• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно вибрати офісні меблі?

Обстановка офісу грає важливу роль в загальному сприйнятті фірми. Клієнт або майбутній працівник, вперше відвідав офіс, завжди порівнює почуті відгуки з побаченої картинкою. І якщо виникають протиріччя (наприклад, солідні рекомендації не підкріплюються таким же інтер'єром), у відвідувача виникають сумніви, він тягне час, коливається починати співпрацю.

Досвідчені бізнесмени знають, що нехтувати оформленням офісу не можна, адже він є особою фірми. Тому сьогоднішню статтю присвятимо головним аспектам офісного інтер'єру. Розповімо, як вибирати, мати у своєму розпорядженні меблі. Пояснимо, як використовувати в робочому просторі аксесуари, досягти естетичної і продуктивної атмосфери.

Характеристика і різновиди офісних меблів

Меблі для офісу є особливу категорію виробів, створену за канонами ергономіки, і орієнтовану на інтенсивну експлуатацію. Вона має витриманий стиль, що характеризується простими формами, прямими лініями, в міру строгим оформленням. Дизайн подібних виробів дозволяє легко розпізнавати їх, що виключає застосування поза робочого середовища. Так, офісний диван відрізняється від домашнього за такими параметрами:

  • форма (максимально проста, без вишукувань і конструкційних наворотів);
  • зовнішній вигляд (виріб має строгими обрисами, з переважанням прямих ліній; відсутні прикраси, додаткові елементи, на кшталт полки, мінібару);
  • функціонал (офісні м'які меблі практично завжди стаціонарна, орієнтована на єдину і головну функцію — зручне сидіння, необхідне під час очікування, або момент переговорів);
  • оббивка (переважно шкіряна, але однаково популярними є і натуральна, і екошкіра; ці матеріали мають високу зносостійкість, довговічністю, прості в догляді, що відповідає вимогам робочого середовища).

Крім дивана, в категорію офісних меблів входять: пуфи, крісла, корпусні вироби (столи, стелажі, шафи), безкаркасні зразки. Останнім варто приділити особливу увагу, оскільки впроваджуватися в строгу робочу атмосферу вони почали недавно, але встигли полюбитися і стати родзинками сучасних ділових установ.

Безкаркасні вироби включають в себе крісла, пуфи і дивани, на яких відсутня жорстка підстава, а звичний наповнювач замінюється сипучими кульками полістиролу. Формат таких меблів не зовсім відповідає суворим правилам оформлення офісу, але компроміс досягається шляхом адекватно підібраних оббивних матеріалів. Зовнішній чохол безкаркасного крісла для офісу виконується з екошкіри класичних відтінків, за рахунок чого воно гармонійно вписується в діловий інтер'єр. Мінливість форми додає інтер'єру невимушеності, тримає в тонусі співробітників. Безкаркасний диван також популярний в робочій обстановці. Звичайно, його вибирають не для класично оформлених офісів, а для сучасних студій, в рутинній роботі яких присутні творчі елементи.

Солідні меблі від Dommino

Важливі нюанси при підборі офісних меблів

Поставивши собі за мету змінити обстановку офісу, або відкрити власну справу, власник не завжди знає з чого починати. Асортимент меблів величезний, без досвіду комбінування меблювання, вивчення потреб співробітників, орієнтуватися складно. Щоб не наробити помилок в процесі підбору, пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями дизайнерів, що спеціалізуються на офісних інтер'єрах.

Перше що потрібно врахувати, підбираючи меблювання для робочого простору — це співвідношення вільної площі і кількості посадкових місць. Від завантаженості приміщення співробітниками, буде залежати його формат і комплектація. Так, офіс по типу open space, тобто відкритого планування, потребує іншого наборі меблів, ніж звичні нам кабінети зі стінами. Те ж саме з чисельністю співробітників. Якщо в невеликому офісі розрахованому на 5-7 осіб можна експериментувати, комбінуючи різні стильові напрями, то в оформленні робочого простору для мас (10 і більше співробітників) - це неможливо.

Також варто пам'ятати, що обстановка кабінету керівника повинна відрізнятися від загальної меблювання офісу. Підбирати меблі в кабінет потрібно виходячи з його статусності, а не схожості з іншою частиною приміщення. Адже керівник є вищою ланкою, що передбачає ранжування і заробітної плати, і умов праці. Навіть в офісах open space територія начальства відособлена, відокремлена перегородками.

Для неї підбирається шкіряні меблі, комплект містить диван, крісло, стіл, необхідні корпусні вироби, виконані в єдиному стилі. Наявність м'яких елементів обов'язково, оскільки керівник не може користуватися загальними місцями відпочинку в особистих цілях.

Помилки при підборі меблів для офісу

Чи можливо помилитися, вибираючи обстановку для офісного приміщення? Звичайно так, офіс є таким же динамічним і значущим простором, як власна квартира, і якщо відвідувачі, співробітники, будуть відчувати себе в ньому некомфортно — продуктивність знизиться в рази. Пропонуємо ознайомитися з типовими помилками при підборі офісного меблювання, щоб убезпечити себе від їх повторення.

  1. Використання різномастих меблів. Молоді підприємці рідко облаштовують контори в класичному стилі. Це дорого, і не завжди доречно. Більшість віддає перевагу відкритим планування, з умовним поділом на зони, але їх потрібно вміти обіграти підходящими меблями. Варіант з різномасними виробами — найбільш програшний, оскільки комбінувати, шукати тонку грань між оригінальним і позбавленим смаку, досить важко. При відсутності досвіду, краще використовувати готові комплекти, що складаються з корпусних та м'яких меблів, виконаної в єдиному стильовому ключі.
  2. Вибір виробів, які не відповідають габаритам приміщення. Поширена помилка серед успішно функціонуючих, і нових офісів. Її дозвіл полягає в адекватному зіставленні бажаного і можливого. Великий стіл не стане прикрасою маленького кабінету, а шафа до стелі не додасть солідності вузької приймальні. Індивідуальне планування, що враховує особливості простору — це правильний підхід, незалежно від доступної площі.
  3. Розміщення великої кількості меблів. Офіс — це в першу чергу діловий простір, а надлишок меблювання порушує його динаміку. Якщо множинні корпусні елементи необхідні, їх потрібно модернізувати відповідно до правил ергономіки, а не розставляти в хаотичному порядку, порушуючи ділову атмосферу. Сучасне меблеве виробництво легко справляється з такими завданнями, замінюючи громіздкі конструкції, місткими і компактними предметами.

Тепер ви знаєте яка буває офісні меблі, в чому її особливості, якісні характеристики, і зможете вибрати ідеальний комплект для робочого простору. А фахівці Dommino.ua завжди допоможуть визначитися з комфортним куточком для відпочинку.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті