• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Модульний кутовий диван - практична родзинка в Вашому інтер'єрі

Вперше кутовий модульний диван з'явився в Італії в середині вісімдесятих років 20-го століття. Він справив велике враження серед дизайнерів і виробників м'яких меблів. До цього часу дивани мали вигляд монолітної конструкції і не мали велику кількість посадкових місць. Перші вироби відрізнялися дорогою ціною і виготовлялися тільки мебельниками з Італії. Після чого великі вітчизняні фабрики теж зайнялися випуском подібних моделей.

Модульні дивани займають вершини популярності саме в наш час. У каталогах більшості якісних виробників можна знайти пару подібних виробів.

Особливості кутових модульних диванів

Меблі, що мають кілька секцій, мають безліч відмінностей від монолітних моделей. У наш час часто використовуються системи, які складаються з різної кількості елементів, які збираються разом. Вся конструкція нагадує конструктор. До основних переваг модульних моделей, які можна розмістити як вітальні, так і на кухні, відносять:

  • Ви можете самі вибирати розмір дивана. Вам потрібно вибрати бажану кількість елементів конструкції в залежності від розмірів Вашої оселі та потрібних функцій. Існують моделі, що складаються з 60 секцій. Якщо Ви плануєте розміщувати диван у вітальні, то в такому випадку підійде модель, що має 5 і більше посадкових місць. Вони можуть доповнитись спальною секцією і поєднувати в собі місце для відпочинку і робочий кабінет;
  • виступаючу частину можна регулювати за розміром, також вона може додатково мати ящиком для зберігання білизни і тумбою;
  • пуф може розташовуватися окремо від загальної конструкції, з його допомогою можна змінити конфігурацію меблів;
  • в кутову секцію часто вбудовують додаткову полку, на якій можна зберігати різні речі;
  • якщо вдома є маленькі діти, то вони можуть, граючись, постійно розтягувати деталі конструкції. Щоб цьому запобігти, можна скріпити всі складові один з одним, створивши цілісну модель;
  • можна знайти моделі, підлокітник яких перетворюється в журнальний столик.

Матеріали і фурнітура

Конструкція виробу складається з каркаса. Він може виготовлятися з різних матеріалів: дерево, метал та інші. Вибір каркаса залежить від дизайну Вашої кімнати. Від цього також буде залежати ціна виробу. Стиль має значення, адже металевий каркас в класичному інтер'єрі буде виглядати щонайменше недоречно.

Наповнювачі

Після до виробу додається наповнювач. Він може вкладатися або засипатися в залежності від матеріалу. Наповнювачі можуть відрізнятися по класах. Вони бувають довговічними і зносостійкими, але ціна їх буде завищена, бувають і інші більш дешеві, але поступаються за якістю.

Зі слів сучасних меблевиків, наповнювач, що відрізняється високою якістю і довговічністю є комбінованим. Його необхідно розташовувати шарами.

Пружинні блоки виступають самим нижнім шаром. Вони обтягаються сіткою, а поверх них кладуть:

  • піногуму;
  • синтетичні або поліуретанові матеріали;
  • кокосову стружку або волокно;
  • перо або пух;
  • плоску повсть.

Ці комбінації відрізняються високою якістю і дорожнечею.

Наповнювачі середньої цінової категорії мають амортизувальний шар, який проводиться з пінополіуретану і піногуми високої пружності. Верхній прошарок залишається незмінним.

Найпростіший і дешевий виріб виготовляється з листового поліуретану, який покривається ватином або синтепоном.

Оббивка

Через велику кількість різних варіантів оббивної тканини вибрати відповідну буде нелегко. На сьогоднішній день в моді знаходиться оббивна тканина, виконана з двох матеріалів.

При виборі тканини слід знати, що ту, яку використовують для пошиття чохлів і диванних подушок називають основною, а ту, якою обтягують каркас - компаньйоном.

Розглядаючи меблевий каталог, Ви побачите, що тканини вказуються попарно. Якщо для оббивки дивана застосовують матеріали, що знаходяться в різних цінових категоріях, то розраховують за найдорожчою.

Зовнішні ділянки кутовий конструкції затягують в різні оббивні тканини, натуральну або штучну шкіру або недавно увійшла в моду екошкіра. Для того, щоб оббивний матеріал прослужив довше і був більш зносостійким, його обробляють спеціальним розчином. Він не дозволяє тканини збирати бруд і пил, пропускати вологу і не виробляє статичну електрику.

Найпопулярніші моделі

  1. Моделі, обладнані розкладачками трьох типів: американської, французької та бельгійської. Вироби мають високу якість і красивим дизайном, відрізняються своєю екологічністю.
  2. Диван, що складається з трьох секцій: кутова, крісельна і канапе. Секція канапе володіє додатковим відсіком для речей.Кожна з трьох секцій може виступати в якості окремого елемента меблів. Оббивка може бути різна. Кутова частина може встановлюватися в правому і лівому положенні.
  3. Зручні моделі граціозної форми з м'якими бічними частинами, що мають форми подушок. Оснащуються додатковим ящиком для білизни. Оббивка виконується зі шкіри та шкірозамінника.

  1. Диван має додаткові крісельні модулі. Кожну з частин можна розташовувати в потрібному покупцеві порядку. Оббивний матеріал виконується в безлічі колірних рішень. Має посилену конструкцію і може витримувати до 190 кілограмів ваги. Існують моделі з додатковим спальним місцем і без.

  1. Великі і зручні кутові дивани. Мають приємний дизайн і легко перетворюються в двоспальне ліжко. Здатні створити комфортне місце для сну. На таких диванах можна комфортно розташовувати велику кількість людей. Мають два короби для білизни.
  2. Моделі мають мінімалістичний стиль, який відмінно впишеться в кімнати, виконані в сучасному дизайні. Оббивна тканина має високу зносостійкість. Механізм трансформації - "дельфін". Розкладається в зручне спальне місце. Дивани мають збільшені розміри складових компонентів. Ідеально підійдуть для великої і просторої вітальні.
  3. Дивани, оснащені стільницями на підлокітниках. Володіють великим коробом для білизни. Моделі мають зручні підголів'я. Кожна секція дивана міцно приєднана одна до одної. Вироби мають невеликі розміри і відмінно підійдуть для невеликих квартир.
  4. М'які вироби, які мають такі відмінності: підлокітники мають велику ширину і оснащені полицею для речей, а також висувним баром; кутова частина має зручний декоративний столик; одна з бічних частин обладнана журнальним столиком.

Кутовий диван здатний виконати роль місця для відпочинку та розваг. Він вдало доповнить будь-яку вітальню і стане її головною прикрасою.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті