• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

5 методів відмити фломастер з дивана і видалити його сліди

Підростаюча дитина прагне до пізнання, експериментування. Але не всі її досліди закінчуються нешкідливо. Часом страждають меблі, стіни, навіть домашні тварини. Деякі сліди дитячої творчості так і залишаються частиною інтер'єру, інші - піддаються виведенню. Сьогодні пропонуємо дізнатися, як впоратися з найпоширенішою проблемою, слідами фломастера на диваннії оббивці.

Як відмити фломастер з дивана підручними засобами

Напевно, кожна мама стикалася з мистецтвом в недозволених місцях. Виявивши такий сюрприз, відразу виникає думка, чим його відтерти? І чи можна терти? Адже фломастери бувають різні, і тертя, в деяких випадках, може лише посилити проблему. Пропонуємо розібратися, які види фломастерів, якими підручними засобами можна відмити:

  1. Вологі серветки. Звичайні дитячі серветки легко очистять поверхню від фломастера на водній основі. Якщо сліди все ще видно, можна використовувати медичну спиртову серветку, вона справляється з більшістю маркерів.

  1. Перекис водню. Застосовується для видалення мистецтв на світлій оббивці. Наносити рідину потрібно на ватний диск, протирати забруднену поверхню до зникнення слідів, при цьому, кожен раз використовувати новий ватний диск, щоб не розтерти фарбувальний пігмент.

  1. Господарське мило. Підходить для маркерів з щільною структурою, які не піддаються тертю. Для початку слід настругати трохи мила ножем або теркою, за допомогою води перетворити його в кашку. Утворену суміш нанести на забруднену оббивку, потерти щіткою, залишити на 10-15 хвилин. Після, прибрати залишки мила чистою вологою ганчіркою.

  1. Засіб для зняття лаку. Впорається зі стійкими фломастерами, які мають масляну, лакову основу. Процедура така ж, як при використанні перекису водню. Важливо не забути змити рідину після розчинення плями, щоб вона не роз'їла оббивку дивана.

  1. Сода з додаванням соку лимона. Така суміш застосовується для текстильних диванів. Утворену при реакції піну необхідно втерти щіткою в забруднену поверхню, і залишити на 15 хвилин. Після зникнення слідів, прибрати залишки вологою губкою.

Пам'ятка з видалення маркера з оббивки, за допомогою засобу для виведення плям

Якщо маркер супер стійкий, і описані вище способи не дали результату, доведеться взяти засіб для виведення плям, щоб прибрати сліди з дивана. При виборі і нанесенні засобу важливо пам'ятати такі нюанси:

  • для виведення плям з відбілюючим компонентом можна застосовувати тільки на світлих оббивках, кольорову тканину він зіпсує;
  • не беріть занадто агресивний засіб, з високим відсотком ПАВів, фломастер не проникає глибоко в структуру, а значить з ним впорається і щадний аерозоль;
  • приступаючи до обробки плям, закрийте чисті ділянки сухим рушником, щоб виключити потрапляння хімії на іншу оббивку.

Особливості виведення фломастера на різних видах диванної оббивки

Вище були описані різні способи, як видалити фломастер з дивана. Але який варіант для якої оббивки призначений? Давайте розберемося:

  • вивести сліди на шкіряних меблях, а також виробах з еко-шкіри, можна за допомогою спирту або вологих серветок на спиртовій основі, після зникнення плям, не забудьте обробити поверхню зволожуючою пропиткою;
  • диван з тканини, змальований фломастером, чиститься сумішшю лимона і соди, світлі оббивки обробляються перекисом водню;
  • господарське мило є універсальним засобом, ним можна очистити будь-які поверхні дивана;
  • гобелен, жаккард, тобто кольорові, візерункові тканини, позбавить від слідів фломастера рідина для зняття лаку;

Важливо пам'ятати, що кожна оббивка індивідуально реагує на засоби чистки. Один і той же матеріал, але різних виробників, буде мати різну кольоростікість, зносостійкість. Тому, перш ніж робити які-небудь маніпуляції на видному місці, випробуйте обраний спосіб на непомітній ділянці. Якщо ж диван безповоротно зіпсований, на Dommino завжди можна підібрати бюджетну модель зі стильним дизайном.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті