• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як перетягнути диван самостійно?

Існують ситуації, коли заміну оббивки дивана неможливо або складно зробити самому - складна конструкція меблів, потрібна професійна заміна каркаса або наповнювача, матеріал оббивки складний в зверненні. В інших випадках потрібно лише знати, як перетягнути диван правильно. Як оббити диван тканиною так, щоб він виглядав, як тільки що куплена заводська модель?

Як змінити оббивку дивана вдома?

Перед тим, як перетягнути диван, сфотографуйте його з різних сторін - так ви запам'ятаєте, як його правильно зібрати назад. Особливо це важливо, коли меблі має складну конструкцію. Так як перетягнути диван в домашніх умовах - процес тривалий, підготуйте інструменти заздалегідь - меблевий степлер, викрутки і ключі потрібних розмірів, ножиці, швейна машинка.

Розберіть диван за допомогою ключів і викруток. Спинку, крісло і підлокітники розкладіть на підлозі і підстеліть під них плівку, щоб зберегти підлогу в чистоті. Гайки і шурупи складіть в окреме місце, де вони не загубляться. Зніміть кріплення на оббивці і акуратно відокремте її від наповнювача. Якщо поролон або каркаси в поганому стані, краще замінити їх. Наповнювач повинен бути рівномірного кольору і пружним на дотик - так він прослужить довше і краще.

Розстеліть і розправте тканину старої оббивки і використовуйте її як викрійку. Нову тканину відміряйте з запасом 5-7 см по краях для загинів при зшиванні. Зшийте матеріал на швейній машинці міцної голкою і міцними нитками. Прострочуємо тканину на відстані 1 см від краю.

диваны из замши

Пара порад про те, як правильно оббити диван: обтягнути каркас тканиною щільно і рівномірно, а кріпити оббивку найзручніше механічним степлером для меблів.

Так як обшити старий диван набагато дешевше, ніж купити новий, перевірте заодно і стан наповнювача і замініть несправні деталі каркаса - ця процедура не принесе особливих витрат і не займе багато часу. Потім зберіть диван в порядку, зворотному процесу розбирання.

Однак їх думки про те, яка оббивка для дивана краще, сходяться в тому, що флок і шенілл найдовговічніші і практичні матеріали, а жаккард щільний на дотик і відмінно витримує регулярні чистки. Текстура оббивки для дивана повинна бути м'якою і приємною для тіла. Для домашнього використання оптимально підходять тканинні дивани.

Можна оббити диван шкірою або велюром - меблі матиме презентабельний і розкішний вигляд, але вимагає делікатного поводження і швидше зношується. Вишукано виглядає диван із замші, але ця тканина вимагає спеціального догляду і швидко втрачає красу на відміну від дивана з флока або жаккарда.

Якою має бути тканина оббивки:

  • міцною;
  • довговічною;
  • приємною і м'якою на дотик;
  • підходящої до дизайну інтер'єру;
  • практичною у використанні;
  • натуральної та екологічною.

Як доглядати за новою оббивкою?

Важливо знати не тільки як перетягнути диван в домашніх умовах, але і як правильно доглядати за новою красивою оббивкою, щоб зберегти її зовнішній вигляд. Чистіть поверхню м'яких меблів пилососом 1-2 рази на місяць і раз на півроку або рік проводите хімчистку. Тоді на оббивці не будуть залишатися плями, і диван буде виглядати як новенький.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті