянку.

Вино.

Утворену пляму потрібно акуратно промокнути паперовою серветкою і засипати його кам'яною сіллю на двадцять хвилин. Після чого озбройтеся м'якою щіткою і пройдіться нею по плямі, не видаляючи сіль. Потім візьміть губку або ганчірку, попередньо змочену в розчині спирту і води. Дайте ділянці підсохнути, нанесіть на неї мильну піну і ще раз скористайтеся м'якою щіткою.

Сеча.

Для того, щоб позбутися від цієї плями, а головне - від її запаху, потрібно діяти дуже швидко. Видаліть всю вологу за допомогою паперових серветок або просушіть пляму феном. Потім розбавте кілька ложок шампуню в літрі теплої води і нанесіть розчин на забруднене місце, ретельно протираючи його пористою губкою. Дайте висохнути. Після чого обробіть пляму слабким розчином марганцівки. Якщо диван має світлу оббивку, то замість марганцівки слід використовувати спирт.

Пиво.

Щоб позбавиться від цієї плями потрібно висушити її феном або паперовими серветками. Потім потрібно зробити розчин з трьох ложок оцту і літра води, яким слід обробити пляму.

Чорнило.

У цьому випадку Вам знадобиться засіб для зняття лаку. Нанесіть його на ватний тампон і гарненько протріть забруднену ділянку.

Пам'ятайте, що будь-який з цих способів потрібно попередньо перевірити на непомітній ділянці на дивані, щоб він згодом не завдав ніяких пошкоджень оббивних матеріалів. Не рекомендується використовувати кілька засобів одночасно або чергувати один за іншим. Радимо купувати знімні чохли, які без праці можна випрати в разі забруднень.

Сподіваємося, що ця стаття виявилася для Вас корисною і наостанок хочемо сказати, що регулярне чищення дозволить продовжити експлуатацію Вашого улюбленого дивана.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті