• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як обрати диван-ліжко з механізмом книжка

Сучасні виробники меблів можуть запропонувати покупцям величезний вибір диванів. Класичні, кутові, модульні - кожен зможе знайти модель, яка ідеально впишеться в розміри і дизайн кімнати. Найбільш вдалий варіант - це диван з механізмом трансформації, адже він забезпечить комфортне проведення часу з сім'єю і додаткове спальне місце для гостей. Найпопулярнішою моделлю є диван-ліжко книжка. У цій статті ми розповімо про те, як вибрати диван-ліжко книжка і в чому його переваги.

Особливості дивана-ліжка книжка

Книжка є найпростішим на сьогоднішній день механізмом трансформації і має два положення: диван і спальне місце. Для того, щоб софа перетворилася в зручне спальне місце, потрібно підняти передню частину меблів до клацання, а потім опустити вниз. Після чого, задня частина цього предмета меблів опуститися автоматично, що дозволить створити велике спальне місце. Дивани випускаються в різній довжині, ширині, але розкладаються вони однаково - це робить можливим вибір відповідної за розміром моделі для будь-якого приміщення.

Елементи, з яких складається диван книжка, можуть виготовлятися з дерева або металу. Зазвичай дерево є дешевшим варіантом, але тут слід враховувати його породу. Бук або ясен відрізняються своєю якістю і міцністю, чого не скажеш про ялинки. Варто звернути увагу на цю деталь, адже при щоденному використанні такі меблі може швидко прийти в непридатність або почати скрипіти, тому потрібно вибирати виріб, виготовлений з матеріалів найвищої якості.

Багато моделей мають каркас, оснащений спеціальною ортопедичною решіткою, яка оберігає диван від деформації в складеному і розкладеному положенні. Такі грати дозволяє створювати рівне і комфортне спальне місце, безпечне для хребта.

Переваги дивана еврокнижки:

  1. Простий і легкий спосіб трансформації.
  2. Спальне місце, яке не поступається в зручності звичайному ліжку.
  3. Велике додаткове відділення для зберігання речей, що дозволяє заощадити місце в шафі.
  4. Така модель не займе багато місця, ніж зможе порадувати власників невеликих квартир.
  5. Великий вибір стилю, забарвлення і оббивних матеріалів, пропонованих виробниками.
  6. Високе положення спинки дозволяє сидить людині зменшити навантаження на спину і повністю розслабитись.
  7. Має високі експлуатаційні характеристики.
  8. Міцний механізм трансформації забезпечить тривале користування меблів.
  9. Компактні розміри софи, як в складеному, так і розкладеному стані.
  10. Легкість в догляді і простота в чищенні.
  11. Можливість замінити оббивку або зношені елементи конструкції.
  12. Чи не шкодить підлогових покриттів за рахунок того, що його не потрібно рухати під час трансформації.

Диван-книжка: як вибрати?

Перед покупкою визначтеся, яка буде основна мета використання дивана - чи буде він призначений тільки для перегляду телевізора або чи стане він додатковим спальним місцем? Після того, як Ви визначилися з функціями, перейдемо до якості. Якість м'яких меблів залежить від трьох основних елементів: каркаса, наповнювача і оббивки.

  1. Каркас. Як ми вже згадували вище, каркаси для дивана книжки виготовляються з дерева або металу. Якщо Ваша кімната виконана в класичному стилі, то м'які меблі з дерев'яним каркасом зможе відмінно вписатися в її інтер'єр, надаючи йому теплу і затишну атмосферу. Ціна і, відповідно, якість залежать від породи дерева. Хвойні породи є найдешевшими варіантами, пропонуючи найнижчий рівень якості. Найміцнішими вважаються бук, ясен і дуб. Хоч і ціна на них висока, але вони забезпечують високу якість яка відслужила вже більше десяти років. Крім того, ці породи нешкідливі для здоров'я. Металеві каркаси мають підвищену міцність, вони легкі в ремонті і незаймистість. Дивани з такими каркасами часто мають у своєму розпорядженні в офісних будівлях.
  2. Наповнювачі. З наповнювачів найпопулярнішими є поролон, поліуретан і латекс. Поролон є найдешевшим, але через рік використання може деформуватися і втратити форму. Поліуретан практично не відрізняється за ціною від поролону, але прослужить Вам трохи довше. Латекс має відмінну еластичність і хорошу міцність, але при цьому високу ціну.
  3. Оббивка. Від того, яку Ви виберете оббивку, буде залежати довговічність і комфорт м'яких меблів. Шкіра і хороший її замінник є елітними оббивними матеріалами, забезпечуючи розкішний вигляд і не вимагаючи ретельного догляду. Шенілл також є прекрасним вибором, він приємний на дотик, нагадуючи шкіру, і теж легкий у догляді. Його часто вибирають в якості оббивки для дитячих меблів. Найпоширеніша тканина для оббивки - це гобелен. Вона добре виглядає, стійка до зносу і легка в догляді. Також часто використовують флок, що нагадує гобелен, але з наявністю ворсинок, що надає йому унікальний стиль і привабливість. Головний недолік цієї тканини - термін служби, який становить не більше п'яти років.

Не забудьте попросити продавця-консультанта скласти і розкласти вподобану Вам модель, потім зробити це самим, щоб переконатися, що механізм трансформації працює справно, і Вам зручно їм користуватися. Обов'язково присядьте на диван і полежіть на його розкладеному варіанті - Ви повинні остаточно упевнитися, що річ, яка купується Вами, високої якості і повністю Вас влаштовує.

Диван-ліжко книжка - це вид меблів, полюбився багатьом. Він з легкістю впишеться в будь-який інтер'єр, забезпечуючи всіх домочадців, а також їх гостей, справжнім комфортом і затишком.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті