• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

6 колірних варіантів кутового дивана, які ідеально підійдуть до Вашого інтер'єру

Колірна палітра приміщення залежить не тільки від тонів, в яких виконані поверхні - підлога, стеля і стіни, але і великі предмети меблів - диван, крісло, шафа. Інші предмети тільки доповнюють гамму, створюючи колірну гармонію.

Диван займає центральне місце серед предметів обстановки і може бути виконаний в самих різних кольорах.

Популярні кольори в оформленні кутових диванів

Існує три концепції, виходячи з яких підбирається забарвлення дивана:

  1. Фон - оббивка може бути виконана в такому ж або близькому кольорі і візерунку, що і стіни, таким чином створюється загальний фон. Такий спосіб часто використовують для інтер'єрів в стилі класика і мінімалістика. Але його можна застосовувати і в інших стилях, наприклад в хай тек це може одноколірна біла або сіра софа, а в бароко тканину оббивного матеріалу може повторювати малюнок шпалер. Обидва варіанти роблять диван продовженням фону.
  2. Контраст - меблі контрастує з фоновим кольором, перетворюючись в акцентну пляму. У більшості випадків цей спосіб застосовують в мінімалістиці або в тих випадках, коли потрібно зробити акцентну групу меблів. Наприклад софа і крісла представляють собою зону відпочинку. Вони повинні бути виконані в одному відтінку, яскравіше, ніж інші предмети.
  3. Стабілізатор кольорової палітри - оббивний матеріал застосовується в якості об'єднуючого предмета для всіх відтінків, які використовуються в кольоровій гамі кімнати. Це застосовується для тих стилів, в яких використовується широка палітра відтінків, наприклад вінтаж або модерн. Софа ідеально виконає підготовлену для неї роль, так як її габарити дозволяють включити кілька кольорів, але при цьому не виглядати строкато і недоречно.

Але незалежно від того, яка роль віддана дивану, колір його оббивного матеріалу буде залежати від стилістичної концепції.

  1. Лофт - не володіє кращим відтінком. Софа в такому інтер'єрі виступає стабілізатором, але при цьому є кольоровим акцентом. Кольори можуть використовуватися різноманітні, навіть найяскравіші.
  2. Скандинавський стиль - тут важливий розмір. Якщо диван невеликого розміру, то він може бути барвистим, а ось великий П-подібний диван повинен виступати частиною фону.
  3. Необароко - в цьому стилі часто використовується білий, тому дуже вдало виглядатимуть контрасти. Цей стиль любить яскраві стіни і стеля. Також диван в необароко може виступати і фоном, і виконуватися в яскравому червоному або блакитному відтінку.
  4. Класичний і англійський - ці стилі люблять все деревні тони: від бежевого до кольору темного шоколаду.
  5. Вінтаж і фьюжн - віддають перевагу яскравим кислотні тони.

Палітра відтінків оббивки кутових диванів

Існує три групи, на які розділяє всі оббивні кольори:

  1. Нейтральні - білий і чорний. Кожен з цих кольорів поєднується з будь-якими іншими. Вони також можуть бути роздільниками. Для того, щоб "заспокоїти" буяння фарб або відокремити поверхні застосовують білі двері, рами, колони і меблі. Чорний в цьому випадку використовується не так часто, але тим не менш виконує ті ж функції. Сірий можна також віднести до цієї групи. Як роздільник його використовують найчастіше.
  2. Пастельні - до таких відносять блакитний, ніжно-рожевий, бежевий і інші тони. Їх часто використовують в якості фонових відтінків і легко поєднують з іншими кольорами.
  3. Яскраві - барвисті і насичені кольори, в більшості випадків виступають в ролі контрастів, але можуть також застосовуватися в якості фонових відтінків.

У стилістичній концепції немає обмежень щодо інтенсивності відтінків, але кольори повинні бути однаковими по яскравості. Винятком є ​​монохромний стиль оформлення, де використовуються відтінки одного кольору.

Білий

Є універсальним кольором, який має величезну кількість різних відтінків. Застосування білого в монохромному стилі використовується не тільки в мінімалізмі. Таким способом можна оформляти навіть класичний інтер'єр.

Щоб білий вдало поєднувався з іншими кольорами, потрібно правильно підібрати потрібний відтінок.

  • холодні тони - сріблястий, білий. Вони дуже добре дивляться з іншими холодними кольорами, як синій і блакитний.
  • теплі - колір вершків, молочний. Чудово поєднуються з такими теплими, як помаранчевий, жовтий, червоний.
  • мішаного холодних і теплих - використовується тільки в монохромному стилі.

Дуже рідко зустрічається білий кутовий диван, прикрашений будь-якими орнаментами або малюнками - це не є характерним для нього. Дуже часто можна зустріти оббивку кутового дивана білого кольору, виконаного зі шкіри або шкірозамінника. Шкіряна біла софа - це ознака розкоші.

Бежевий

У цього кольору теж можуть бути різні відтінки: від блідо-жовтого до ніжного персикового. У більшості випадків застосовується самий нейтральний відтінок. Сам по собі цей колір досить нудний і в основному використовується в якості фону. Зробити його більш цікавим допоможе фактурна тканина, наприклад замша або гобелен, а також декоративні подушки і орнамент.

Бежевий можна застосовувати у всіх стилях, але робити це потрібно різними способами. В бароко це може бути оксамит або шовк, в лофт - гобелен і так далі.

Обивна тканина може бути доповнена будь-яким малюнком і виконуватися в різних відтінках. Ваш вибір повинен залежати від загальної колірної гами Вашої вітальні.

Сірий

Сірі кутові дивани зустрічаються не часто, а все це через їх габаритів. Відтінки можуть бути різними: від срібного до кольору мокрого асфальту.

Дуже рідко меблі в такому кольорі використовується в якості фону. Тільки якщо стіни і стеля будуть виконані у відповідному відтінку. Контрастним кольором його теж не назвеш, в ньому немає такої насиченості, як у чорного або білого. Як стабілізатор використовують світлі відтінки.

Класичним прикладом використання цього кольору в інтер'єрі є застосування світло-сірого кутового дивана, доповненого яскравими подушками в інших кольорах.

У монохромному стилі необароко застосовують блискучу тканину, прикрашену візерунками і виконану в різних сірих відтінках. Такі меблі будуть виглядати вишукано і розкішно.

Дуже красиво виглядає сірий шкіряний диван, так як завдяки такому матеріалу колір переливається всіма відтінками.

Чорний

Цей колір часто використовується для оббивки, виконаної зі шкіри. Дуже рідко можна побачити обробку з тканини в чорному кольорі. Фактура шкіри додає кольору насиченості, чого не робить тканину. Чорний шкіряний кутовий диван розкривається в мінімалістичних стилях, але його також використовують і для створення розкішних інтер'єрів в стилях необароко і ретро.

Навіть класичний стиль, а також модерн можуть доповнюватися таким диваном, але тільки якщо він прикрашений рослинним орнаментом. Цей колір не допустимо для сільських стилів, так як для них він занадто агресивний.

Червоний

Криваво-червона софа зазвичай у нас асоціюється з будуаром фатальних жінок. У будинках і квартирах зазвичай використовуються інші відтінки червоного, не такі зухвалі, але як і раніше яскраві і цікаві.

  • червоний - частий супутник стилю хай тек. Він виступає в якості контрастного відтінку;
  • холодний червоний можна спостерігати в стилі арт-деко;
  • винний відтінок застосовують в класичних інтер'єрах, адже він дуже добре поєднується з деревом, а також золотом і бронзою.

Червона оббивка з тканини дозволяє використовувати різні візерунки та орнаменти.

Коричневий

Притягує своєю різноманітністю відтінків, схожих на кольори дерев, але також може і відштовхувати через це подібності. Дерево може зробити будь-який предмет обстановки візуально більш важким. Кутовий диван через свої габарити може сприйматися, як монумент.

Цей колір прийнято вважати немарким і досить бідним. Тому рекомендується вибирати насичені відтінки, такі як колір гіркого шоколаду або кавовий і поєднувати з багатими фактурами, як шкіра або замша. В іншому випадку вітальня може перетвориться в нічим не запам'ятовувану громадську інституцію.

Допускається застосування кольорового оздоблення. Можна використовувати як різні тони коричневого, так і поєднуювані з ним кольори, такі як зелений або оранжевий.

Кутовий диван буде мати гарний вигляд у різних відтінках і фактурах. Якщо Ви в пошуках цього розкішного предмета меблів, то Вам слід обов'язково зазирнути на dommino.ua . Різноманітність моделей і доступні ціни порадують будь-якого покупця.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті