• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Тканина або екошкіра: всі плюси і мінуси

Придбання нового дивана - хвилююча подія, адже від нього буде залежати комфорт і відпочинок сім'ї в найближчі кілька років. Дуже хочеться не помилитися, вибрати по-справжньому гідний, функціональний варіант. Ще на етапі підбору моделі виникає дилема: яка оббивка краще? Що більш практично: тканинна або шкіряна поверхня? У даній статті пропонуємо порівняти дві популярні різновиди оббивних матеріалів, і дізнатися, що, в яких випадках вигідніше.

Переваги та недоліки текстильної оббивки

Текстиль - один з найпоширеніших матеріалів, який використовується для оббивки меблів. Різноманітність тканин, забарвлень, текстур, дозволяє втілити будь-який задум, вписати диван в будь-якій інтер'єр. Різні види текстилю мають великий ціновий розбіг, а значить з ними можна підібрати як бюджетний, так і дорогий, преміумваріант оббивки.

Які переваги дає власнику диван, оббитий тканиною:

  1. Приємна на дотик, не ковзає поверхню.
  2. дихають матеріали, які забезпечують вільну циркуляцію повітря і комфортний сон.
  3. Стійкість до механічних пошкоджень.
  4. Теплорегуляція (оббивка не нагрівається від спеки, зберігає комфортну температуру при холоді).
  5. Затишна атмосфера в кімнаті (м'які, плюшеві дивани збільшують комфортабельність будь-якого приміщення).

З недоліків текстильної оббивки, можна відзначити наступні пункти:

  • Багато синтетичні тканини дають статичний заряд, активно накопичують в собі пил.
  • Не всі текстильні оббивки довговічні. В середньому, через 5-7 років використання, тканина втрачає свої первинні властивості. Може витертися, розтягнутися, втратити колір.
  • Особливості догляду. Різні тканини припускають різні види чистки. Не завжди текстиль піддається простим методам, в деяких випадках не обійтися без хімчистки.

Екошкіра і її особливості

Екошкіра - синтетичний замінник натуральної, дорогий меблевої шкіри. Завдяки новітнім технологіям, її візуально можна відрізнити від справжньої. Також вона має багату текстурну і колірну палітру, відрізняється доступною ціною. Штучна шкіра користується попитом у населення, адже це саме той варіант, коли за невеликі гроші отримуєш гарний, солідний зовнішній вигляд.

Екошкіру виробляють на тканинній основі, найчастіше нею виступає бавовна. Його обробляють спеціальними полімерними матеріалами, в кілька шарів. І на виході виходить чудова меблева оббивка.Вона має масу переваг:

  • не електризується;
  • не накопичує на собі пил;
  • легко чиститься;
  • чудово виглядає;
  • не втрачає колір в процесі експлуатації.

Але навіть такий сучасний, яскравий, міцний матеріал, має свої недоліки. Екошкіра не пропускає повітря, має низькі показники терморегуляції. У спеку на такому дивані можна прилипнути від поту, а в прохолодному приміщенні, він сам, на дотик, буде холодним. Така оббивка не може протистояти механічних пошкоджень, легко деформується від надмірної вологості та прямих сонячних променів.

Порівняльна таблиця оббивних матеріалів

Щоб зрозуміти, який краще варіант підібрати в якості меблевої оббивки, пропонуємо візуально оцінити всі плюси, мінуси текстилю та екошкіри за допомогою таблиці.

Оцінка матеріалів за загальними параметрами дозволяє зробити висновок, що текстиль більш пріоритетний, але це не зовсім вірно, адже особисті переваги і індивідуальні параметри також важливі.

Параметри оцінки ↓ Текстиль Екошкіра
Простота догляду + -
Здатність пропускати повітря + -
Стійкість до механічних пошкоджень + -
Використання в якості спального місця + -
Теплорегуляція + -
Накопичення статичного заряду - +

Текстиль та екошкіра: що в якому разі вдаліше

Кожен з описуваних матеріалів має свої переваги і недоліки, але це не заважає їм вигідно виглядати в інтер'єрах різних приміщень. Давайте з'ясуємо, яка диванна оббивка, в яких ситуаціях, буде найвдалішою. ​​

Якщо основне призначення дивана - сон, краще вибрати для оббивки тканину. Цей матеріал забезпечить циркуляцію повітря, не дозволить постільній білизні зісковзувати.

Якщо диван планується в вітальню, кухню, краще буде варіант меблевої оббивки з екошкіри. Вона легко чиститься, не дозволяє в'їдатися плям, не вбирає в себе запахи. Це особливо актуально, якщо ви часто приймаєте гостей.

Якщо в будинку є маленькі діти, домашні тварини, екошкіра не витримає їх натиску. Краще вибрати оббивну тканину типу мікрофібри. Вона гідно впорається з кігтями, дитячими ножицями, при цьому не втратить свій привабливий вигляд.

Якщо ваша основна мета надати кімнаті вишуканості, шику, екошкіра безумовний лідер. Вона як ніхто інший здатна впливати на статусність приміщення, підкреслювати його солідність. Така оббивка буде вигідно виглядати і в звичайній квартирі, і в діловому офісі. Вона підкреслить класичний стиль, легко впишеться в новомодні дизайнерські напрямки, типу лофт.

Що вибрати: текстиль або екошкіра, залежить від ваших уподобань, а також функціонального навантаження, яке зазнає меблі. Ви ознайомилися з усіма особливостями цих матеріалів, і тепер впевнено зможете підібрати диван, а dommino.ua з радістю допоможе вам зробити правильний вибір.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті