• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Подушка для софи - недорогий спосіб оновлення інтер'єру

Хочете внести зміни в уже набридлий інтер'єр, але не знаєте, що потрібно для цього зробити? Зверніть увагу на поради професійних дизайнерів. Вони рекомендують додавати яскраві акценти. Зробити це можна дуже просто - придбайте яскраві декоративні подушки. Але варто пам'ятати, що існують певні правила, адже потрібно знати, як правильно підібрати колір. Так як же замінити або оновити це аксесуар так, щоб кімната заграла яскравими фарбами?

Трохи з історії

Декоративні подушки почали використовувати арабські султани і багаті городяни. Оббивка виконувалася в яскравому відтінку і виготовлявся з шовку. Такий виріб зазвичай обшивають золотими і срібними вишивками. І тільки після цього їм можна було користуватися. Те, наскільки багатий господар будинку, можна було визначити за кількістю подушок, яка використовувалась в інтер'єр його житла.

У замках в Середні віки було дуже холодно, тому, щоб захиститися від простудних захворювань, подушки клали під ноги. Їх таким же чином використовували і під час проведення церковних служб. Крім того, подушки застосовувалися і у верховій їзді - їх клали на сідло.

В Індії теж призвичаїлися використовувати цей виріб. Воно застосовувалося для занять любовними іграми. У Камасутрі можна знайти багато ілюстрацій, що підтверджують це.

Форми подушок

З кожним роком дизайнери придумують все нові моделі цього декоративного виробу. На сучасному ринку можна знайти найрізноманітніші форми - квіти, метелики, машини, мордочки тварин і зображення їжі. Найпоширенішими і класичними формами є:

  • думка - має квадратну форму і вважається самою універсальною моделлю;
  • турецька - може виконуватися в одному кольорі або прикрашатися східними орнаментами, моделі можуть бути призбиранні або мати зустрічні складки;
  • валик - подушку часто розташовують під шию, поперек або під ноги;
  • стегана - має декоративні шви.

Як підібрати подушки для дивана

Для початку потрібно визначитися для чого буде використовуватися диван. Якщо він застосовується для сну, то подушки краще вибрати м'які, які мають потрібну висоту. Для денного відпочинку підійдуть будь-які варіанти, які вписуються в стиль і колірну гаму приміщення.

Багато виробників меблів доповнюють свої меблеві комплекти декоративними подушками. Але якщо Ви вирішили освіжити зовнішній вигляд м'яких меблів, то вам слід звернути увагу на:

  1. Розмір. Невеликий диван або компактна софа не повинні ховатися за величезними подушками. Слід враховувати, що малогабаритні меблі будуть добре виглядати з невеликими подушками, а великі - з більш об'ємними.
  2. Помірність. Якщо Ваша вітальня доповнена яскравими і великими предметами, що беруть все уваги на себе, наприклад велика картина або масивний комод, то подушок не слід використовувати багато і кольори їх повинні бути ближче до нейтральних.
  3. Контраст. Якщо меблі виконані в нейтральних відтінках, то кольори декору, включаючи декоративні подушки, можуть бути більш яскравими і кричущими. Щоб відтінити монохромні тони, використовуйте насичені відтінки. А в разі, якщо у Вас розташовані яскраві меблі, то колірну гамму можна врівноважити, додавши декоративні прикраси в спокійних тонах.
  4. Форма. При виборі декоративних подушок також має значення силует меблів. Так, для подовжених диванів підійдуть прямокутні і витягнуті подушки, для соф, виконаних в класичному стилі і оснащених високими спинками - квадратні, мають округлені кути, а для елегантних виробів з витонченими ніжками - округлі подушки, прикрашені кистями.
  5. Візерунки. Для класичних інтер'єрів і Провансу підійдуть подушки, прикрашені квітковими орнаментами. Якщо хочете надати східну нотку, використовуйте декоративні вироби з марокканським орнаментом.Смужки і клітина підійдуть для англійського і дачного стилю. Їх також можна використовувати в сучасному інтер'єрі.

З чим можна поєднувати подушки

  • штори - зазвичай диванні подушки вибираються вже після того, як підібрані штори, їх візерунки можна поєднувати;
  • тон оббивного матеріалу - класичний варіант, використовується в тому випадку, коли диван вже підібрано; варто пам'ятати, що підібрати декоративний виріб ідеально в тон дивана досить важко, тому рекомендується купувати подушки на один-два тони світліше оббивки.
  • акцентні предмети - диванна подушка може стати яскравим акцентом в інтер'єрі, щоб врівноважити колірне навантаження, рекомендується вибирати вазу для квітів, штори або плед в тих же тонах.

Матеріали виготовлення подушок

Начинка

Начинка подушки може бути штучною і натуральною. До натуральних відносять:

  • перо і пух - ці матеріали використовувалися ще здавна, вони утримують тепло і добре приймають і віддають вологу, можуть викликати алергію;
  • вата - з неї виходять найдешевші і при цьому самі недовговічні подушки;
  • гречана лузга - забезпечує оптимальну жорсткість і робить мікромасаж особи;
  • овеча шерсть - виходить дуже комфортна подушка, що має повітряний прошарок і добре утримує тепло;

До штучних наповнювачів відносяться:

  • поролон - надійний матеріал, який прослужить більше 10-ти років, подушка добре підтримує голову і зберігає тепло;
  • латекс - з нього виходять якісні і довговічні вироби, може викликати алергію;
  • memory form - подушка приймає форму голови і здатна м'яко її підтримувати.
  • пінополіуретан - використовується для ортопедичних подушок;
  • кокос - кокосовий наповнювач, а точніше кокосова піна, має такі ж властивості, як і memory form.

Чохол

Чохол потрібен для того, щоб оббивка не потрапила назовні. Тому оббивний матеріал виготовляють з міцних і щільних матеріалів. Крім того, шви теж повинні бути міцними, а стежка не повинна перевищувати 1,5 мм. Рекомендується робити подвійне стебнування. У подушок з натуральним наповнювачем вимог набагато вище, ніж зі штучним, так як він часто дрібніше. Штучний наповнювач є монолітним і вилізти просто не може.

Сподіваємося, що ця стаття виявилася для Вас корисною і Ви тепер знаєте, як перетворити інтер'єр за допомогою подушок. Якщо Ви також знаходитеся і в пошуку дивана, то кращі варіанти можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті