• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

6 методів очищення слідів дитячої сечі з дивана. Позбавтеся від неприємного запаху назавжди

Якщо у Вас вдома росте маленька дитина і вона знаходиться в тому віці, коли прийшла пора відучувати його від памперсів, то неприємна несподіванка може статися в будь-якому місці. Можна з розчуленням спостерігати за тим, як малюк сидить на дивані і розглядає книжку, але через пару хвилин на оббивці утворюється мокра пляма, від якої виходить неприємний запах. Від плями потрібно негайно позбудеться, інакше їдкий запах оселиться в будинку надовго.

М'які меблі, яку ми використовуємо щодня, потрібно час від часу чистити. Дивани мають звичку вбирати неприємні запахи і покриватися шаром пилу. Від деяких забруднень позбудеться часом дуже не просто. Плями і запах, залишені сечею є одними з найбільш проблематичних. Такі забруднення мають властивість швидко вбиратися в оббивку і висохши, виділяти різкий і неприємний запах. У цій статті ми розповімо, як вивести дитячу сечу з дивана.

Діємо швидко

Якщо ви помітили, як на дивані велику калюжу, яка розповзається, то не слід зволікати, інакше вона вбереться в оббивний матеріал і потім від неї позбутися буде дуже важко. Для того, щоб прибрати дитячу сечу, Вам знадобиться:

  1. Туалетний папір або серветки. Використовуйте паперові серветки або туалетний папір, щоб ввібрати всю рідину. Складайте їх у кілька разів, щоб шар був товстіший, інакше все може розмокнути і Ви зробите тільки гірше. Можна також використовувати звичайний рушник. Його необхідно скласти удвічі. Промокуйте пляму до тих пір, поки серветки не стануть сухими.
  2. Фен. Цей спосіб допоможе швидше за все очистити пляму. Фен допоможе висушити пляму. Їм потрібно просушити забруднену поверхню. При роботі з цим пристроєм не слід тримати його занадто близько до оббивних матеріалів. Не варто сушити довго, щоб не перегрівати фен. Вся робота повинна зайняти близько 7 хвилин. Щоб домогтися кращого ефекту, використовуйте спочатку перший метод, потім другий.
  3. Праска. Якщо у Вас немає фена, то його можна замінити праскою.Не забудьте попередньо накрити забруднився ділянку сухим шматком тканини. Праску необхідно добре розігріти і прасувати нею мокру ділянку протягом 5-6 хвилин. Гаряче повітря буде впливати на сечу і вона швидко випарується. Підкладати тканину потрібно обов'язково. Не слід залишати праску без руху на одному місці, Ви не тільки не висушите пляму швидше, але і пропалите диван.

6 способів позбавиться від запаху дитячої сечі

Дитяча сеча має менш агресивний запах, але, коли вона вбереться, аромат не дуже приємний. Щоб меблі прослужили довше, можна використовувати захисний чохол або м'яку клейонку. Але якщо забруднення вже сталося, то позбудеться запаху Вам допоможуть ці способи:

  1. Лимонний сік. Позбутися неприємного запаху допоможе свіжовичавлений лимонний сік. Для цього необхідно взяти один лимон, повністю його вичавити в ємність і перелити вміст в пульверизатор. Рідину необхідно тонким шаром розпорошити на забруднену ділянку, дати висохнути протягом 15 хвилин і нанести знову. Для видалення лимонного соку використовується холодна вода і кілька вологих серветок.
  2. Господарське мило. Господарське мило є універсальним засобом і допоможе не тільки позбутися від запаху, але і відіпрати пляму. Візьміть м'яку губку, гарненько намильте і нанесіть піну на забруднену ділянку. Якщо пляма знаходиться на дивані вже довгий час і виливає стійкий аромат, то м'які меблі можна намилити без використання губки. Піну необхідно залишити на 15 хвилин, а потім змити її теплою водою, а поверхню висушити.
  3. Розчин марганцівки. Цей спосіб підійде, якщо оббивний матеріал Вашого дивана темного кольору. Кілька крапель необхідно розчинити в теплій воді, поки вона не набуде світло-рожевий відтінок. Візьміть шматок тканини або рушник і добре змочіть його в розчині. Злегка відіжміть і розташуйте на слід від сечі. Через півгодини виконайте те ж саме.Після цього пляму необхідно висушити.
  4. Оцет. Потрібно приготувати оцтовий розчин. Для цього необхідно додати столову ложку оцту на літр води. У цьому розчині потрібно змочити губку і акуратно пройтися нею по забрудненню. Потім потрібно гарненько промокнути пляму. Цей спосіб можна використовувати кілька разів.
  5. Хлорний розчин. Хлорний розчин здатний видалити різні запахи. Крім того, він бореться з джерелом їх поширення - бактеріями. Але слід пам'ятати, що запах сечі замінить аромат хлорки. Для того, щоб приступити до роботи необхідно виготовити розчин з 0,5% хлорного вапна. Потім потрібно нанести це розчин на пляму, використовуючи губку, і ретельно його втерти. Почекати півгодини і промити водою.
  6. Спирт. Забруднене місце необхідно добре просочити спиртом або горілкою. Можна використовувати нашатирний спирт. Залишити на годину, а потім змити водою. Після виконаної роботи необхідно просушити пляму, використовуючи праску.

Для власників домашніх тварин

Запах, що виходить від залишеного Вашим вихованцем сліду сечі не надто приємний. В цьому випадку необхідно не просто почистити диван, але і зробити так, щоб улюблена тварина не використала місце для відпочинку всіх членів родини в якості свого туалету. Котяча сеча може залишати за собою білі розводи, тому тут потрібно вирішити дві проблеми: як позбавиться від неприємного запаху і різних розводів.

  1. Для початку потрібно нанести на забруднене місце оцтовий розчин. Не забудьте для початку надіти захисні рукавички. 100 мл оцту потрібно розбавити в 0,5 л води і нанести на пляму розчин за допомогою шматка тканини. Потім необхідно просушити феном.
  2. Щоб прибрати кислоту, залишену сечею, потрібно на суху тканину на забрудненій ділянці нанести соду.
  3. Після цього потрібно виготовити розчин з перекису водню і води 1: 1. Туди потрібно додати 0,5 чайної ложки рідкого мила або засоби для миття посуду. Всі елементи перемішуємо і наносимо на соду з допомогою розпилювача. Ми залишаємо розчин на годину і видаляємо щіткою.

На сьогоднішньому ринку можна знайти різні засоби для усунення плям і запаху сечі. Є спеціальні спреї, що відлякують котів від дивана. Також ефективно використовувати скоринки лимонів або апельсинів. Їх потрібно покласти у внутрішню поверхню дивана.

Сподіваємося, що ця стаття стала для Вас корисною і ніякі плями Вам більше не страшні. А якщо диван врятувати вже ніяк не вийде, то нову модель за доступною ціною можна придбати на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті