• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Переваги та недоліки механізму трансформації дивана пантограф

Перед тим, як вибрати диван, що володіє механізмом трансформації, потрібно відповісти на кілька запитань:

  1. З якою метою ви плануєте використовувати диван? Чи буде він додатковим або основним спальним місцем?
  2. Як часто Ви збираєтеся його розкладати?
  3. Чи важливо для Вас мати додаткове місце для зберігання білизни?
  4. Яка площа кімнати, де Ви будете його розміщувати і яке місце в ній Ви збираєтеся виділити під м'які меблі?

Існує величезна кількість різних варіантів трансформації дивана. У цій статті ми поговоримо про один з найбільш популярних варіантів під назвою пантограф.

Що це за механізм і як він працює

У цього механізму існує ще одна назва - тік-так. Він має вигляд крокує конструкції. Такий виріб дуже зручно тим, що дозволяє захистити покриття підлоги від слідів ніжок і роликів, якими часто володіють дивани-ліжка. Під час трансформації механізм злегка підводиться, а потім акуратно "крокує”.

Як розкласти такий механізм, як пантограф? В першу чергу потрібно зняти диванні подушки. Після чого одним рухом потрібно висунути сидіння, піднявши його вгору, а потім потягнути вперед, утримуючи передню частину. Таким чином Ви зможете легко і без зайвих пошкоджень встановити сидіння на підлогу. В цей час опускається спинка, що дозволяє створити комфортне і, що важливо, рівне спальне місце.

Цей механізм має спеціальний пружинним елементом, що дозволяє підняти сидіння вгору, а потім перенести його вперед і встановити на підлогу. Завдяки легкості в експлуатації, з ним може самостійно впорається не тільки дорослий, але і дитина. Як і будь-який диван, це має максимальним навантаженням. В цьому випадку вона становить 240 кг. Це дає можливість розміщуватися на ньому двом і навіть трьом людям.

М'які меблі, що володіє механізмом трансформації пантограф, дозволяє забезпечити комфортне місце для відпочинку в денний час і зручне ліжко в нічний. Крім того, більшість моделей оснащується коробом для зберігання білизни, що дозволяє заощадити місце.

Переваги та недоліки пантографа

Пантограф вважається модифікацією механізму трансформації єврокнижка. Головною його перевагою є здатність забезпечити покриття підлоги.

До плюсів цієї моделі відносять:

  • надійність в експлуатації;
  • легкість трансформування дивана в ліжко;
  • підходить для використання кожен день;
  • виріб обладнано ящиком для білизни;
  • завдає ніяких пошкоджень підлогового покриття.

Недолік у нього один: пантограф здатний прослужити не так довго, як єврокнижка.

Як краще використовувати

Подібний механізм найчастіше застосовують для великогабаритних диванів, а також виробів, що мають модульну конфігурацію. На сьогоднішній день великою популярністю користуються моделі, що володіють вбудованими полицями в районі підлокітників. Як оббивного матеріалу часто використовують шкіру, яка додає статусності виробу. Але і оббивка з тканини теж буде виглядати дуже виграшно.

Диван, що трансформується в ліжко за допомогою механізму Пантограф, стане відмінним варіантом для використання на кожен день. Він має розкішний і привабливий зовнішній вигляд в зібраному вигляді і забезпечує широке і рівне місце для сну в розібраному.

Часто в комплекті з таким диваном йдуть декоративні подушки і валики, які слід налагоджувати під час трансформації. Подушки можуть випускатися зі знімними чохлами, які легко змінювати і чистити. Це виріб здатне забезпечити комфорт і зручність під час використання. Широкий вибір диванів, що володіють механізмом трансформації пантограф, можна знайти в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті