• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Різні колірні рішення дивана в інтер'єрі вітальні

Диван - це найважливіший предмет у вітальні. Він є основою кімнати і від нього залежить цілісність всього інтер'єру, а також атмосфера, яку створює приміщення.

Це виріб виконує найважливішу функцію - створює комфортне розміщення для господарів і гостей житла. Саме тому основною вимогою до дивана є його комфортабельність. Далі слід гарна якість, адже користуватися ним потрібно довгий час. Ще одним важливим критерієм є колір, адже м'які меблі також є і прикрасою кімнати, а від такого великого предмета, як диван, залежить колірна гармонія приміщення.

Якщо Ви збираєтеся придбати новий виріб в вітальню, то у Вас обов'язково виникне питання про те, як вибрати колір дивана. Для Вас ми вирішили створити цю статтю, яка допоможе підібрати меблі в потрібному відтінку і створити по-справжньому привабливий інтер'єр.

Колір меблів під стиль інтер'єру

При виборі кольору предметів меблів варто враховувати те, в якому стилі виконаний інтер'єр. Адже кожен стиль має свої особливості.

  1. Класика. У цьому стилі часто використовується великогабаритні меблі, що володіє прямими або округлими формами. Для кольору меблів вибирають оливковий, світло-жовтий, пісочний, слонова кістка, коричневий і золотистий. В деякий видах класичного напряму, таких як бароко і рококо, прийнято використовувати бірюзово-блакитний, фіолетовий і темно-червоний.

  1. Ретро. Такі меблі часто доповнюється різними візерунками та орнаментами. У колірній гамі переважають чорний, білий, червоний, синій, помаранчевий і рожевий.

  1. Модерн. Цей стиль любить поєднання плавних і асиметричних ліній. Приділяється велика увага натуральності предметів. Застосовується велика кількість натуральної деревини та металу. Для оббивного матеріалу вибирають приглушені тони. Найчастіше використовують білий, світло-сірий, бежевий і коричневий відтінки.

  1. Хай-тек. Меблі відрізняється своєю простотою. Переважає наявність геометричних форм. Колірна гамма зазвичай холодна. В основному використовують дивани в білих, червоних, темно-сірих і чорних тонах. Зустрічається і додавання яскравих акцентів. Для цього використовують кислотні відтінки жовтого і зеленого.

  1. Гламур. Зовні меблі виконується в класичному стилі, але відрізняється своєю яскравою і строкатою оббивкою. Часто застосовуються стрази, паєтки та хутро. Серед кольорів переважають усі відтінки рожевого і блакитного. Також популярний сріблястий колір.

  1. Мінімалізм. Цей стиль знаменитий своєю простотою і функціональністю. У кімнаті використовують тільки найнеобхідніші предмети. Зовнішнє оздоблення не повинно відволікати увагу, тому колірна гамма є приглушеною і спокійною. Це можуть бути як світлі тони - білий, бежевий, сріблястий, так і темні - чорний, сірий і коричневий.

  1. Кантрі і прованс. Такі стилі воліють використання натуральних елементів з переважанням деревини. Колірна гамма відповідає всім відтінкам природи. Це зелений, коричневий, жовтий, блакитний, лавандовий, бежевий, оливковий і білий.

Колір меблів, відповідний кольоровій гамі інтер'єру

Для того, щоб зрозуміти, як правильно вписати диван в інтер'єр, необхідно знати, які існують колірні плани. Виділяють п'ять з них:

  1. Монохромний. М'які меблі і стіни виконуються в одному кольорі, але розрізняються його відтінками. Наприклад, для лавандових стін вибирають фіолетовий диван, для бежевих - коричневий, а для сріблястих - сірий.
  2. Нейтральний. В інтер'єрі кімнати переважає використання нейтральних кольорів. У них виконуються як стіни, так і меблі. Наприклад, класичне поєднання чорного і білого або використання бежевих стін і світло-сірого дивана.
  3. Нейтральні меблі і кольоровий інтер'єр. Для кольорових стін, що привертають увагу своєю яскравістю, потрібно створити баланс. Для цього підійде використання дивана в нейтральному кольорі. Так, до фіолетових стін підійдуть білі меблі.
  4. Кольорові меблі і нейтральний інтер'єр. Диван також може виступати в якості колірного акценту на тлі спокійних тонів. Наприклад, до білих стін можна поставити зелену софу або до бежевих - блакитну. Цей прийом дозволить додати ефектності і зробить кімнату менше нудною. Його часто використовують для сучасних віталень. У такому плані необхідно зберегти баланс і створити зв'язок між квітами, тому рекомендується використовувати декоративні доповнення або будь-які дрібні предмети в такому ж яскравому кольорі, що і диван.
  5. Комбінований. Цей план являє собою комбінацію з яскравих відтінків. Він є найбільш ризикованим і найскладнішим для виконання. Для прикладу можна використовувати фіолетові стіни і зелену софу або жовті стіни і червоні меблі.

Варто відзначити, що перед вибором кольору м'яких меблів, визначте, яку роль вона буде грати. Чи буде вона виступати в якості яскравої плями або стане доповненням до спокійної колірної гами.

Комбінування дивана з кріслом

Існує кілька способів, за допомогою яких можна поєднувати диван з іншою м'якими меблями.

  1. Акцентний. Крісло тут виступає в якості яскравої плями, а диван грає роль нейтрального фону. Наприклад темно-сірий диван вигідно підкреслить яскравість фіолетового крісла.
  2. Нейтральний. Всі меблі виконується в нейтральних кольорах. Це може бути як один і той же колір, так і різні, але поєднуються між собою відтінки. Як приклад можна використовувати чорний диван і біле крісло.
  3. Нейтральне крісло і кольоровий диван. Оскільки софа в яскравому кольорі виглядає досить сміливо, її потрібно чимось збалансувати Для цього підійде крісло в нейтральному тоні. Наприклад, синій диван і бежеве крісло.
  4. Кольоровий. Інтер'єр, виконаний в спокійних тонах може обзавестися не одним, а двома акцентами. Це може помаранчевий диван в комбінації з фіолетовим кріслом, які відмінно виглядатимуть на тлі бежевих стін.
  5. Однотонність і орнамент. У цьому випадку диван виконується будь-якому квіточки, а крісло прикрашається орнаментом, в якому цей колір присутній. Такий варіант можна використовувати як для класичних, так і для сучасних віталень.

Як бачите, можливостей розмістити диван існує величезна кількість. Головне - чітко для себе вирішити, яку вітальню Ви хочете - яскраву або спокійну, і можна сміливо експериментувати. А для того, щоб підібрати відмінні меблі високої якості, Ви можете переглянути наш каталог.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті