• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Забуваємо про болі в шиї, вибравши правильну ортопедичну подушку

У наш час можна досить часто почути скарги на болі в спині. Навіть якщо Ви і не є власником цієї неприємності, то спину все одно слід берегти. Дуже важливо це робити під час сну, адже в нічний час хребту належить відпочивати. В інший час доби йому це не вдається зробити.

Для повноцінного відпочинку, а також для того, щоб відбувалося нормальне постачання тканин головного мозку киснем, хребет повинен розташовуватися в правильному положенні під час нічного відпочинку.

У цьому можуть допомогти ортопедичні подушки, які створені спеціально для того, щоб приймати правильне положення під час сну, забезпечуючи підтримку голові і шиї. Ви задаєтесь питанням: як вибрати ортопедичну подушку для сну? В цей статті ми Вам розповімо, як правильно це зробити.

Для чого варто придбати ортопедичну подушку

Якщо Ви з тих людей, хто вважає за краще обходитися без подушок під час сну, то ми повинні зауважити, що фахівці цього не рекомендують. Такий спосіб нічного відпочинку не дозволяє м'язам розслабитися і віджимає судини, внаслідок чого погіршується кровообіг. Найоптимальнішою позою для хребта вважається поза на боці.

При виборі ортопедичного виробу важливо розуміти, що воно не вилікує Вас від хвороб спини. Його головним завданням є забезпечення повноцінного відпочинку хребту, а також профілактика розвитку остеохондрозу. Досягненню цієї мети сприяє спеціальна анатомічна конструкція подушки. Часто такі вироби оснащені одним або двома валиками, розміщеними уздовж їх країв. Наповнювач подушки не повинен бути занадто м'яким, так як вона зобов'язана виконувати свої функції - підтримувати голову і шию.

Ортопедичні подушки використовуються під час лікування остеохондрозу. Вони завоювали позитивні відгуки в цій справі, так як здатні зняти навантаження з хребта, що сприяє ослабленню больового синдрому. Це дозволяє людині, яка страждає від цієї хвороби, добре відпочити вночі.

Вибираємо ортопедичну подушку

Вибираючи такий виріб в першу чергу слід звертати увагу на висоту валика. Вона може варіюватися від 8 до 14 сантиметрів в різних моделях. Щоб добитися потрібного ефекту від виробів, необхідно вибрати висоту, яка буде зручна саме Вам, спираючись на свої особисті переваги.

Для того, щоб правильно визначити цей параметр, потрібно його розрахувати. А зробити це можна відмірявши ширину плеча, прокресливши візуальну лінію від основи шиї до його краю. Припустимо, у Вас вийшло 9 сантиметрів. Потрібно враховувати, що плече продавлює матрац під час сну, тому додамо 1-2 сантиметри. У підсумку виходить висота в 10-11 сантиметрів. Один сантиметр різниці можна допустити.

Для широкоплечих людей вибір полягає трохи складніше. У продажу може просто не бути моделі з високим валиком. В такому випадку можна купити ортопедичну подушку середньої висоти і підкласти під неї махровий рушник.

Слід також звертати увагу на такі моменти:

  • для тих, хто любить спати на спині, подушку потрібно вибирати середньої жорсткості з висотою валика в 8-10 сантиметрів;
  • якщо Ви вважаєте за краще спати на животі, то Вам підійде м'яка модель з невеликою висотою;
  • якщо Ви спите на м'якому матраці, то висоту валика потрібно збільшити на пару сантиметрів;
  • вранці болить шия, а плечі начебто дерев'яні? Значить Ваш матрац має занадто велику жорсткість, а подушка надто низька;
  • часті пробудження і ворочання ночами можуть казати про те, що подушка занадто висока.

Форма

Найчастіше ортопедичні подушки виготовляються прямокутної форми. Така форма є класичною, тому на них можна надягати звичайні наволочки або спеціальні чохли, які йдуть в комплекті з виробом. На сучасному ринку можна знайти моделі різних форм, наприклад валики і напіввалики, які можна покласти під голову, поперек або ноги, забезпечуючи додатковий відпочинок цих частин тіла.

Окремої уваги заслуговує дитяча ортопедична подушка. Перед її вибором варто обов'язково проконсультуватися з лікарем. Адже, наприклад, якщо Ваша дитина тільки народилася, то йому такі вироби можуть порекомендувати тільки в крайніх випадках. Якщо дитині менше, ніж два роки, то краще вибирати похилі моделі. Також варто звернути увагу на матеріал виробу. Він повинен бути гіпоалергенним і добре вентилюватися.

Дітям від трьох років рекомендується невелика висота подушки, а для шести-семирічних важливий розмір. Стандартний розмір становить 40х60 сантиметрів. У багатьох виробників ортопедичних подушок існують спеціальні дитячі лінійки.

Матеріал

Тепер перейдемо до матеріалів. Найкращі варіанти зазвичай виготовляються з натуральних матеріалів, але існують і якісні синтетичні.

Важливо враховувати, що натуральні матеріали, наприклад пух і перо, здатні викликати алергічну реакцію, а синтетичні тільки в разі індивідуальної непереносимості. Якщо Ви страждаєте від алергії, то краще віддати перевагу ортопедичної подушки з синтетичним наповнювачем.

Найкращим варіантом вважаються ортопедичні подушки, що володіють контурами і мають невеликі ущільнення під шиєю. Такі моделі сприяють повному розслабленню м'язів шиї і голови, а також забезпечують здоровий сон. Конструкція цих подушок розроблена таким чином, щоб вони могли приймати форму, відповідну анатомічним особливостям конкретної людини.

Таким чином зберігається правильне розташування шийних хребців. Це сприяє гарному кровопостачанню голови, завдяки тому, що судини не перетискаються. Ранок без набряків і з хорошим кольором обличчя забезпечено.

На сьогоднішній день існують різні модифікації цих виробів. У середній ціновій категорії можна знайти подушки, виготовлені з матеріалу з ефектом пам'яті. Він здатний приймати форму тіла, виробляючи реакцію на тепло і тиск. Коли тиск зникає, така подушка повільно приймає початковий вигляд. За відчуттями вона начебто підлаштовується під форму тіла. Подушка з такого матеріалу може бути як м'якою, так і жорсткою. Виробляється вона з поліуретану або суміші меморі-пін і латексу. В її виготовленні часто переважають синтетичні матеріали.

Використання латексу в якості матеріалу для виготовлення ортопедичних подушок сприяє розслабленню шийних хребців і зняттю напруги м'язів. Його антибактеріальні властивості дозволяють знизити ризик виникнення алергічних реакцій і респіраторних захворювань. Латекс натурального походження зберігає всі свої властивості і залишається колишнім навіть під дією вологи протягом 20 років. Також цей матеріал не токсичний і не містить радіоактивні елементи. Крім того, в ньому немає ніяких медичних протипоказань.

Слід знати, що подушки з ефектом пам'яті не слід прати. Це призведе до руйнування їх структури. Досить буде їх добре провітрювати декілька разів на рік.

Варто зазначити, що вибір подушки - це індивідуальний процес. Навіть найдорожче і якісний виріб може бути Вам не до вподоби. Подушка повинна підходити Вам по всіх параметрах, а вибирати її слід виключно спираючись на свої відчуття і вимоги до комфорту.

Придбати ортопедичну подушку можна в магазинах, які займаються торгівлею товарів для здоров'я, або в тих магазинах, де є спеціальні відділи. Також можна купити даний товар в інтернет-магазинах, але там у Вас не вийде помацати подушку і розглянути її.

У перші дні використання цього предмета може бути присутнім відчуття невеликого дискомфорту. Це відбувається через те, що м'язам потрібно звикнути. Через якийсь час вони приймуть правильне положення і людина зможе насолоджуватися комфортним сном.

Можна довго наводити аргументи про те, чи потрібно купувати ортопедичну подушку чи ні, але обзавівшись однією Ви відразу зможете відчути всі її переваги. Для гарної подушки потрібні якісні м'які меблі. Знайти такі можна на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті