• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Вибір кутового диван: на що звернути увагу?

Використання кутового дивана дозволяє раціоналізувати корисне житловий простір, вони є прекрасним засобом поділу кімнати на різні функціональні зони. Але як вибрати кутовий диван правильно і що при цьому слід враховувати?

Критерії правильного вибору кутового дивана

Попередньо ознайомившись в каталогах меблевих супермаркетів, рекламних проспектах і на профільних сайтах з наявними у продажу виробами, оцінивши їхні переваги і недоліки, можна приступити до вирішення питання: «Який кутовий диван краще купити?».


На сьогоднішній день на меблевому ринку кутові дивани представлені в надзвичайному розмаїтті за зовнішніми характеристиками і конструктивним виконанням. І при цьому коштують такі меблі відносно недорого.

За призначенням кутові дивани можна розділить на:

  • дивани для дітей, що встановлюються в дитячих кімнатах;
  • кухонні меблі, що використовується для сімейних обідів і прийому гостей;
  • офісні п-подібні дивани, які встановлюються в прийомних, залах очікування і інших місцях комерційних організацій, де постійно багато людей;
  • квартирні меблі, що встановлюються в вітальнях, домашніх робочих кабінетах і спальних кімнатах.

Визначившись з призначенням кутового дивана, вибирають місце його установки в конкретному житловому приміщенні. У вибраній кімнаті перед походом в магазин варто заміряти місце, де буде розміщена майбутня покупка. Правильно зробити вибір кутового дивана вдасться з урахуванням конструкції вподобаних виробів.

Конструкція кутових диванів

Будь кутовий диван в своїй конструкції містить опорну раму, каркас, механізм трансформації, м'які сидіння і спинку, елементи кріплення і декоративну фурнітуру. Для виготовлення рами, каркаса, спинок і підлокітників в основному використовуються:

  • ЛДСП (ламінована деревостружечна плита): найчастіше застосовується в бюджетних варіантах кутових меблів;
  • МДФ: застосовуються при виготовленні більшості моделей хороших за споживчими властивостями кутових диванів;
  • дерев'яний масив: використовується при виготовленні меблевих виробів преміум-класу.

Вирішуючи, який кутовий диван краще купити в вашому конкретному випадку, варто звернути увагу на технологію виготовлення сидіння і спинки. Сьогодні найбільш поширені сидіння на основі пружинного блоку, тоді як стінки часто роблять з наповнювачем з пінополіуретану.


При виборі кутового дивана, що розкладається в ліжко, необхідно звернути увагу на ідентичність технологій виготовлення обох елементів. У виробах для сну і сидіння, і спинка повинні бути пружинними.

Види кутових диванів

У меблевих супермаркетах можна придбати статичні або мобільні дивани. У статичних конструкціях обидві частини жорстко закріплюються при первісної збірці. У мобільних зразках основний диван і кутову частину можна пересувати по квартирі, не порушуючи при цьому єдності конструкції.

Дизайнери меблів, в залежності від способу закріплення кута, ділять ці меблеві вироби на три групи:

  • монолітні диванні вироби, в яких обидві частини кута жорстко закріплені, а їх збірка проводиться мінімальне число раз - зазвичай при доставці меблів замовнику;
  • модульні кутові дивани, де жорстке кріплення основної частини і кута відсутня, що дає можливість вільно пересувати меблі всередині житлового приміщення;
  • дивани-трансформери - здатні змінювати свою форму і функціональне призначення, легко перетворюючись з місця для сидячого відпочинку в повноцінне спальне місце.

Так як при виборі кутового дивана-ліжка сьогодні, з урахуванням великої різноманітності моделей, кожен може розгубитися, розглянемо коротко класифікацію таких меблевих виробів за способом зміни форми м'яких відділів.

Найбільш поширені розкладні дивани-єврокнижки, у яких спинка відкидається назад, значно збільшуючи корисну площу. У викатних диванів спальне місце організовується за рахунок викачування додаткової частини. Зазвичай викочування частина встановлюється на спеціальних меблевих коліщатках. Найбільш складним у використанні, але одночасно і зручним вважається механізм трансформації «дельфін», яким оснащуються дивани з висувним кутом. При облаштуванні спального місця на таких меблів звільняється додатковий м'який елемент, що перетворює диван в повноцінне ліжко.

Вартість кутового дивана

Ще одна категорія оцінки кутових диванів - цінова. Сьогодні можна зустріти як бюджетні варіанти з недорогий оббивкою і простим дизайном, так і супердорогі кутові дивани - наприклад, шкіряні. Тут на немає однозначної ради, дешевий диван гірше, а дорогою - краще. Все визначається в порівнянні і з урахуванням запитів, які ви пред'являється до купується меблів.

Переймаючись питанням: «Де купити недорогий кутовий диван?», Можна походити по звичайних магазинах або ж пошукати підходящий варіант в інтернеті. Благо, сьогодні будь-яку інформацію можна дізнатися без особливих труднощів, і при бажанні, все характеристики цікавлять виробів можна порівняти, не виходячи з дому. Наш каталог містить вироби різної цінової категорії, і ми гарантуємо якість і довговічність як дорогих моделей, так і більш дешевих.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті