• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як оновити інтер'єр до літа?

Літо, як же нас радує одне тільки це слово, адже літо — це час спекотного сонця і відчайдушного відпочинку. Влітку перетворюється все, тому інтер'єр не виняток. Деякі люди хочуть бачити влітку свій будинок по-іншому — їм потрібні яскраві кольори, незвичайні фарби, річний декор повинен обов'язково бути присутнім в їх житті хоча б в один час року.

Одним словом вони відчайдушно намагаються створити літній настрій не тільки на вулиці, але і в своєму будинку. Дизайн підібрати можна абсолютно різний, головне, щоб він на смак підходив самим господарям. Переважає в кольорах звичайно ж жовтий відтінок, то і інші яскраві кольори не повинні залишатися без уваги, тому що оформлення кімнати або будинку не закінчується на одному відтінку. Багато хто віддає перевагу звертатися до дизайнерів за допомогою, тому що самостійно створити інтер'єр на літо боятися або вважають свій погляд на майбутній дизайн не професійним.

Дизайнери ж навпаки роблять акцент на самостійному виборі відтінку людиною, аргументуючи тим, що літній інтер'єр — це як почуття свободи, його повинні створювати і насолоджуватися ним самостійно.

У статті ми розберемо як можна оновити інтер'єр до літа і визначимося на найактуальніших варіантах.

Ідеї для літнього інтер'єру

Дизайнери виділили кілька основних порад, яких потрібно дотримуватися, щоб мінімально створити атмосферу літа в будинку:

  • хоч і на час, але приберіть деякі подушки з вітальні, а на ті що залишаться купите яскраві чохли;
  • замініть штори на кухні на ролети, тому що в літній період вікна в основному відкриті, штори можуть легко забруднюватися, а ролети буде досить протерти вологою ганчіркою;
  • килимові доріжки і килими — в шафу або на горище, вони в цей час року тільки обтяжують інтер'єр і створюють відчуття тяжкості;

Це прості поради, щоб мінімально оновити інтер'єр і зробити його більш свіжим, можна сказати, що це перший, підготовчий етап перед зміною інтер'єру в будинку.

Ідеї, які можна втілити в реальність

Білий колір використовуйте максимально

Літо — найкращий час для білого кольору і інших яскравих відтінків. Спека, відпочинок на свіжому повітрі, кондиціонер — і що розвіваються білі штори створюють атмосферу романтики і затишку. Крім того, білий колір здатний освіжити приміщення і подарувати відчуття прохолоди. Якщо ви затятий фанат білого, то стіни можна пофарбувати з сніжно-білий з елементами блакитного відтінку. Якщо ви не готові до таких кардинальних змін, то можна в білі чохли нарядити крісла, диван, стільці. У кухні на стіл покласти скатертину такого відтінку, а також обтягнути відповідними чохлами стільці.

Спальня — це особливе місце, тому замість штор можна повісити легку вуаль білого кольору. Це відмінне рішення якщо спальня невеликого розміру, тоді вона візуально буде здаватися значно більше.

Використовуйте незвичайні акценти в інтер'єрі

Літній час — пора неординарності і екстравагантності. Влітку ми дістаємо зі своїх полиць самий незвичайний одяг яскравих кольорів. Цей прийом варто випробувати і на інтер'єр свого будинку, адже яке ще більш відповідний час для реалізації таких витівок?

У вітальню, кухню-їдальню можна замовити штори з незвичайним відтінком, з самими різними малюнками на тканині. І при цьому, чим більш незвичним буде інтер'єр — тим краще.

Для облаштування дитячої підійдуть акрилові фарби на водній основі. Використовуючи їх можна кардинально змінити на краще будь-яку ділянку кімнати за лічені хвилини, а якщо є бажання створити атмосферу моря, але необхідно використовувати мокру кисть або вологу губку, оскільки вони роблять розмитим малюнок.

Створіть прохолоду за допомогою кольору

Легкий літній вітер і зовсім ласкаве сонце — символи справжнього початку літа, вони ж і символізують якусь прохолоду, тому за допомогою деяких квітів можна створити відчуття прохолоди в приміщенні.

Білий і синій колір в поєднанні дає відчуття присутності біля моря, особливо актуально створити такі мотиви у ванній кімнаті - покладіть килимок відповідного кольору, банні аксесуари, встановіть рамку для дзеркала. Чи готові інтер'єр даруватиме відчуття моря і свіжості все літо.

У кухні в поєднанні з синіми і білими квітами необхідно використовувати і теплі тони — світло-зелений, жовтий, інакше буде створюватися враження надмірної суворості і стриманості.

Прибирайте все зайве

Пустити в кімнату яскраве сонячне світло, дайте літа повністю проникнути в ваш будинок. Зніміть важкі ламбрекени, щільні штори, таким чином відкриється і красивий вид на сад, двір або навіть місто.

Бажано прибрати всю темну і похмуру мебель, а якщо і переміщати її не зовсім зручно, тоді просто надіти на неї світлі чохли, щоб вона повністю відповідала літньому настрою. Кардинально змінити кімнату можна якщо прибрати всі дрібні аксесуари і побутові прилади, або хоча б на час зменшити їх кількість в тій чи іншій кімнаті.

Застосовуйте в декорі тематичні літні візерунки

Мотиви моря завжди актуальні, навіть в зимову пору року, а що вже говорити про літо.

Стильною доповненням будинку може бути оббивка або чохли для меблів з візерунком у смужку або хвилі. Такий принт досить поширений, тому відшукати такі мотиви буде абсолютно не складно.

У спальні буде актуально виглядати сатинову постільну білизну з смугастим або хвилястим візерунком, біля вхідних дверей красиво буде виглядати невеликий килимок в тематичному кольорі.

Дизайн вітальні. Як правильно обладнати до літа

Якщо немає фінансової можливості придбати певні аксесуари до літа, але є величезне бажання створити атмосферу затишку і сонячного літа, то дизайнери рекомендують вдатися до хитрощів — поміняти стелю або підлогу.

Цей варіант виглядає не сильно кардинальним, але може істотно змінити інтер'єр в кімнаті, наприклад, якщо пофарбувати стелю в синьо-білий відтінок. Для підлоги трохи все складніше, адже варіант із забарвленням в синьо-білий колір може сподобається далеко не всім. Тому, можна постелити на підлогу легкий килимок світлого кольору.

Використовуйте строкатий килим

Дивно, але придбаний світлий килим може кардинально змінити настрій в кімнаті, тому швидше треба позбутися старого важкого і похмурого килима, краще постелити красивий килим з неординарним малюнком.

Хенд-мейд — сучасне ноу-хау

Варіант з оновленням інтер'єру за допомогою аксесуарів, виготовлених своїми руками можна вважати дуже популярним. Якщо ви бачите, що будь-якої аксесуар не вписується в інтер'єр, можна придбати виріб ручної роботи або зробити самостійно. Головне — підібрати колір, він повинен бути яскравим, викликати почуття безтурботності.

Інтер'єр в літній період часу однозначно повинен відрізнятися від тих, що використовуються в будь-яку іншу пору року. Тому, дизайнери рекомендують не соромитися в своїх побажаннях і модернізувати приміщення в літні відтінки.

І тут по правді кажучи є де розгулятися, бо можна почати змінювати колір і відтінок стін і стелі з підлогою, а потім і зовсім виконати кардинальну заміну все аксесуарів в кімнаті. Якщо все-таки виникають труднощі у виборі дизайну, звертайтеся за допомогою до фахівця.

В інтернет-магазині dommino.ua ви можете знайти відповідні речі, щоб створити літню атмосферу у себе вдома. Наші консультанти з радістю допоможуть підібрати відповідні предмети інтер'єру в ваш будинок.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті