• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як і чим почистити світлий диван в домашніх умовах

Придбання світлого дивана відразу наштовхує господинь на думки як і чим його правильно чистити. Адже на такій оббивці легко помітними стають пил, плями, шерсть домашніх вихованців, а улюблені місця сидіння легко визначити по засаленим підлокітникам. Щоб диван не став "дзеркалом" вашому повсякденному житті, пропонуємо оптимальні способи його очищення в домашніх умовах, адже своєчасний, розумний догляд, може зберегти красу, колір оббивки і зробити непомітними сліди експлуатації.

Чи можливо почистити світлий диван без хімії

Основною проблемою світлою м'яких меблів є втрата кольору, а також, незрозумілі, на перший погляд, розлучення. На диван ніхто нічого не проливав, не писав, так звідки вони з'явилися? Тут все просто. М'який куточок стає сірим і покривається розлученнями через несвоєчасного прибирання пилу. Вона накопичується на оббивці, погіршуючи її колір, а вступаючи в реакцію з людським потом, утворює неохайні розлучення. Тому перше, найважливіше правило догляду за світлими меблями, яке не вимагає використання побутової хімії, має на увазі своєчасну, регулярне чищення оббивки від пилу. Її здійснення можливо двома способами:

  • прибирання миючим або звичайним пилососом з насадкою для меблів;
  • вологе прибирання пилу з дивана.

процедура вологого очищення досить проста.Необхідно взяти старе біле простирадло, змочити у воді, віджати, і застелити нею диван. Зверху пройтися по меблях вибивачкою. Що зібралися пил буде вилітати і осідати на вологій тканині.

Ще один варіант вологого прибирання дивана: теплий мильний розчин. Залежно від типу забруднення, в воду можна додати:

  • засіб для миття посуду (такий розчин ефективний при засмальцьованих поверхнях);
  • господарське мило (універсальна суміш, яка видаляє більшість забруднень);
  • кондиціонер для білизни (здатний не тільки почистити оббивку, але позбавити її від неприємних запахів і дати антистатичний ефект).

у теплій воді розлучається трохи обраного засобу, губкою, в помірній кількості, наноситься на поверхню меблів. Через 15-20 хвилин залишки мила, бруду, прибираються пилососом.

Як самостійно провести хімчистку меблів вдома?

Якщо ви зацікавлені не тільки в зовнішньому очищенні дивана від бруду, але хочете позбутися від мікробів і бактерій, які неминуче з'являються в процесі тривалої експлуатації, використовуйте для прибирання меблів спеціальні хімічні засоби.

Хімчистка передбачає поетапну обробку дивана, для її здійснення важливо знати такі нюанси:

  • вид оббивки і рекомендації виробника по її догляду;
  • яка обробка матеріалу допустима: волога або суха;
  • перелік засобів, які можна використовувати для конкретної оббивки (їх краще уточнити у консультантів магазину).

Отже, як здійснити хімчистку дивана в домашніх умовах:

  1. Необхідно видалити всі видимі і невидимі частинки: пил, крихти, шерсть, відмерлий епітелій. У цьому допоможе пилосос з безворсовою насадкою.
  2. Обробка поверхні спіненим хім. засобом за допомогою губки. Тримати його на дивані можна не більше півгодини.
  3. Видалення роз'їла бруду, залишків хімії, тим же пилососом.
  4. При необхідності, обробка окремих ділянок меблів засобом для виведення плям, згідно з інструкцією.
  5. Нанесення на оббивку захисного просочення.

Всю хімію потрібно заздалегідь придбати в спеціалізованому магазині, враховуючи вид оббивки, який буде піддаватися чищенню. Також, значно полегшить і скоротить тривалість процедури миючий пилосос. Природно, таке прибирання більш затратне, але воно в рази ефективніше, довше зможе зберегти чистоту дивана.

Особливості збирання світлого шкіряного дивана

Світлий шкіряний диван вимагає делікатного чищення. Його не можна терти, рясно зволожувати, часто застосовувати агресивну хімію. Тому, навіть при наявності спеціальних засобів для шкіри, не поспішайте ними користуватися при будь-якому забрудненні. Хімічну обробку можна проводити один раз на півроку, а для регулярного догляду цілком достатньо пилососа і деяких підручних засобів. Так, наприклад, для прибирання бруду зі шкіряної поверхні часто застосовують суміш з молока і яєчного білка. Губкою, змоченою в такої рідини, протирають все забруднені місця, після чого не змивають, а насухо витирають оббивку шматочком фланелі.

Ще один домашній засіб, не втрачає своєї популярності - теплий мильний розчин, на основі господарського мила. Його використання гарантує зникнення всіх видів бруду, але важливо пам'ятати про такі правила:

  1. Не дуже мочити оббивку.
  2. Після обробки і висихання дивана потрібно відновити захисний шар шкіри стеариновою губкою, або касторовою олією.

Чистимо текстильний диван світлих відтінків

Текстильні дивани можна почистити сухим і вологим способом, вибір буде залежати від типу оббивки. Сухий метод передбачає використання хімічних засобів: спеціальних порошків, сухих шампунів для меблів. Вони наносяться прямо на оббивку, залишаються до розщеплення бруду і прибираються пилососом.

Вологе прибирання дивана може проводитися як підручними засобами, так і спеціальною хімією, на ваш вибір. Нижче наведені популярні варіанти для світлих тканин:

  1. шампунь для меблів з відбілюючими компонентами. Користуватися ним легко: розвести згідно з інструкцією до рясної піни, нанести її на поверхню дивана, залишити на 10-15 хвилин. При сильних забрудненнях додатково потерти щіткою, після чого пропилососити диван;
  2. мильний розчин з підручних засобів. У воді можна розвести рідке мило, засіб для миття посуду і т.д. Обробити їм поверхню, а слідом пройтися чистою вологою тканиною. Важливо не користуватися диваном до його висихання, а також не сушити феном, щоб не з'явилися розводів;
  3. оцет розведений у воді. Обробка м'яких меблів такою сумішшю, поверне світлим відтінкам яскравість, а також позбавить диван від неприємних запахів.
  4. Тепер ви знаєте як можна почистити світлий диван самостійно, не вдаючись до послуг клінінгових компаній. При дотриманні інструкцій, жоден з цих методів не завдасть шкоди меблям, і чиста, доглянута, вона буде радувати вас не один рік. Якщо ж ви тільки в пошуках свого ідеального світлого дивана - ласкаво просимо на dommino.ua, великий вибір моделей і оббивок дозволить втілити будь-яке бажання.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті