• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Антивандальна тканина для захисту меблів від пошкоджень

Антивандальна тканина - це нове покоління текстилю, з підвищеною стійкістю різного роду пошкоджень. Вона являє собою неткане полотно високої щільності, яке, завдяки мікро напилюванню, здатне протистояти багатьом негативним факторам. Пропонуємо докладніше ознайомитися з характеристиками антивандальної тканини, і розповімо, для кого буде актуальний такий вид оббивки.

Кому необхідна антивандальна оббивка дивана

Антивандальна тканина не просто так з'явилася в каталогах меблевого текстилю, адже є певна цільова аудиторія, для якої показники зносостійкості, густини, важливіші кольорової палітри або орнаменту. В першу чергу таку тканину вибирають власники домашніх тварин. Їй не страшні кігті, зуби вихованців, вона не вбирає бруд, легко чиститься від шерсті. Також, антивандальну тканину все частіше замовляють для офісних диванів, які стоять в місцях з великою прохідністю (хол, коридор, приймальня). Її неможливо розірвати, вона не протирається, не вимагає дорогих хімчисток.

Даний вид текстилю є оптимальним вибором для тих, хто припускає регулярні нецільові навантаження на свої меблі: прийом їжі, застілля, дитяча творчість і т.д. Вона гідно витримає всі випробування, і після звичайної чистки буде виглядати як нова.

Флок - один з кращих представників антивандальних тканин

Флок - один з видів антивандальних тканин, застосовується для диванів різного типу. Таку тканину ще називають "антикіготь", адже вона найкраща в протистоянні з домашніми вихованцями, які люблять точити кігті об м'які меблі.

Даний вид текстилю є багатошаровим, чим пояснюється його міцність, проводиться в кілька етапів:

  1. На тканинну основу наноситься клейовий склад.
  2. Наелектризовані ворсинки випадають на клей строго під прямим кутом.
  3. Відбувається забивання полотна декількома шарами ворсу, формується малюнок і текстура матеріалу.

Така технологія дозволяє виготовляти різні види флока, і відповідно, здешевлювати виробництво або робити його більш якісним.

Першокласний матеріал, в провадженні якого не економлять на кількості шарів і клейовому складі, має наступні характеристики:

  • висока зносостійкість, тобто тканина не витирається в процесі експлуатації, не піддається впливу зовнішніх факторів (підвищена вологість, прямі сонячні промені);
  • стабільність тканини, вона не розтягується при використанні, і не дає усадку після вологого чищення;
  • міцність тканини, її неможливо пошкодити кігтями або продірявити ножицями, вона не стоншується і не рветься при тривалій експлуатації;
  • низька пропускна здатність, тобто тканина практично не вбирає в себе рідини, різні плями залишаються на поверхні, не проникають глибоко в структуру, що дозволяє полегшити чистку;
  • м'якість тканини, чим більше напилення має флок, тим він м'якше, бархатистою.

Ефект "антикіготь" в процесі виробництва флока досягається за рахунок відсутності тканих волокон, простіше кажучи, коту нема за що зачепитися. Проходячи через шари ворсинок, кіготь впирається в гладку клейову основу, і просто зісковзує з неї, без будь-яких пошкоджень. Те ж саме відбувається з ножицями в дитячих руках, які бажають дістатися до нутрощів дивана, вони не можуть пошкодити оббивку, а лише зісковзують з неї.

Як доглядати за оббивкою з флока

Меблева оббивка з флока не вимагає навчених способів очищення або дорогих хімічних засобів, рекомендації по її догляду досить прості:

  1. Флок, який використовується для меблів, має властивість електризуватися, чим активно притягує до себе пил, тому такий диван слід регулярно пилососити.
  2. Оббивка з флока добре переносить вологу чистку, для якої достатньо взяти звичайну губку і теплий мильний розчин. При цьому, оббивна тканина не потребує повного миття, адже вона сама по собі не дає бруду проникати глибоко.
  3. Обробку плям можна проводити щадною побутовою хімією, на водній основі. Засохлі плями спочатку розмочувати, свіжі - витирати без попередніх процедур.

Чого не можна робити з флоковою тканиною:

  • проводити хімчистку;
  • обробляти плями спиртом, засобами, що містять розчинник;
  • відскоблювати засохлі плями, розривати злиплі ворсинки.

Підводячи підсумок, можна сказати, що флок є універсальним, супер практичним матеріалом для оббивки меблів. Він гарний, щільний, зносостійкий, гідно витримує контакт з тваринами, дітьми. Звичайно, є і недоліки, у вигляді притягнутого пилу, вовни до поверхні, але вони компенсуються легким, що не вимагає великих витрат, чищенням. Широкий вибір текстур дозволить вписати диван в будь-який інтер'єр, а відповідну модель завжди можна підібрати на dommino.ua, де є великий вибір флокових тканин.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті