• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Основні відмінності софи, тахти і кушетки

М'які меблі була створена для забезпечення людей комфортом і зручністю. На улюбленому кріслі ми поринаємо в інший світ, гортаючи сторінки цікавої книги, а на ваблячий до відпочинку дивані ми розслабляємося за переглядом телевізора. А як дізнатися диван це або софа? А може це тахта або кушетка? У вітальнях в наш час можна зустріти всі перераховані варіанти. Але чим же вони відрізняються?

Софа і диван

Багатьох хвилює питання: в чому відмінність софи від дивана? Диван - це предмет меблів, оснащений м'яким сидінням і спинкою. На ньому вільно може розміститися два і більше людини в залежності від його розміру. Найчастіше диван виготовляють з підлокітниками, які можуть бути м'якими або твердими, але бувають моделі і без них.

Багато сучасні дивани доповнюються механізмом трансформації, який дозволяє перетворити місце для відпочинку в спальне. Але не всі механізми виробляються для щоденного використання, деякі можуть створювати дискомфорт. Втім, він не такий страшний, якщо диван розкладається тільки для гостей.

У свою чергу, софа (англ. Sofa) перекладається як "диван". У Європі цим словом і називають будь-який диван. Однак в нашій країні існують певні розбіжності. Для софи характерні:

  • широке сидіння;
  • однакова висота спинки і підлокітників;
  • рівний матрац, що відрізняється міцністю.

Ще в сімнадцятому столітті софа використовувалася людьми вищого суспільства в якості меблів для денного відпочинку. Каркас виготовлявся з дорогих сортів дерева, а оббивним матеріалом часто були парча або шовк. Подушки для дивана були рівними і відрізнялися своєю міцністю. Щоб домогтися такого результату, набиванням для подушок робили овечу вовну і кінський волос.

Із змінами в світі моди прийшли нові тенденції на меблі. Софа постала в більш різноманітному форматі, але зберегла колишні особливості конструкції. Характерними рисами сучасної софи можна назвати використання різних порід дерева, додавання металевих деталей, а також багатошарової фанери. Оббивним матеріалом можуть стати флок, шкіра та інші варіанти. Створення механізмів трансформації дозволило перетворити софу в додаткове спальне місце.

Різниця софи від дивана полягає в тому, що перша являє собою більш мініатюрне і стримане виріб. Її сидіння більш жорстке, а лінії більш рівні. М'яким її спальне місце точно не назвеш, але для декого це може виявитися перевагою.

Софа має досить мінімалістичний дизайн та забере належне місце в кімнаті, виконаної в класичному стилі або в заміському будинку. Також цей предмет меблів не рекомендується використовувати в якості ліжка для дитини, так як підлокітники можуть створювати дискомфорт.

Тахта і ліжко

Тепер поговоримо про відміну тахти від ліжка. Тахта вперше з'явилася в Азії. З тюркської мови це слово перекладається як "дошка". В азіатських країнах цей тип меблів має велике поширення і часто прикрашається декоративним килимом або тканиною. У нашій країні тахта зустрічається не так часто. Вона являє собою широке ложе без спинки, з однією або декількома спинками. Механізм трансформації має однойменну назву "тахта" і присутня не в усіх моделях. Більшість таких предметів меблів оснащено ящиком для білизни. Тахта, на відміну від дивана, призначена для сну, так як має рівним матрацом.

Ліжко оснащена передньою і задньою спинкою, а також має знімний матрац. Вона створена виключно для нічного відпочинку і розташовується в спальні. Тахта може послужити звичайним диваном і розташовуватися в вітальні. У неї більше функцій, адже вона може забезпечити як місце для відпочинку, так і місце для сну. Обидва предмети меблів можуть бути односпальними і двоспальними. Однак тахта може бути дешевше ліжка, так як не потребує окремої покупки матраца.

Основні відмінності тахти від ліжка:

  • тахта є різновидом дивана і виготовляється зі спинкою або без неї, а ліжко має дві спинки - передню і задню;
  • ліжко призначене тільки для сну, а тахту, крім цього, можна використовувати в якості сидіння;
  • тахта має розкладний механізм і великий ящик для білизни; < / li>
  • для ліжка потрібно окремо купувати матрац, через це воно може обійтися дорожче;
  • в нашій країні тахта зустрічається не так часто, як в азіатських країнах.

Відмінності кушетки від інших меблів

В античній Греції і Стародавньому Римі кушетка займала важливе місце в інтер'єрі знатних городян і призначалася тільки для сидіння.

З французького це слово перекладається, як "маленьке ліжко", що прекрасно характеризує її призначення. На сьогоднішній день кушетка є зручни ліжком для однієї людини. Вона відрізняється тим, що у неї відсутня спинка, але присутнє узголів'я.

Компактні розміри цього предмету меблів дозволяють розміщувати їх в невеликій за розмірами квартирі. Кушетка вдало зможе доповнити кухню, вітальню або заміський будинок. Вона стане прекрасним додатковим місцем для сну, якщо раптом нагрянули гості. Сучасні виробники випускають кушетки, оснащені висувними ящиками для зберігання білизни.

Кушетки бувають розкладні, викатні, отоманки, канапе і інші різновиди. Кожен зможе підібрати модель, яка відмінно впишеться в інтер'єр будь-якої кімнати в різних стилях. Для оббивного матеріалу, як і для звичайних диванів, використовують шкіру і текстиль.

Який же з усіх варіантів краще? Універсальної відповіді не існує. Все залежить тільки від Ваших побажань, переваг, а також від розмірів Вашої кімнати. Слід вирішити для себе, які функції Ви хочете, щоб виконували Ваші меблі. Для вітальні вдало буде виглядати софа, тахту можна буде розмістити в спальні, а кушетку поставити в холі. Для прикладу інтер'єрів можна пошукати різні картинки в інтернеті. А якісні і довговічні меблі вибирайте на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті