• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Чому скрипить новий диван і як усунути неприємні звуки

Новий диван - такий довгоочікуваний, ретельно обраний, красивий, і раптом скрипить. Ситуація не з приємних, але не поспішайте впадати у відчай. Масове виробництво допускає дефекти, але в багатьох випадках їх можна виправити. У даній статті пропонуємо розібратися, чому нові м'які меблі можуть видавати скрипи і як від них самостійно позбавитися.

Найпоширеніші причини скрипу дивана

Чому ж скрипить новий диван? Причин може бути декілька, що зустрічаються наведені нижче:

    1. У процесі транспортування розбовталися шурупи, гайки, які з'єднують конструкцію.
    2. У каркасі дивана є деформована або тріснута деревина.
    3. У пружинному блоці використаний неякісний метал.

  1. Непродумана конструкція дивана (мала кількість перемичок в каркасі, неправильно розраховане навантаження).

Деякі з цих дефектів легко переборні, інші - вимагають більш копіткої праці і фінансових витрат. Щоб точно знати де можна впоратися самостійно, а де потрібна допомога досвідченого майстра, розглянемо кожен варіант докладніше.

Скрипіння в каркасі дивана і способи його усунення

Основа будь-яких м'яких меблів - каркас. Він проводиться з різного виду деревини, металу. Вироби з металевої базою є міцнішими, практичними у використанні. Але для домашнього вжитку частіше беруть дивани на дерев'яному каркасі, адже цей матеріал більш екологічний, рекомендований для сну.

Скрипіти можуть і дерев'яні, і металеві конструкції, пропонуємо дізнатися, як усунути той чи інший скрип.

Каркас з дерева

Може видавати неприємний звук в разі тертя деталей або дефектів самої деревини. У першій ситуації позбутися скрипу можна шляхом змащування тертьових частин парафіном. Другий варіант вимагає більш ретельного огляду, можливо, розбору дивана. Так, скрип конструкції з'являється якщо:

    • лопнув, дав тріщину, один з несучих брусів. Його можна повністю замінити (при множинних, глибоких ущелинах), або підсилити, прикрутивши металеву пластину (при одиночній, невеликій тріщині);
    • з'явилися зазори між дерев'яними деталями. Такий дефект виникає при надмірній вологості і подальшому висиханні дивана. Позбутися його можна за допомогою клею ПВА. Набравши його в шприц, заповніть щілини, залиште до повного висихання;
    • прогинається і скрипить фанера. Конструкції з цього матеріалу самі по собі недовговічні, але якщо видає звук тільки куплений диван, значить в каркасі виробу мало перемичок. Виправити ситуацію можна встановивши додаткові перемички.

Каркас з металу

Металева основа, при дотриманні технології, не має дефектів. Вона може видавати звук, якщо розхиталися болти або погано змазаний механізм розкладки. У цих ситуаціях не потрібно ніяких замін, складних маніпуляцій, досить пройтися технічним мастилом по стиках, підкрутити гайки, і звук зникне.

Що робити якщо скрипить пружинний блок

скрипіння в пружинах не так легко усунути. Це, мабуть, найскладніша, дорога процедура в ремонті дивана. Нові меблі, пружини якої видають звуки, говорить про використання неякісного металу або недотриманні технології виробництва. Зробити з ними нічого не можна, тільки замінити. При цьому, міняти краще відразу весь пружинний блок, а не поодинокі пружини. Якщо заміна вам не по кишені, можна зменшити звуки, заповнивши скрипучі пружини поролоном.

Тепер ви знаєте, що робити, якщо скрипить новий диван. Але краще спочатку не ризикувати, купуючи продукцію сумнівного виробництва. Заощаджені на покупку кошти підуть на заміну неякісних деталей, і вся початкова вигода прогорить. Співпраця з відомими брендами, такими як dommino.ua, навпаки захистить вас від додаткових витрат, адже дефекти, якщо вони є, виправляються гарантійними зобов'язаннями.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті