• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як підібрати диван за кольором

Зручний і стильний диван - це центральний предмет вітальні, який є не просто місцем відпочинку і розслаблення, а й сполучною ланкою між іншими елементами. Від того, якою буде софа, залежить декор і дизайн всього простору. Про те, як підібрати диван за кольором, ми розповімо Вам в цій статті.

З чого почати підбір кольору дивана

Існує кілька критеріїв, створених дизайнерами, які допоможуть Вам прийняти правильне в створенні колірної гармонії кімнати:

  1. Оббивка меблів повинна обов'язково поєднуватися з інтер'єром всього приміщення.

  1. Деякі відтінки мають вплив на психіку людини, тому важливо з ними не переборщити.
  2. Колірна гамма меблів повинна гармоніювати з кольором стін.

М'які меблі - це вкладення в майбутнє, тому зверніть увагу на те, чи зможете Ви забезпечити їй належний догляд. Так, софа в білих і бежевих тонах потребують спеціальних засобів, що очищають і регулярного прибирання. Яскраві кольори виглядають сучасно і стильно, але можуть приїстися згодом і почати викликати роздратування. При виборі кольору завжди відштовхуйтеся від своїх смакових переваг, а не від модних тенденцій, так як вони не вічні.

Які кольори вибрати для дивана

Дизайнери поділяють всі відтінки на відтіночні плани:

      • Монохромний. Стіни або їх частину і всі меблі поставлені в одному кольорі, але в різних його відтінках. Наприклад: лавандові стіни і фіолетовий диван або бежеві стіни і софа у відтінку капучино.
      • Нейтральний. Весь інтер'єр виконаний в нейтральній кольоровій гамі, але в різних кольорах. Наприклад: сіра меблі і молочні стіни або чорний диван і біле стінні покриття.
      • Нейтральна меблі + кольоровий інтер'єр. Такий план використовується для дотримання балансу. Так, яскраве покриття стін зможе «заспокоїти» нейтральний диван. Наприклад: поєднання бежевій софи з блакитними стінами.
      • Кольоровий диван + нейтральний стіни. Цей прийом застосовують для створення яскравого ділянки в кімнаті, щоб зробити її більш живою. Наприклад: шпалери кольору слонової кістки і червона, червона меблі.

      • Комбінований. Цей варіант для найсміливіших і являє собою поєднання двох яскравих відтінків. Наприклад: зелений диван і фіолетові стіни. Якщо Ви все ж хочете ризикнути з таким дизайном, краще звернутися до професіонала для його створення.

Інтер'єр вітальні з яскравими меблями

Тепер, давайте розглянемо як знайти колірні поєднання для предметів меблів в різних відтінках.

      1. Червоний. Якщо Ви вирішили обзавестися червоною диваном, то вона буде мати гарний вигляд у першому і четвертому плані. Червоний стане хорошим доповненням для інтер'єру в монохромному стилі і додасть яскравості нейтрального. Червоний - це колір вогню і пристрасті, але його надмірне використання може тиснути на нерви і навіть викликати агресію. Але, тим не менше, при правильному використанні він стане виграшно виглядатиме в кімнаті, виконаної в будь-якому інтер'єрі. Його краще поєднувати з зеленими і золотистими і жовтими відтінками.
      2. Помаранчевий. Помаранчевий колір дуже вдалий тим, що він підійде для будь-якого колірного плану. Вибравши ніжно-персиковий для кольору стін, Ви зможете розмістити світло-сіру софу або навпаки, поставити диван в насиченою помаранчевої забарвленням в кімнату з білими стінами. Відтінити помаранчевий колір зможуть сірі, блакитні, металеві, і зелені тони.
      3. Жовтий. Жовтий чудово впишеться в колірній план під номером чотири. Предмети меблів в цьому відтінку відмінно розмістяться в інтер'єрі, в якому доповнений молочними, світло-сірими і сніговими стінами. Останній колірної план теж може стати вдалим вибором і відмінно зіграє, якщо його доповнити ліловими, салатовим або ніжно-блакитними тонами.
      4. Зелений. Зелений колір і всі його відтінки навівають спокій і сприятливо впливають на психіку, тому він буде виграшно виглядатиме як частина будь-якого колірного плану. Самі підходящі комбінації можна створити з малиновим, небесно-блакитним, оранжевим і жовтим.
      5. Синій. Диван в такий забарвленням відрізняється своєю практичністю і універсальністю. Для того, щоб надати яскравий акцент в інтер'єрі краще використовувати насичений блакитний, а для комбінацій з іншими відтінками придивіться до сіро-синього і кобальтовому. Цей колір добре виглядає в холодному інтер'єрі в поєднанні зі сніжно-білими або небесно-блакитними відтінками. А ось комбінування Сніна з жовтим або помаранчевим допоможуть створити яскравий, сонячний і радісний дизайн.
      6. Фіолетовий. Такий колір може стати підходящою складової для монохромного стилю, якщо його фоном будуть рожевий з блакитними переливами малиновий і лавандовий. Також фіолетовий можна вдало відтінити золотисто - жовтим, сріблястим, молочним або трав'яними відтінками. Цей відтінок стане яскравим колірним акцентом в кімнаті, де переважають сірі тони.
      7. Білий і сірий. Такі кольори дозволяють візуально розширити простір вітальні. Вони будуть чудово виглядати як фон для яскравих деталей, а так само як частина нейтральних інтер'єрів.
      8. Коричневий. Цей колір просто створений для інтер'єру в монохромному стилі, хоча вдало може доповнити і нейтральний. Коричнева софа в поєднаннями з бежевими стінами - це вічна класика.
      9. Чорний. Всім давно відомо, що чорний і білий створені одне для одного, як хліб для масла, але з диваном чорного кольору можна пограти і в інші ігри, наприклад доповнивши його малиновими або бірюзовими елементами декору.

Як комбінувати крісла за кольором

Від того, в якому кольорі будуть виконані крісла, буде залежати загальна колірна гармонія кімнати. Щоб вдало його вибрати, ми поділимося з Вами невеликими радами. Існує кілька типів колірного розміщення:

      • Акцентний. Якщо диван і шпалери виконані в нейтральних відтінках, крісло виступає в якості яскравого акценту. Наприклад: Бежеві стіни і сіра софа доповнюються яскраво-зеленим або яскраво-фіолетовим кріслом.
      • Нейтральний. Всі предмети меблів виконані в нейтральних відтінках, доповнюють один одного. Наприклад: білий диван, доповнений чорними кріслами або крісло кольору капучіно розташовується поруч із сіркою диваном.
      • Нейтральний + яскравий. Такий тип являє собою диван в нейтральному кольорі, доповнений кріслом в яскравому. Наприклад: поєднання вогненно-червоної і молочної м'яких меблів.

      • Різнобарвний. У нейтральному колірному плані можуть співіснувати два насичених акценту у вигляді яскравої софи і крісла. Наприклад: сірий або бежевий інтер'єр може бути доповнений червоною диваном і фіолетовим пуфом.
      • Однотонність + малюнки. До однотонної канапі підбирається крісло того ж або схожого відтінку, але з малюнком або орнаментом. Такий тип найкраще доповнити декоративними подушками з тим же малюнком.

Сподіваємося, що після знайомства з цією статтею Ви дізналися, як вибрати диван за кольором і як його поєднувати з іншими предметами інтер'єру. Як бачите, в цьому немає нічого складного, все, що Вам потрібно - це наша стаття і Ваша уява.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті