• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дізнайтеся, який механізм дивана підійде саме Вам

Різниця між диванами проявляється не тільки в їх зовнішньому вигляді, але і в конструкційних особливостях. На сьогоднішній день існує велика кількість різних механізмів трансформації. Кожен покупець зможе знайти той, який здатний задовольнити всі його потреби. Але як зробити правильний вибір? В цей статті ми розповімо, як підібрати механізм трансформації, які вони бувають і як вони працюють.

Що потрібно знати перед вибором

Існують три основні види механізмів трансформації:

  • висуваються (викатні) - дельфін, єврокнижка;
  • розкладаються - клік-кляк, книжка;
  • розгортаються - американська і французька розкладачки.

Щоб вибрати диван з потрібним способом трансформації, потрібно для початку дати відповідь на такі питання:

  1. Які габарити кімнати, де Ви збираєтеся розмістити диван, що розкладається ? Переконайтеся, що в ній досить місця. Вимірявши кімнату, Вам буде легше підібрати такий предмет меблів.
  2. Як часто Ви хочете використовувати диван як спальне місце? Існують механізми, які можна використовувати кожен день, але є й ті, що призначені для гостьового користування, тобто час від часу.
  3. Наскільки важливо для Вас мати додаткових ящик для білизни? Не всі дивани мають цією функцією, тому вирішите для себе принципово чи її наявність.

Дати якісь то конкретні поради про те, який спосіб трансформації є найкращим ми не можемо. Все це індивідуально, адже у кожного є свої певні запити. Розглянемо більш докладно існуючі види розкладання меблів.

Які існують механізми трансформації

Книжка

Механізм трансформації, який завоював найбільшу популярність. Відрізняється своєю простотою і зручністю. Більшість людей зупиняють свій вибір саме на цій моделі. Розкладається такий вид дивана дуже просто. Потрібно відкинути спинку назад до клацання, а потім висунути сидіння вперед. У таких меблів є деякі недоліки: встановлюючи такий диван, потрібно брати до уваги відстань між ним і стінкою. Крім цього, замки-засувки не є дуже довговічними, тому при частому використанні можуть прийти в несправність.

Щоб перетворити диван в ліжко знадобиться застосування фізичної сили. Але тим не менш, м'які меблі, що володіє таким способом трансформування, проводиться з використанням дерев'яних рам і пружинних блоків. Ці деталі роблять її комфортною і збільшують термін експлуатації. До плюсів такого виробу можна віднести його компактність, тому воно відмінно підійде для маленької кімнати.

До позитивних рис цього механізму можна віднести:

  • наявність ящика для білизни;
  • компактність;
  • можливість знаходиться в двох положеннях: сидячи і лежачи;
  • поверхню ліжка є досить рівною.

До мінусів можна віднести те, при установці дивана слід враховувати відстань за спинкою.

Еврокнижка

Модифікований варіант книжки, що користується великою популярністю серед покупців. Йому часто віддають перевагу через те, що він вважається одним з найбільш довговічних. Крім того, при розкладанні він утворює велике ліжко для двох чоловік. Модель має зручний і містким ящиком для білизни. На відміну від книжки, її не потрібно відсовувати від стіни під час розкладання.

Розкласти такий диван можна потягнувши сидіння на себе і опустивши спинку в утворене місце.

До плюсів дивана з таким механізмом можна віднести:

  • надійність і довговічність;
  • спальне місце рівніше ніж те, що утворює книжка;
  • диван можна розташовувати біля стіни;
  • наявність місткого білизняного ящика.

Але у цього варіанту також є і мінуси:

  • під час процесу розкладання сидіння їздить по підлозі, що може привести до пошкодження підлогового покриття;
  • потребує фізичній силі при розкладанні.

Цей варіант буде не дуже вдалим для ліжка дитини, так як йому буде важко його трансформувати.

Дельфін

Цей механізм трансформації відрізняється своєю довговічністю і простотою в експлуатації. Під час розкладання диван перетворюється в ліжко з рівною поверхнею, таким чином забезпечуючи високий рівень комфорту під час нічного відпочинку. Цей вид має дуже цікаву назву, яку він отримав завдяки своїй конструкції. При розкладанні його спальне місце начебто виринає з-під сидіння, нагадуючи стрибок дельфіна.

Дельфін відносять до самих довговічним і надійним механізмом. Найчастіше його використовують для кутових диванів. З таким способом трансформації зможуть розібратися навіть юні шибеники. Дельфін вважається хорошим варіантом для щоденного застосування і здатний витримувати велике навантаження.Розкладається він так: додаткова секція викочується з під дивана, а потім за допомогою ручки витягується внутрішня подушка.

До плюсів такого механізму відносять:

  • ліжко володіє рівною поверхнею;
  • утворює спальне місце великих розмірів ;
  • легкий в трансформації.

Мінусом вважається то, що в прямих моделях немає білизняного ящика.

Виїзний

Викочування називають найміцнішим на сьогоднішній день. Він придатний для використання кожен день і його не складно розкладати. Відрізняється своєю довговічністю. У більшості випадків, каркас таких виробів виготовляється з бруса твердолистяних порід дерева. Матрац має ортопедичними гратами. Для розкладання м'яких меблів такого виду потрібно потягнути на себе сидіння, а слідом за ним потягнеться і додаткова частина дивана. Викочування утворює рівне і просторе спальне місце.

До переваг цього механізму відносять:

  • довговічність і надійність;
  • зовні невеликий диван утворює просторе спальне місце.

Недоліком можна назвати те, що вийшла ліжко є не високою.

Клік-кляк

Аналог механізму книжка, що вважається її вдосконаленим варіантом. Диван, що володіє таким способом трансформації, відрізняється тим, що має три рівні фіксації: сидячи, напівсидячи і лежачи. Це надає додаткового комфорту під час використання. Перевагою даного механізму є те, що завдяки наявності металевого каркаса і дерев'яних лат спальне місце має ортопедичні властивості. Матрац для таких диванів виробляють з матеріалів, що володіють високою еластичністю, таких як пінополіуретан і пружинний блок.

Щоб розкласти диван клік-кляк потрібно перекинути його на спинку і потягнути вниз рамку сидіння до тих пір, поки не почується характерне клацання.

до позитивних рис даного механізму відносять:

  • наявність ящика для білизни;
  • можливість розкладатися в три положення: сидячи, напівсидячи і лежачи;
  • невеликий розмір меблів.

Негативно рисою є те, що необхідно тримати в увазі те, що при розкладанні дивана знадобиться вільна відстань між ним і стінкою.

Трьохпозиційний

Надійний механізм, який прослужить довгий час. Відрізняється від інших тим, що його ніжки приховані в спеціальних кишенях, які розташовуються на матраці спинки і сидіннях. Щоб до них добратися, необхідно розстебнути застібку на блискавці. За допомогою цього механізму можна перетворити крісло в спальне місце або в положення "релакс". Такі меблі володіє металевим каркасом високої міцності. При розкладанні сидіння в положення "релакс" під ногами утворюється зручна опора.

До плюсів даного вироби відносять:

  • надійний металевий каркас;
  • механізм, який має довгий термін експлуатації.

Мінусом можна назвати не найлегший спосіб трансформації.

Акордеон

Механізм трансформації, який знаменитий своєю простотою у використанні і надійністю. Розкладається в ліжко, що має високе і рівне спальне місце. За рахунок цього його можна застосовувати для щоденного використання. Дивани, що мають спосіб трансформації акордеон, є компактними і зручними, а в розкладеному вигляді утворюють широке спальне місце.

Механізм сам по собі є і диваном, і ліжком одночасно, так як розкладається за принципом гармошки. З ним зможуть впоратися як дорослі, так і діти. Такий диван можна розташовувати в будь-якій частині кімнати, він не потребує додатково відстані між ним і стіною.

До плюсів механізму акордеон відносять:

  • довговічність;
  • надійність;
  • компактний розмір дивана в зібраному вигляді;
  • великий розмір спального місця;
  • наявність білизняного ящика.

Мінусом є те, що такий диван потребуватиме вільному просторі для трансформації, так як має велике спальне місце. < / p>

Французька розкладачка

Таким назвою прийнято величати два схожих механізму - мералат і міксотойл. Вони мають загальним принципом трансформації. Такий механізм складається в три рази і доповнюється пінополіуретановим матрацом. Спальне місце проводиться з брезенту і зміцнюється спеціальними рейками.

Слід звернути увагу на те, що такий спосіб перетворення дивана в ліжко не підходить для застосування кожен день. Його краще використовувати в тому випадку, якщо нагрянули гості. Такий диван буде мати невеликими розмірами і розкладатися в просторе спальне місце. М'які меблі з механізмом трансформації французька розкладачка не оснащуються ящиком для зберігання білизни.

З плюсів можна відзначити, що він:

  • легкий в експлуатації;
  • має компактні розміри в складеному вигляді.

Мінусами вважається:

  • наявність тонкого матраца;
  • необхідність при кожній трансформації знімати подушки і сидіння;
  • немає білизняного ящика.

Використовуючи французьку розкладачку в якості додаткового спального місця, Ви зможете забезпечити Ваших рідних і близьких комфортним ліжком під час їх візитів.

Американська розкладачка

Такий механізм також має назвою седафлекс. Щоб розкласти диван, необхідно зняти подушки і сидіння і розгорнути його в два етапи. Американська розкладачка вважається більш надійною, ніж французька, тому її можна використовувати регулярно. Спальне місце має ортопедичним матрацом, мають пружинні блоки в якості основи. Механізм надійно захований всередині дивана.

На відміну від французької розкладачки, спальне місце таких диванів є рівним і пружним.Крім цього, їх механізм відрізняється більшою міцністю, тому і вартість таких виробів набагато вище.

Існують моделі седафлекс, при розкладанні яких не потрібно знімати подушки і сидіння. Трансформація відбувається за допомогою одного руху. Для того, щоб трансформувати такий диван, потрібно потягнути механізм вгору і на себе.

До переваг цього способу трансформації можна віднести:

  • механізм більш високої міцності, ніж те, що є у французькій розкладачці;
  • можна використовувати щодня;
  • комфортне спальне місце з рівною поверхнею і ортопедичним матрацом.

Недоліком є ​​відсутність ящика для білизни.

Крокуюча єврокнижка

Цей механізм також має назви пантограф і тик-так. Являє собою модифікований варіант еврокнижки. Головною відмінністю є те, що використання пантографа завдає ніякої шкоди підлогового покриття, так як в ньому відсутні ролики, здатні пошкодити його.

При розкладанні цього механізму використовується пружинний елемент, здатний підняти сидіння над рівнем підлоги. Щоб розкласти такий диван, необхідно підняти і потягнути на себе сидіння, після чого опустити його. Потім потрібно опустити спинку в утворилося вільне місце.

До плюсів даного виду відносять:

  • підійде для регулярного застосування;
  • надійність;
  • легкість в експлуатації;
  • захист підлогового покриття.

Головним мінусом є те, що пантограф менш довговічний, ніж єврокнижка.

Кожен механізм трансформації має свої плюси і мінусами. Який з них краще вибрати - вирішувати тільки Вам. Головне - дізнайтесь всі нюанси розміщення і переконайтеся, що диван з обраним механізмом зможе зручно розташуватися в обраній кімнаті. Де шукати подібні вироби? Не потрібно ходити далеко. Ви можете подивитися на dommino.ua , там Ви знайдете те, що Вам потрібно.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті