• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Креативні ідеї по прикрасі дивана. Обираємо і прикрашаємо диванні подушки правильно.

Сучасний диван важко уявити без подушок, але ж раніше вони були у володінні тільки знатних людей і аристократії. Перші подібності цих виробів з'явилися в Стародавньому Єгипті і виготовляли їх з дерева, каменю або металу. Це зумовлювалося тим, що народ Єгипту вже дуже переживав за збереження своїх хитромудрих зачісок. Такі подушки прикрашалися зображеннями богів, щоб відігнати злих духів. Дерев'яні моделі користувалися великим попитом у азіатських країнах.

А ось перші м'які подушки винайшли в Греції. Грецька культура в ті часи спиралася на переказ комфорту і відпочинку. Це виріб нагадувало предмет мистецтва, який стояв чималі гроші.

У наш час такий предмет можна знайти в кожному будинку, а достаток різних форм і забарвлень може закрутити голову кожному. Як правильно підібрати диванні подушки?

Для початку варто відштовхуватися від розміру кімнати і стилю її інтер'єру. Правильно підібрані, ці вироби здатні додати приміщенню комфорту і затишку. Існує кілька їх видів:

  • думкі - найпопулярніший вид, бувають квадратні і прямокутні;
  • валики - часто виступають в якості предмета, що забезпечує додатковий комфорт для ніг, голови і попереку;
  • круглі - зазвичай прикрашають кімнати з натяком на східний стиль, але можуть зустрічатися і в інших стилях.

Яку роль відіграють подушки в інтер'єрі

Декоративні подушки розміщують не тільки на диванах. Їх можна також розташувати на ліжку, кріслах і стільцях. У кімнатах в східному і еклектичному стилі, а також в дитячих їх кладуть на підлогу - це дозволяє створити додаткове місце для сидіння та ігор.

Про зручність і комфорт цих виробів говорити не варто, все і так давно відомо. Але слід звернути увагу на те, як вони впливають на різні стилі приміщення, адже вони можуть стати родзинкою кімнати або підкреслити створену атмосферу.

Дизайн в арабському і марокканському стилі не зможе обійтися без безлічі подушок. Вони повинні бути доповнені вишивкою і кистями, а також виконані в яскравих відтінках. Для класичного інтер'єру і ампір підійдуть думки і валики, прикрашені чохлами з гобелена і бахромою. Вони будуть мати гарний вигляд з люстрами і канделябрами. Мінімалізм любить такі вироби в шкіряній або хутряній оббивці, а сафарі не обійдеться без подушок з тваринами принтами.

Диванна подушка, як ніяка інша річ, зможе додати кімнаті яскравих акцентів. До того ж, можна придбати різні чохли або виготовити їх самим, що дозволить змінити цілий інтер'єр за допомогою такої невеликої деталі. Акцентні подушки добре поєднуються з нейтральним, спокійним фоном, а й в кімнаті, виконаної в яскравих фарбах вони здатні засяяти, головне - створювати правильні контрасти.

Декоративні подушки можуть також виступати в ролі єднальної ланки між іншими предметами меблів. Так, в кімнаті з коричневим диваном і бежевими кріслами можна на диван покласти бежеві подушки, а на крісла - коричневі.

Як прикрасити вітальню подушками

При виборі цих виробів для вітальні слід враховувати такі параметри:

  • стиль кімнати;
  • колірна насиченість;
  • розмір кімнати;
  • розмір меблів.

Маючи в голові уявлення розміру вітальні і меблів в ній, можна придбати вироби, розмір яких гармонійно впишеться в інтер'єр. У вітальні маленьких розмірів навряд чи розмістиш меблі великих габаритів, в ній швидше за все розташуватися мініатюрні і акуратні м'які меблі. Декоративні подушки в такому разі не повинні бути великих розмірів, краще якщо вони будуть складати 50х50 сантиметрів. Для просторої вітальні підійдуть вироби розміром до 70х70 сантиметрів.

Крім декоративної прикраси, ці предмети можна використовувати в якості пуфів. Розмістіть кілька таких виробів поруч з журнальним столиком або створіть цілу лаунж зону, прикрасивши її балдахіном і розстеливши плед або кілька килимків.

Як вибрати диванні подушки

Колір

Подушки можуть стати яскравим акцентом, виступати продовженням кольорової палітри кімнати або контрастувати з основним кольором. Диван і подушки в теплих відтінках створюють затишок і комфорт, а нейтральна софа з яскравими подушками розважає і оживляє кімнату. Тому перед покупкою цього декоративні вироби подумайте над тим, яку роль Ви хочете йому віддати.

Малюнок

Що ж може бути складного в виборі малюнка? Але тут варіант "бери, що подобається" не пройде. Найлегшим способом буде вибрати колекцію з подушок з поєднуючими малюнками. Інший варіант - вибирати різні принти, створюючи цим родзинку інтер'єру. Ще один спосіб - синхронізувати принт з колірною гамою інтер'єру. Наприклад, якщо у вас зелені рамки для фотографій і світло-блакитні стіни, то можна знайти принт, що поєднує в собі ці два кольори.

Фактура

Фактура подушки залежить від її функціонального призначення, а також ефекту, який Ви хочете створити. Блискуча тканина буде залучати до себе увагу і створювати атмосферу свята, а в'язана здатна створити атмосферу розслаблення і затишку.

Форма

Форма цього виробу повинна відповідати іншим деталям інтер'єру. Слід підбирати її, спираючись на форму вікна, килима або торшера.

Ідея

Задумайтесь над тим, що Ви хочете сказати своїм інтер'єром. Це кімната завзятого мандрівника або цінителя мистецтва? Любителя сходу або прихильника італійських мотивів? Кожна деталь повинна відповідати головній ідеї.

Як прикрасити подушки

Ґудзики

Прикрашаючи подушки ґудзиками, можна дати волю фантазії. Використовуйте яскраві і соковиті на тканину в світлих відтінках, а пастельні і білі на тканину в темних. З ґудзиків можна створити імена, рамки, слова, різні картинки у вигляді сердець, дерев, смайликів, квітів і так далі. Одягніть подушку в кардиган, застебнутий на ґудзики. Так можна створити унікальні і ефектні декоративні вироби.

Стрічки

Стрічки можна використовувати різні: як широкі, виготовлені з атласу, так і тонкі оксамитові. З них можна виготовити квіти, бантики, зробити красиву рамку, обернути подушку в подарункову стрічку або повністю її розшити стрічками різних кольорів.

Бісер

Чи вмієте плести з бісеру? Тоді сміливо прикрашайте подушки різними малюнками, а то і цілими картинами. З бісеру також можна виготовити різні декоративні пояси.

Паєтки і стрази

Яскраву і святкову подушку можна створити, прикрасивши її паєтками. Ними, як і бісером, можна вишити різні малюнки і слова. Важливо пам'ятати, що кріплення паєток буває різним в залежності від їх виду. Одні можна пришити руками, інші - за допомогою спеціальної машинки, а треті - приклеїти. Це відноситься і до кріплення страз.

Фарби

Це виріб можна також розмалювати фарбами і створити справді унікальну родзинку. Якщо у Вас росте дитина, схильна до творчості, то їй ця ідея дуже сподобається. Набори фарб, а також трафарети, пензлики та інші деталі можна придбати в магазинах для художників або в відділах канцтоварів. Для домашнього використання підійде акрил. Він відмінно малює на шкірі, трикотажі, бавовні та синтетиці.

Красиві декоративні подушки здатні забезпечити привабливий зовнішній вигляд Ваших меблів, а хороші і якісні меблі можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті