• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

6 способів прибрати неприємний заводський запах після покупки нового дивана

На питання про те, який предмет меблів займає найголовніше місце у вітальні, можна з упевненістю відповісти - диван. Придбання його завжди є справою хвилюючою і потребє особливої ​​уваги. І ось, він красується у Вашій вітальні, новий і привертає погляди. Але з якоїсь причини він зовсім не пахне, а навіть смердить. Хто винуватець в такому випадку і як все можна виправити? Адже немає ніякого бажання повертати вподобану модель назад. У цій статті ми підкажемо, як позбутися неприємного запаху нового дивана.

дивани dommino

З якої причини виникає запах

Неприємний запах, який виділяє новий диван, може вказувати на те, що в його складі присутні елементи, які можуть нести небезпека для здоров'я людини. Розглянемо складові м'яких меблів і які з них можуть крити в собі небезпеку для здоров'я:

  1. Основа . Основа являє собою каркас. У деяких з них в складі може знаходитися ДСП. Для скріплення цього матеріалу застосовують синтетичний клей. У його склад входить фенолформальдегідна смола. Вона є дуже отруйною для організму. Варто відзначити, що канцерогенні речовини можуть виділятися протягом 10 років. Це може стати причиною виникнення багатьох захворювань. Якщо розташувати диван поруч з обігрівачем або радіатором, то випаровування будуть тільки посилюватися. ДСП не несе небезпеки, якщо воно ламінованої ДСП і покрито захисною фарбою.

диван dommino

  1. Наповнювач . Найпоширенішим наповнювачем вважається пінополіуретан. Одним з його складових є толуол. Але він може бути небезпечний тільки при згорянні. Тому слід бути особливо уважним при розміщенні меблів і не ставити її біля джерел загоряння. Важливо знати, що меблі, вироблена в Китаї, дуже часто має в своєму складі мішечки з диметіловим фурматом. Їх використовують в якості захисту від цвілі. При попаданні в сухе і тепле приміщення диметіловий фурмат починає розчинятися, що може викликати роздратування на шкірі.
  2. Оббивний матеріал . Отруйні речовини можуть також ховатися і в оббивці. Зазвичай це відбувається при обробці шкіряного матеріалу. Наприклад, під час дублення шкіри використовували сполуки хрому або при фарбуванні застосовувалося речовина - аналін, що володіє гострим запахом.

дивани dommino

Крім якості ДСП, також слід приділити увагу торцях виробу або сколів, що володіє стружкою і смолою, що знаходиться на увазі. Саме ці деталі виступають в якості основних причин виникнення різних шкідливих виділень, а також запаху нових меблів. Такі токсичні речовини, як фенол і формальдегід можна визначити за специфічним їдким запахом. Крім них, існують високі шанси того, що може відбуватися виділення таких небезпечних речовин, як аміак, метанол, ацетон та інші. Забруднення повітря усіма цими речовинами може негативно позначитися на самопочутті людини, погіршивши стан його здоров'я. В кінцевому підсумку можна піддатися мутагенному і канцерогенному впливу.

Виділення формальдегіду є найбільш інтенсивним в перші місяці під час використання покупки. Крім цього, при виробництві меблів також застосовуються такі матеріали, як декоративна плитка, ламінат, лаки та інші. Вони, в свою чергу, можуть виділяти метанол, ксилол, толуол та інші речовини. Симптомами отруєння токсичними елементами можуть бути:

  • головний біль;
  • різь в очах;
  • запалення легенів;
  • проблеми з фокусуванням уваги;
  • погіршення симптомів астми;
  • алергічні реакції;
  • загострення хронічних захворювань.

Крім цього, формальдегід призводить до збільшення шансів виникнення ракових пухлин.

Як позбутися від неприємного запаху нових меблів

Ми дізналися, з якої причини від дивана може виходити неприємний одор. Тепер розберемо, яким чином можна його позбутися. Фахівці вважають, що придбання нових меблів краще робити тоді, коли Ви можете залишити своє житло на пару днів. Залишивши відкриту кватирку, Ви зможете позбутися від запаху нових меблів.

Не варто використовувати освіжувачі повітря або інші подібні спреї. Інакше результатом може стати перенасичення повітря хімією.

Перейдемо до покрокової інструкції з видалення одор:

  1. Для початку рекомендується прибрати подалі всі зайві предмети в тому приміщення, куди Ви збираєтеся розмістити новий диван. Краще розчистити приміщення на 2 тижні.
  2. Якщо в кімнаті є вовняні килими, то їх теж рекомендується прибрати на деякий час, так як це предмет декору відомий своєю здатністю вбирати запахи.
  3. Пилососи всю кімнату, а потім переходимо до очищення самого дивана. Пилососом потрібно очистити внутрішню і тильну сторони меблів, а також біля ніжок.

диван dommino

Вивітрювання може зайняти певний час і це може бути більше ніж кілька днів. Кватирку рекомендується відкривати періодично, кондиціонер в цьому випадку не опиниться помічником.

Способи видалення запаху:

  1. Після провітрювання потрібно перейти до застосування сорбентів. Вони повинні мати тільки природне походження. Для цього підійдуть ароматичні збори з трав. Можна використовувати м'яту, мелісу або чебрець. Їх кладуть в мішечки з марлі, які розміщують по всій кімнаті, включаючи диван. Іноді застосовують пакетики чаю, якими покривають всі меблі. Для більшого результату під ними можна насипати кілька ложок меленої кави.
  2. Скористайтеся ароматизованої морською сіллю. Її потрібно насипати на сухе простирадло і покласти її зверху дивана. Це допоможе зменшити інтенсивність запаху.
  3. Розсипте на диван харчову соду і залиште її на деякий час, а краще на ніч. Потім акуратно струсіть її м'якою щіткою і пропилососьте поверхню меблів.
  4. Просочіть махрове простирадло розчином з оцту або водного перекису. Гарненько її вичавіть. Вона повинна бути вологою, не мокрою. Накрийте нею диван на пару годин.
  5. Змішайте каву і ванілін. Розсипте отриману суміш на диван і залиште на пару годин. Потім видаліть пилососом.
  6. Придбайте новий винахід під назвою озонатор. Таким чином Ви зможете не тільки видалити неприємний запах, а й очистити зовнішню оболонку меблів від шкідливих компонентів, які вона виділяє.Цей варіант є не найдешевшим, але він славиться своєю ефективністю.

Щоб повністю видалити неприємний одор, потрібно близько 3-4 днів. Якщо нові меблі починає видавати старий запах, то не варто навіть і намагатися його знищити. А все тому, що причина його появи, швидше за все, криється в неправильному зберіганні меблів або наявності помилок, які були допущені під час її виробництва.

Звичайно, такий запах можна елімінувати, використавши один з перерахованих способів. Але краще буде повернути або обміняти придбаний предмет меблів, так як він з часом може втратити форму. При покупці Ви повинні були отримати гарантійний талон. Їм необхідно скористатися. Наявність старого запаху у нових меблів говорить про те, що вона не витримає експлуатації.

Якщо у Вас вдома є домашні вихованці, то визначити, наскільки безпечна меблі можна за їхньою поведінкою. Тварини набагато більш чутливі до запахів. Тому якщо кішка проводить багато часу мирно дрімаючи на дивані, то можна розслабитися.

Якщо одор жевріє протягом декількох тижнів, то потрібно вжити заходів, інакше домочадці можуть стати жертвами отруєння.

дивани dommino

Скориставшись нашими порадами, Ви зможете насолоджуватися не тільки красою інтер'єру, але і приємними ароматами.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті