• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Приклади вдалого розміщення кутового дивана в кімнаті

Уявіть порожнє приміщення. Яке почуття воно викликає? Не можна позбутися стану спустошеності і незатишності. А тепер додайте туди великий диван, прикрашений декоративними подушками. Кімната відразу перетворюється. Додайте туди журнальний столик і пухнастий килим і порожнє приміщення перетворюється в затишну вітальню. З цього можна зробити висновок, що саме такий виріб, як диван, є основним у вітальні, адже саме з нього починається облаштування кімнати.

дивани dommino

Раніше популярністю користувався стандартний набір, додатково включає два крісла. Сучасні дизайнери меблів представили новий винахід, використовуючи яке немає потреби в придбанні додаткових крісел і це - кутовий диван. Він має безліч різних модифікацій і здатний доповнити кімнату будь-якого розміру. Але як правильно розмістити кутовий диван в кімнаті?

Найчастіше його розташовують уздовж стіни. Це самий стандартний варіант. Але останнім часом великою популярністю стали користуватися квартири-лофти, в яких одна кімната може об'єднувати в собі кілька функцій. Тому стандартне розміщення меблів тут буде недоречним. У цій статті ми розглянемо, де найкраще поставити кутовий виріб.

З якою метою застосовуються меблі

Для початку потрібно розібратися, з яким наміром Ви купуєте виріб. Існують кілька варіантів:

  1. Щоб зонувати. Просторі кімнати зазвичай ділять на дві ділянки: одна виступає в якості вітальні, а другий може бути їдальнею, кухнею, спальнею, кабінетом або ігровою зоною. Щоб розділити її використовують диван, який розміщують на кордоні ділянок. Лицьова його сторона повинна перебувати у вітальні. Розташовувати виріб можна в центральній частині приміщення, або таким чином, щоб одна з його бічних частин стосувалася стіни. Щоб візуально зробити вітальню більш відокремленій, необхідно розташувати інший предмет меблів, наприклад крісло або канапку, під прямим кутом до канапи.
  2. Щоб візуально скорегувати.У разі, якщо кімната має велику довжину, то поставивши поперек софу, можна розділити її на дві частини. Таким чином можна вміло використовувати приміщення, інакше воно буде нагадувати коридор. Не рекомендується розміщувати меблі по периметру такої кімнати - це вважається грубою помилкою. Краще поставити частину виробів перпендикулярно стінам. У кімнатах, що мають довгу форму саме диван використовується як роздільник. Кутовий диван найчастіше розташовують так, щоб його коротка частина перебувала уздовж стіни, а довга - поперек.
  3. Щоб створити класичну симетрію. Класика потребує чіткої симетрії і правильного балансу. У модернізованої класики необхідний композиційний центр. Їм може виступати картина, камін, дзеркало, телевізор і так далі. Через нього візуально проводиться вісь симетрії. З цієї осі і розставляються меблі, яка повинна дзеркально відображати один одного. Кутовий диван дуже рідко використовується в бароко або рококо, але тут можна застосувати його різновид - П-образну модель.

диван dommino

  1. При відсутності інших варіантів. Існують такі кімнати, які усіяні дверними отворами і вікнами. Вільного відрізка стіни, куди можна приставити меблі, може і зовсім не існувати. Додаткову проблему створює пошук відповідного місця в разі, якщо необхідно розмістити телевізор навпроти м'яких меблів. В такому випадку софу зазвичай розміщують в центрі кімнати.

Якщо меблі розміщується в центрі кімнати, то її зворотна сторона повинна бути такою ж привабливою, як і лицьова. Не всі виробники це враховують. Цей факт не дивний, так як диван найчастіше розташовують біля стіни.

Якщо спереду м'які меблі виглядає дуже привабливо, але її задня частина викликає сумніви, то існує одне просте рішення, як це можна виправити. Таким рішенням є використання придиванних меблів, здатної замаскувати всі дефекти і недоліки. У такій ролі зазвичай виступає невеликий столик, стелаж або тумба. Такий виріб може бути підігнано за розміром під диван.

Якщо Ви використовуєте м'які меблі як роздільник між вітальнею і їдальнею, то до спинки софи можна приставити обідній стіл або барну стійку. Таким же способом можна також використовувати робочий стіл.

Як визначитися з місцем

Після того, як Ви придбали новий виріб, необхідно оцінити розміри меблів, яка вже знаходиться в приміщенні. Якщо її ще там немає і диван є її першим представником, то слід прикинути розстановку, щоб потім все не міняти.Зайві перестановки не тільки забирають час, але і можуть пошкодити меблі або підлогове покриття в процесі.

Найчастіше використовують такі способи розстановки:

  1. Плановане розміщення предметів меблів відбивається на папері. Для більшої зручності можна виготовити моделі виробів з картону.
  2. Використання спеціальних програм, здатних створити модель приміщення з усім предметами, розташованими в ньому. У деяких додатках можна навіть здійснювати віртуальні прогулянки по кімнаті.

Вибираючи місце для дивана, варто враховувати кілька чинників: розмір виробу, його модель, особливості конструкції і габарити кімнати. Існує три варіанти розташування:

  1. У стіни. Цей варіант використовується найчастіше і є самим універсальним. Його можна застосовувати в кімнаті будь-якої площі і використовувати для цього будь-яку модель. Найкраще розташовувати виріб так, щоб людина, яка сидить на дивані, бачив людей, що заходять в кімнату. Але не слід його ставити напроти дверей - це може викликати відчуття дискомфорту. Також слід зіставляти розмір меблів з розміром стіни, щоб все виглядало органічно і доречно. Диван можна розташувати і біля вікна, але їм не можна буде користуватися під час провітрювання приміщення.

дивани dommino

  1. В кутку. Найкращим місцем для кутового дивана буде кут кімнати. Але тут потрібно враховувати розмір приміщення, так як в малогабаритних кімнатах кутовий виріб, розташоване в кутку, може займати дуже багато місця.

дивани dommino

  1. В центрі. По середині кімнати дизайнери рекомендують використовувати острівні моделі, які можуть створити цілу зону відпочинку. Відмінним варіантом буде такий виріб, оснащене додатковими деталями. Це можуть бути полички, шафки, столики, музичний центр і навіть міні бар.

дивани dommino

Щоб вдало розташувати меблі, необхідно з увагою поставитися до цієї справи і враховувати кожну деталь.

Як кутовий диван здатний змінити кімнату

Софа не дарма вважається центром вітальні. Для цього, вона не зобов'язана розташовуватися посередині кімнати. Центром її називають тому, що вона є найголовнішим предметом. А якщо вона ще й має кутову форму, то це і зовсім відкриває океан можливостей для побудови цікавого і унікального інтер'єру. Розмістіть поряд з диваном м'який килимок, навпаки поставте телевізор, а рядок журнальний столик і зона відпочинку готова. Окреслити зону можна додавши невеликий пуфик або м'яке крісло.

Кутовий диван може складатися з декількох елементів, особливо це стосується модульних моделей. Туди можна додати канапку, тахту або великий пуф. Крім того, можна вміло використовувати підлокітники або задню частину дивана, розташувавши там додаткові полички. Варто відзначити, що більшість кутових моделей мають коробом для зберігання білизни або інших речей.

Додати інтер'єру розкішності і статусності дозволить виріб в шкіряній оббивці. В такому випадку найчастіше застосовують коричневий, білий, бежевий і чорний кольори. Навіть найскромніший інтер'єр перетвориться, якщо туди додати шкіряний кутовий диван. Для того, щоб зробити кімнату більш затишною, рекомендується додати хутряні подушки і м'який плед. Контраст строгості шкіри і м'якості хутра додасть цікавої родзинки кімнаті.

диван dommino

Що стосується кольору, то м'які меблі можуть виступати як в якості гармонійного доповнення, так і яскравого акценту.

Ставимо диван по фен-шуй

Тим, хто вірить в східну філософію, слід звернутися до порад фен-шуй, щоб вдало розташувати диван в кімнаті. На думку цього вчення, існує 9 основних зон, які здатні наповнити житло позитивною енергією.

дивани dommino

М'які меблі слід розташовувати в зоні сім'ї. Вона знаходиться в східній частині кімнати. Щоб диван сприяв процвітанню, потрібно його правильно вибрати. Звертати увагу потрібно на форму, колір, а також на якій відстані буде перебувати вони від вікон і дверей.

Згідно з фен-шуєм, зона сім'ї відповідає за відпочинок і спокій, тому не рекомендується купувати меблі, що має кричущу оббивку з безліччю малюнків. Вважається, що використання яскравих кольорів в цій зоні буде вносити в життя переполох і перешкоджати появі позитивної енергії. Краще вибирати такі кольори, як золотий, коричневий, бежевий, персиковий, зелений. Оббивний матеріал повинен бути приємним і м'яким на дотик. Вчення фен-шуй не рекомендує використовувати шкіряну оббивку, так як та створює атмосферу холоду і байдужості. Крім того, вона накопичує негативну енергетику. У разі, якщо Ви вже придбали шкіряний диван, потрібно накрити його м'яким покривалом і додати тканинних декоративних подушок, так вони притягують до себе позитивну енергію.

Для вітальні рекомендується вибирати диван, який має закруглені кути. Гострі краї будуть приводити до виникнення конфлікту. Краще використовувати кутовий диван, який спирається на невеликі ніжки. Також слід прибрати всі зайві полки і ящики. За фен-шую енергія повинна циркулювати по кімнаті і зайві предмети обстановки будуть в цьому перешкоджати. Результатом може стати дисбаланс.

Ставити меблі рекомендується до стіни, де немає вікна.Таким чином це дозволить створити атмосферу спокою і впевненості. Між диваном і стіною повинна бути невелика відстань, щоб енергія могла вільно циркулювати.

Покрокова інструкція по розстановці меблів у вітальні

Дизайнери інтер'єрів слідують певній інструкції при розстановці меблів в кімнаті:

  1. Складіть план розстановки. Починати рекомендується з створення плану. Кімнату потрібно зобразити з верхньої точки і вказати всі деталі, включаючи розташування вікон, дверей, розеток і радіаторів.
  2. Розмістіть диван. Оскільки цей предмет меблів вважається найголовнішим у вітальні, то розстановку меблів потрібно починати саме з нього.
  3. Визначте розмір. Виміряйте ту ділянку, який Ви хочете виділити під софу. Можна навіть виготовити макет або накрити ділянку старими газетами, щоб зрозуміти, скільки місця можна буде виділити на м'яке виріб.
  4. Використовуйте закони композиції. З маленької кімнати краще вилучити великогабаритні меблі. Великі шафи і дивани краще залишити для віталень з площею, що дозволяє їх розміщення. Також для великих приміщень можна використовувати композиційний закон симетричного розташування. Його часто застосовують для створення класичного інтер'єру.
  5. Додайте повітря. Рідко зустрінеш в сучасних інтер'єрах високі меблі. Від неї рекомендують позбуватися, щоб додати кімнаті вишуканості. Крім того, це зробить інтер'єр більш легким.
  6. Уміло використовуйте місця для зберігання. Шафи рекомендується замінити стелажами.Це можуть бути вузькі стелажі-колони. Вони будуть чудово виглядати в маленькій кімнаті, а в студії можуть виступати в якості предмета, яка розділяє простір на зони.
  7. Перестаньте слідувати стереотипам. Не варто облаштовувати кімнату так, як на картинці, яка Вам сподобалася. Додайте їй індивідуальності. Змініть розстановку, використовуйте інші варіанти обробки і декору.

дивани dommino

Скориставшись нашими порадами, Ви зможете вдало розмістити диван в кімнаті будь-якої форми і розміру, а якісний виріб знайти в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті