• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як зшити і надіти чохол-накидку на кутовий диван

Кожен хоче, щоб оздоблення його будинку виглядало затишно і привабливо. Для цього ми перегортаємо різні журнали з красивими інтер'єрами і стежимо за тенденціями. Це завжди спонукає привнести якісь зміни, поліпшити своє житло і надати йому більш сучасний вигляд. Але для того, щоб постійно змінювати зовнішній вигляд кімнати, роблячи ремонти і купуючи нові меблі, потрібні фінанси і багато часу.

Оновити інтер'єр можна за допомогою дуже простого способу - пошити чохол на диван своїми руками. Накидка на меблі не тільки заощадить Вам час і гроші, але і зможе захистити Ваш диван від зовнішніх пошкоджень і пилу. Використавши всю свою фантазію і творчий потенціал, Ви зможете оновити стару, що вийшла з моди меблі і додати цікаву родзинку інтер'єру вітальні.

До основних витрат в цьому випадку можна віднести покупку тканини і придбання швейної машинки. Тканини знадобиться велика кількість, але не обов'язково використовувати дорогий гобеленовскій матеріал. Можна придбати будь-яку тканину, головне, щоб вона була міцною. Адже накидка повинна витримувати щоденні навантаження, часті прання і прасування, зберігаючи при цьому свій початковий зовнішній вигляд.

Якщо у Вас вдома є діти і домашні тварини, то Ви по достоїнству зможете оцінити чохол на кутовий диван. Чистити його від шерсті буде набагато простіше, а в разі плям його можна просто відправити в прання.

Давайте докладніше розглянемо, як зшити чохол на кутовий диван.

Почнемо з вимірювань

Приступимо до початку процесу. Ретельно зробіть виміри Вашого дивана і визначитеся з тим, скільки Вам знадобиться тканини для того, щоб зшити чохол або накидку. Щоб Вам було зручніше вимірювати меблі, розділіть їх на прямокутники, виміряйте кожен з них окремо, а потім порахуйте загальну суму. Не забудьте виміряти спинку і підлокітники. Купуючи тканину, завжди беріть її з запасом.Це допоможе Вам при створенні викрійок, щоб в іншому випадку не відбулася ситуація, коли Вам не вистачає всього парочки сантиметрів.

Якщо Ви займаєтеся шиттям вперше, то полегшити Вам завдання допоможе створення схеми меблів, на яку потрібно нанести всі розміри. Рекомендується додати до кінцевого результату не менш ніж один метр тканини. Навіть якщо Ви її і не використовуєте, то в майбутньому вона стане в нагоді для того, щоб виправити потерті ділянки.

Пам'ятайте, якщо Ви новачок, то не слід брати тканину з малюнком, адже для того, щоб поєднати фігури на місці шва знадобляться певні навички. Тому найкращим вибором для Вас стане використання однотонної тканини.

Займемося створенням викрійки

Вам необхідно перенести вимірювання на міліметровий папір, беручи до уваги напрямок крою. Викрійки готові і тепер їх можна перенести на саму тканину. Щоб це зробити, необхідно знайти гладку й рівну поверхню і розкласти на ній тканину, розташовуючи так, щоб лицьова сторона була на низу. Використовуйте крейду, олівець або шматочок мила, щоб перемалювати викрійки. Розкроюючи, обов'язково залишайте з боків ділянку в 1-1,5 сантиметрів. Його Ви використовуєте для пропусків і підгину швів.

За рахунок того, що на ринку існує велика кількість різних моделей, чітких правил по створенню викрійки немає . Вона також буде залежати від того, яку тканину Ви виберете. Але все таки ми дамо Вам пару рекомендацій про те, як створити викрійку:

  • робіть великі припуски на шви , особливо якщо Ви думаєте, що Ваші схеми і вимірювання неточні. Більше залишеної тканини дозволить Вам вносити корекції в викрійку і її розміри;
  • стежте за тим, щоб чохол не був занадто обтягуючим. Він не повинен щільно прилягати до меблів. Ви повинні прагнути до того, щоб оновити диван, а не перетягувати його.

Невеликі поради для пошиття чохла-накидки

Якщо у Вас вийшло не так, як Вам би хотілося, то не варто засмучуватися. Можна використовувати декоративні деталі для приховування місць, що не вийшли:

  • використання стрічок і різних бантів дозволить створити унікальний виріб і проявити талант дизайнера;
  • можна виготовити декоративні подушки, які допоможуть приховати невеликі помилки, додати яскравих контрастів або доповнити зовнішній вигляд дивана. Робляться вони нескладно, а наповнити їх можна залишками тканини;
  • наявність гумки на чохлі дозволить рівномірно розправити чохол на дивані, також забезпечить його міцну фіксацію.
  • для того, щоб додати об'єму розмістіть з виворітного боку поролонову прокладку;
  • якщо форма вийшла щільною, то її рекомендується прострочити два рази, використовуючи нитки великої щільності.

Пару слів початківцям

Кутовий диван є найскладнішим для пошиття чохла. Його габарити і конфігурація досить проблематичні для розробки викрійки. Якщо до Вас виникли сумніви, то рекомендується почати роботу з виготовлення накидки-дивандеки. Для виготовлення цього виробу не потрібно вимірювати весь диван. Все, що потрібно зробити - це вибрати потрібну тканину і розкроїти з неї прямокутник відповідного розміру.

Тому пошити таку накидку не складе великих труднощів. Єдиним її мінусом є те, що підлокітники будуть на увазі, тому повністю трансформувати меблі не вийде, та й тканина повинна поєднуватися з оббивним матеріалом. Проте, якщо Вашою метою було захистити диван від бруду, пилу і зносу оббивки, то дивандеки блискуче з нею впораються.

Але якщо Вам це не підходить, то поекспериментуйте зі старим простирадлом і прямим диваном і зшийте пробний чохол. Це допоможе Вам врахувати всі помилки в наступний раз.

Турецькі чохли для м'яких меблів

Турецький чохол здатний подарувати друге життя вже набридливому дивану. Його можна назвати другим одягом для меблів, який здатний повністю оновити її зовнішній вигляд. Більш того, придбати такий чохол буде набагато дешевше, ніж купувати новий диван або замінювати його оббивний матеріал. Його можна прати в пральній машинці і він легкий у догляді. Цей виріб забезпечить надійний захист оббивних матеріалів і продовжить термін експлуатації Вашого дивану.

Чохли турецьких виробників бувають різними за розміром і формою. Також вони розрізняються по фасону і матеріалу. Так, на сучасному ринку можна знайти: облягаючі вироби, які повторюють контури меблів і кріпляться за допомогою липучок; вільні, мають мішкоподібний силует і кріпляться за допомогою зав'язок або стрічок; а також спадаючі, які вільно накидаються на меблі, прикрашені різними оборками та кріпляться завдяки липучкам або зав'язки.

Турецькі виробники часто використовують синтетичні матеріали для виробництва своїх виробів за рахунок їх невисокої ціни і легкості в догляді.

Також, на бічних частинах виробу вони можуть розміщувати додаткові кишені або тримачі для різних гаджетів і книг.

Надівається такий чохол дуже просто. Для початку його потрібно не надягаючи розкласти на кутовому дивані. Потім розташуйте всі кути в потрібних місцях, розтягуючи чохол. Накрийте нижню частину дивана, потягнувши за тканину. На виворітній частині чохла повинна знаходитися еластична стрічка, її потрібно прив'язати до ніжки меблів. Розправте тканину і розгладьте складки.

Тепер Ви знаєте, як зшити чохол-накидку на кутовий диван, а також як його надіти. Все, що залишилося - це відправитися в магазин за пошуками підходящої тканини. А щоб меблі Вам прослужили ще довше, потрібно вибирати тільки якісні моделі. Такі можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті