• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Збірка і розбирання механізму дивана акордеон

Неможливо уявити сучасне житло без такого важливого компонента як диван. Вибір цього предмета меблів - завдання не з легких. А якщо Ви ще й збираєтеся використовувати його в якості ліжка, то потрібно бути особливо уважним. Правильний вибір такого дивана дозволить забезпечити зручне місце для сидіння і комфортне ліжко для відпочинку в нічний час.

дивани dommino

Існує величезна кількість механізмів трансформації, що дозволяють перетворювати диван в ліжко. Найчастіше їх оцінюють за чотирма критеріями:

  1. Наскільки зручно трансформується виріб.
  2. чи піддається механізм швидкої лагодження в разі ламання.
  3. Яке розташування спального місця щодо стіни - паралельне або перпендикулярне.
  4. Припустимо чи можливе застосування механізму кожен день або він підходить тільки для гостьового застосування.

У цій статті ми поговоримо про один з найпопулярніших механізмів - акордеон. Ви дізнаєтеся як його можна розкрутити, скласти і розкласти, а також, чим він відрізняється від інших, і його позитивні і негативні якості.

Що з себе являє акордеон

Диван акордеон популярний серед покупців завдяки своїй компактності, надійності і зручному спальному місцю. Цей виріб відрізняється своєю простотою, але в той же час міцне й довговічне. Воно підходить для застосування кожен день. З розкладанням механізму впорається навіть дитина, так як він має принцип гармошки, який нехитрий і простий в застосуванні. Всього лише за допомогою одного руху руки можна перетворити затишну софу в комфортабельне ліжко.

Такі виріб комплектується підлокітниками, що мають кілька видів модифікації, і зручною спинкою. Одним з основних переваг моделі є те, що при трансформації її не потрібно відсовувати від стіни. Але тим не менш, необхідно мати достатньо місця для положення "ліжко". М'які меблі, що має такий механізм, трансформується вперед.

дивани dommino

Утворене спальне місце має гарну висоту і має в своєму складі три основних елементи: дві частини спинки і сидіння. В розкладеному вигляді воно виходить високим і рівним. Ширина його може бути як компактні 60 см, так і широкі 160 см. Довжина не відрізняється від стандарту - 190-200 см. У зібраному вигляді диван приваблює своєю компактністю і зручністю. Виріб має важливою допоміжною функцією - наявністю місткого короба для зберігання білизни або інших предметів.

З метою продовження терміну служби софи, необхідно періодично змащувати місця, де пружини з'єднуються з каркасом. Для цього можна використовувати графітову мастило або технічне мастило. При виникненні скрипу - це те, що допоможе виправити ситуацію.

дивани dommino

Існує ще один вид дивана акордеон, який має металевий каркас. Такі меблі має ортопедичний металокаркас, знімними чохлами і матрацом. Диван, що володіє механізмом акордеон і металевим каркасом підійде для квартир з невеликою площею. Але варто завжди враховувати необхідність наявності вільного простору, щоб можна було без проблем розкласти виріб.

Механізм під назвою акордеон виробляють з листової сталі, використовуючи холодну штампування. Його основою є рами з профільної труби, а також встановлені зверху ортопедичні грати. Така конструкція дозволяє створити рівне і безшовне спальне місце.

дивани dommino

Головним плюсом даного механізму є легкість в експлуатації. Такі вироби можуть комплектуватися диванними подушками. Наявність знімних чохлів значно полегшує догляд за диваном, так як їх можна змінювати в будь-який час. Крім того, їх можна прати в пральній машинці. Пошкодивши чохол, можна легко замовити новий.

Як скласти і розкласти диван

Свою назву механізм отримав від однойменного музичного інструменту, так як його розкладання нагадує гармошку. Щоб розкласти такий диван потрібно:

  1. Трохи підняти сидіння по вертикалі до тих пір, поки не почується характерне клацання запобіжного замка.
  2. Потягнути сидіння на себе і повністю трансформувати диван в ліжко. Великих зусиль докладати не потрібно, механізм влаштований так, що буде досить небагато потягнути сидіння.
  3. Щоб перетворити ліжко в початкове положення, потрібно натиснути на сидіння в зворотному напрямку. Коли почуєте клацання - це буде означати, що воно не стане на місце замку.

У цьому дивані механізм виступає частиною каркаса. І якщо, наприклад, такий механізм, як розкладачка, використовується виключно для нічного відпочинку, а в денний час його ховають під подушками сидіння, то акордеон дозволяє використовувати ті ж поверхні постійно. Всі три частини дивана при трансформації перетворюються в цілісне спальне місце.

Як і будь-який механізм, акордеон володіє позитивними і негативними сторонами.До його плюсів відносять:

  • дивани відрізняються своїм компактним розміром в зібраному вигляді, а в розібраному забезпечують комфортабельне і широке спальне місце;
  • є можливість вибрати відповідну ширину, так як вона варіюється від виробу до виробу;
  • дерев'яні конструкції, виготовлені на основі дуба і бука, забезпечують ортопедичний ефект;
  • такі меблі відрізняється своєю довговічністю, особливо це стосується спинки, так як її частини не взаємодіють один з одним під час трансформації дивана;
  • акордеон користується великим успіхом серед механізмів трансформації і його часто використовують виробники м'яких меблів;
  • наявність глибокого короба для білизни;
  • такі вироби можна використовувати кожен день;
  • можна легко усунути ламання;
  • забезпечує високу і широке спальне місце.

До мінусів можна віднести:

  • вироби незручно розкладати на килимах, особливо якщо вони мають довгий ворс;
  • механізм потребує періодичного мастила;
  • при великих навантаженнях (більше 180 кг) не рекомендується щоденна трансформація;
  • наявність товстої спинки;
  • немає можливості провести акуратну трансформацію, диван потрібно перетягувати по підлозі.

дивани dommino

Диван акордеон - це відмінний вибір для кімнат будь-якого розміру. Будете Ви його використовувати в якості спального місця для гостей або як хазяйське ліжко - комфорт і зручність буде забезпечено. Знайти якісну модель, яка чудово впишеться в Вашу оселю, можна знайти в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті