• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як оновити шкіряний диван

У будь-яких меблів є термін придатності, і навіть дорогий і якісний шкіряний диван може з часом зноситися. Можна піти в магазин, вибрати і придбати нову модель, а можна перетягнути і відреставрувати стару, щоб знову насолоджуватися оновленим улюбленим диваном. В цей статті ми Вам розповімо про те, як оновити шкіряний диван.

Як реставрувати шкіряний диван

Існує три варіанти, як можна відреставрувати шкіряний диван:

  1. Повна перетяжка дивана. Якщо шкіра Вашого дивана має великі пошкодження, включаючи тріщини, численні дірки і порізи, відсутність деяких шматків, то такі меблі краще довірити професіоналам. Оптимальним варіантом у такій ситуації є повна перетяжка, яка відбувається в майстерні.
  2. Реставраційні роботи в майстерні. Будь-які роботи, пов'язані з реставрацією шкіряного оббивного матеріалу, можуть провести працівники в майстерні. Вони зможуть пофарбувати і відремонтувати, перетягнути і очистити Ваші меблі за певний термін і суму. Цей варіант підійде для пошкоджень будь-якої складності, від дрібних до більш серйозних.
  3. Відновлення меблів своїми руками. У разі, якщо ушкодження мають незначний ступінь, наприклад невеликі подряпини, потертості, дрібний ремонт і забруднення, то шкіряний виріб можна відновити самостійно вдома. Найпростіше буде придбати спеціальний набір для реставрації і ремонту шкіри. До складу такого набору зазвичай входять різні латки, рідина для фарби і заповнювач.

Як замінити наповнювач

Якщо внутрішній наповнювач дивана просів або поламалися пружини, а сама оббивка в хорошому стані, то можна замінити його наповнення своїми руками. Для цього потрібно:

  1. демонтувати диван, так буде зручніше працювати;
  2. одна за одною акуратно зняти скоби. Не поспішайте і дійте дуже уважно, щоб не пошкодити оббивку;
  3. відкривши доступ до наповнювача, уважно його огляньте і, якщо потрібно, замініть на новий;
  4. використовуючи будівельний степлер, щоб прикріпити оббивку назад на місце. Важливо не робити нових дірок, а потрапляти в старі.

Під час демонтажу меблів краще фіксувати кожен крок на фотоапарат, щоб чітко знати про порядок дій. Як наповнювачі найчастіше використовують пружинний блок, синтепон, поролон, ламелі, латекс, повсть, пінополіуретан.

Для того, щоб замінити пружинний блок, потрібно:

  1. знайти і витягти пошкоджені пружини;
  2. підкласти повсть, щоб пружинний блок не видавав звуків, стикаючись з дерев'яною основою;
  3. встановити новий пружинний блок, придбаний в магазині і накрити його новим шаром повсті;
  4. приклеїти поролон потрібної щільності і жорсткості, а зверху нього приєднати синтепон, потім прикріпити чохол.

Як видалити плями з шкіряного дивана

Для того, щоб видалити плями фломастера, вина, соку або кулькової ручки, потрібно змочити губку або ватяний тампон в засіб, що містить спирт і акуратно їм обробити забруднення. Деякі сліди від ручок можна видалити за допомогою піни для гоління, гумки і липкої стрічки.

Від жувальної гумки можна позбутися за допомогою шматочка льоду, поклавши його в поліетиленовий пакетик і приклавши до жуйки. Потрібно почекати, поки вона замерзне, а потім акуратно відшкребти її не надто гострим ножем або шпателем з пластику з оббивного матеріалу. Діяти слід обережно, щоб не пошкодити оббивку.

Жирні плями видаляються за допомогою засобу для миття посуду і губки або рушники. Губку потрібно просочити мийним засобом і протерти пляму, рухаючись у напрямку текстури шкіри. Сильно жирне і в'їлося пляма можна видалити, залишивши засіб для миття посуду на ділянці пошкодження на пару годин. Потім вологим рушником видалити залишки. У цій же ситуації можна застосувати дитячу присипку або тальк, а також сіль, акуратно насипавши засіб на забруднену ділянку і почекати кілька годин. Потім видалити його, струснувши рушником.

Якщо на Вашому шкіряному дивані утворилася пляма від масляної фарби, то він нього можна позбутися, намазав пляма вершковим маслом, а потім протерти його господарським милом.

Перед тим, як використовувати будь-який пятновиводящих засіб, слід випробувати його на непомітній ділянці дивана. Якщо шкіра залишилася неушкодженою і не зморщилася, то обраний засіб можна сміливо використовувати.

Для підтримки зовнішнього вигляду дивана рекомендується два рази на місяць проходиться по ньому пилососом і протирати меблі ганчіркою.

Як позбутися від потертостей і порізів

Щоб позбавиться від невеликих порізів і дрібних розривів, використовується такий засіб як рідка шкіра. Її потрібно нанести на проблемну ділянку за допомогою пластикового шпателя, зубочистки або звичайної пластикової картки. Для початку слід нанести клей на стики і притиснути місце розриву краями один до одного. Після того, як клей висохне, слід обробити ділянку рідкою шкірою.

Від потертостей можна позбутися, акуратно потерши місце дрібним наждачним папером, а потім поверх нанести рідку шкіру. Щоб видалити дрібні задирки, їх потрібно відрізати манікюрними ножицями.

Глибокі тріщини, надриви і дірки видаляються за допомогою латки, яка наклеюється на проблемне місце, а потім вирівнюється за допомогою рідкої шкіри, для цього потрібно:

  1. очистити порвалися ділянку очищує засобом для шкіри на водній основі;
  2. потім висушити ділянку або на вулиці, якщо це можливо і погода дозволяє, або використовуючи фен для волосся;
  3. вставити латку між набиванням дивана і тильною стороною порвати ділянки. Пам'ятайте, що завжди варто використовувати латку круглої форми - її легше буде замаскувати;
  4. використовуючи клей на водній основі, фіксувати латку під оббивкою;
  5. після висихання маскувати ділянку рідкою шкірою або фарбою;
  6. дати висохнути на свіжому повітрі - це обов'язково.

Тепер, все що залишилося - це протерти ділянку невеликим шматочком ніжної шкури і оббивка готова.

Як пофарбувати шкіряний диван

Для початку рекомендується винести софу на відкрите повітря або розташувати її в добре провітрюваному приміщенні. Якщо це зробити неможливо, то застеліть підлогу непотрібним шматком тканини або поліетиленом.

Потім підбираємо фарбу потрібного відтінку. Існують фарби для меблів, які можна змішувати, щоб добитися ідеального результату.Так, для того, щоб освітлити, додаємо білу фарбу, я для більш темного варіанту - чорну. Фарбувати можна губкою, вона зазвичай йде в наборі, пульверизатором або пензликом.

Якщо Ви будете використовувати губку, то:

  1. добре збовтайте флакон і перелийте вміст в ємність для роботи;

  2. надіньте гумові рукавички, щоб захистити руки;
  3. губку замочіть в фарбу і робіть мазки довжиною 20-25 сантиметрів, намагаючись рівномірно розподіляти фарбувальну рідину по поверхні.

Якщо Ви будете використовувати пульверизатор:

  1. наповніть ємність, яка знаходиться в пульверизаторі, фарбою;

  2. розпилюйте рівномірно на відстані 20-30 сантиметрів, рухаючись у напрямку вигинів.

Максимальна кількість шарів нанесення - 3. Кожен шар повинен просохнути протягом півгодини, щоб прискорити цей процес можна використовувати фен. Після того, як Ви завдали останній шар, фарбі потрібно дати час повністю висохнути і вбратися протягом доби.

Щоб надати матовий або глянсовий ефект, можна нанести спеціальний лак для шкіри. Наноситься він також, як і сама фарба. Використовуючи лакове покриття, Ви зможете захистити шкіру і збільшити зносостійкість оббивки.

Тепер Ви знаєте, як заклеїти поріз на шкіряному дивані, як видалити плями і пофарбувати його. Скориставшись нашою статтею, Ви зможете самі відновити диван своїми руками.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті