• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Топ 5 ідей оформлення інтер'єру спальні

У сучасному світі, практично позбавленій рамок і обмежень, важливо мати особистий простір. Хтось реалізує його через специфічне хобі, хтось шляхом дистанціювання від оточуючих, але найбільш конструктивним є створення зримого, відчутного місця відпочинку. Спальня - ідеальний варіант для самовираження, відновлення необхідних меж. Цей особистий куточок, призначений для сну, також виступає в ролі своєрідного полотна, що відображає внутрішній світ, і створює умови для повноцінного відпочинку. У даній статті ми розповімо, як використовувати простір спальні, і її головний аксесуар - ліжко, для створення гармонійного інтер'єру.

Тільки краще для спальні в салонах Dommino

Оформлення спального місця: ідеї, фото, стилістика

Щоб спальня була по-справжньому затишною, манила до себе, важливо оформити її в єдиному концепті, приділити увагу кожній деталі, при бажанні - доповнити виробами hand made. Вони володіють особливою привабливістю, несуть тепло, позитивну енергетику в будинок. Якщо ви не знаєте з чого почати удосконалення спальні, почніть з ліжка. Вона таїть в собі масу чудових ідей, для реалізації яких не потрібні великі витрати. Приклади найбільш цікавих варіантів дивіться нижче.

  1. Прикраса ліжка за допомогою текстилю. Це доступний, швидкий спосіб перетворити ложе, а заодно, і настрій спальні. Покривала, декоративні подушки, тематичне постільна білизна, значно впливають на інтер'єр кімнати, її стилістику. Так, плюшевий текстиль яскравих відтінків, створює богемний настрій в стилі арт-деко. Квіткові принти нагадують французький Прованс, а моногамна постільна білизна надає кімнаті сучасний, мінімалістичний вигляд. Декоративні подушки також видозмінюють ліжко. Підібрані певній тематиці, різної пропорційності, обсягу, вони створюють ефект розкішного, королівського ложа, навіть якщо габарити меблів значно скромніше.

  1. Декор головах. Даний елемент ліжка дає широке поле для творчої діяльності. Його можна прикрашати, видозмінювати, створювати з нуля (якщо комплектація не передбачає ефектною спинки).Користуються популярністю і грубі дерев'яні панелі, в стилі кантрі, еко-напрямку, і витончені, класичні, різьблені головах. Мають своїх шанувальників штучні матеріали: гладкі, полімерні спинки, схожі на наливні підлоги, моделі інкрустовані штучним каменем, що світяться в темряві елементами. Всі ці деталі можна підібрати і повісити на стандартне узголів'я самостійно, досягнувши таким чином бажаного естетичного ефекту.

  1. Балдахін. Ще один спосіб прикрасити ліжко і спальню в цілому. Балдахін - це універсальний елемент, службовець одночасно кільком цілям. Перша - декоративна, він відчутно впливає на оздоблення спальні, додаючи їй краси, затишку. Друга - захисна, балдахін виконує як цілком реальний захист від комарів, так і не відчутне, психологічне огорожу від денної суєти. Подібне оформлення робить спальню вишуканою, а її господарів - впевненими в собі, спокійними. Різновидів балдахінів маса: навісні, у вигляді намету, корони, дуги (приклади розміщення дивіться на фото нижче), їх монтаж не займе багато часу, оскільки конструкція досить проста.

  1. Ширма. Цей елемент декору здатний не тільки прикрасити ложе, але захистити від сторонніх поглядів інтимний простір. Це особливо актуально для малогабаритних квартир, в яких спальня сполучена з вітальнею або дитячої. Як правило, ширма є переносний, може з легкістю встановлюватися в різних куточках кімнати, в залежності від потреб. Так, в декоративних цілях, її часто встановлюють біля ліжка, що відразу ж перетворює зовнішній вигляд. Найпростіші меблі стає величною, розкішної, а при необхідності, ширма легко складається, переноситься на нове місце, і вже виконує функцію захисту.
  2. Драпіровка нижньої основи. даний спосіб перетворення ліжка має багато практичних вигод. Він допоможе приховати пошкоджені елементи, оновити старі меблі відповідно до нового стилем кімнати, зробити її більш затишною. Як це відбувається? Нижня основа обшивається підходящою тканиною, за допомогою меблевого степлера. Важливо тільки не скупитися на обшивку, і заздалегідь продумати стиль. Це може бути пряма, рівна драпірування підстави, волани, складки, або хитромудре поєднання тканин. Все залежить від вашої фантазії і натхнення.

Декор для спальні: як вибрати і вдало розмістити

< p style = "text-align: justify;"> Щоб спальня була гармонійною, зручною, практичною кімнатою відпочинку, важливо подбати не тільки про оздоблення ліжка, але загалом інтер'єрі.Поєднання меблів, правильне колірне оформлення, креативні деталі, допоможуть досягти мети, створити цікавий, красивий дизайн спальні.

Якщо у вас вже є ліжко, почніть удосконалення кімнати з аксесуарів для неї. Маються на увазі тумби, пуфи, крісла-мішки, узніжна банкетка. Ці елементи не займуть багато місця, але додадуть спальні функціональності, завершеного вигляду. Любителі економити простір, після втілення планів (позбавлення від ліжка на користь дивана, утилізації старих крісел, і т.д.), часто переймаються проблемою розміщення постільних речей (нікуди скласти декоративні подушки, халати та ін.). Так ось поставлена ​​під ногами банкетка вирішить цю задачу, стане логічним і естетичним доповненням спального місця.

Наступний важливий елемент декору спальні - освітлення. Так як простір не призначене для прийому гостей, посиденьок, верхній світло не буде основним. Безумовно, він повинен бути присутнім, але акцентувати увагу слід на додатковому освітленні. Так, не має сенсу витрачатися на розкішну люстру для спальні, адже використовуватися вона буде рідко. Набагато практичніше подбати про торшери, з м'яким, розсіяним світлом, або приліжкові бра. Також набирають популярність різноманітні підсвічування ліжка. Пущені по нижнього основи, узголів'я, вони створюють приємну, розслаблюючу атмосферу ввечері, і можуть виконувати функцію каганців (при інших виключених джерелах світла).

також варто приділити увагу підлогового покриття в спальні. М'який, пухнастий килим під ногами, зробить пробудження більш приємним, комфортним. Буде він займати всю площу кімнати, або розташовуватися тільки біля ліжка - вибирайте на свій розсуд. Різноманітність текстур, кольорів, візерунків, зіграє на користь оформлення. Підібрати килим реально і в мінімалістичний спальню (однотонний, з середнім по довжині ворсом), і в класичну (візерунковий, з орнаментом, спокійних кольорів), для кімнати в стилі арт-деко, вінтаж, і інших.

Щоб відпочинок був повноцінним, а спальня затишній, ще важливо подбати про вікна, точніше про штори для них. Красивий тюль в поєднанні з щільними гардинами, створить бажану атмосферу самоти, спокою, незалежності від зовнішніх чинників.Хоча тенденція відмови від класичних фіранок на користь жалюзі, набирає обертів, розглядати їх як рівноцінні, взаємозамінні, неправильно. Жалюзі створюють якийсь ефект урбаністичний, який позбавляє спальню затишку і чарівності. Їх доцільно використовувати на кухні, в кабінеті, або на балконі, а для кімнати відпочинку залишити, можливо застарілий, але більш відповідний варіант оформлення.

Простір над ліжком і способи його обіграти

Продовжуючи міркувати про способи прикраси спальні, хотіли звернути вашу увагу на такий буденний, але відкритий для творчості елемент, як стіна над ліжком. Що з неї можна "вичавити"? Як оформити, щоб кімната перестала бути тужливої, буденної? Читайте і дивіться нижче.

Простір над ліжком - це як чистий аркуш, на ньому можна відобразити все що завгодно: мрії, настрої, бажання, при цьому використовувати будь-який матеріал і спосіб реалізації. Для вас ми зібрали найцікавіші ідеї, так що влаштовуйтеся зручніше і дивіться.

  1. Фоторамки зібрані в композицію. Цікава, практична ідея оформлення. Тут можна використовувати рамки з різними фактурами і розмірами, розташовувати їх з певною послідовністю (наприклад по колу, від однієї події до іншої), або хаотично. Побудувати генеалогічне дерево, або відтворити символічну геометричну фігуру. Така витівка не обтяжить бюджет, але відчутно освіжить атмосферу спальні, її позитивну енергетику.

  1. Ніші з підсвічуванням. Використовуються як альтернатива полиць. Виглядають свіжо, цікаво, а за допомогою різних підсвіток, створюють відповідну атмосферу в кімнаті: романтичну, релаксаційну. Також, ніша над ліжком має практичне значення, її можна використовувати замість тумбочки тумби.

  1. Дерев'яні панелі. Оформлення головах і стіни дерев'яними панелями, скоро перетворитися в окремий вид мистецтва, так багато тут варіацій. Вони можуть бути широкими, вузькими, розташовуватися вертикально, горизонтально, тільки на стіні, або до стелі, бути природними, зістареним, пофарбованими, і т.д. Приклади на фото нижче.
  2. Ліпнина. Цей елемент декору все частіше використовується для прикраси стін. Простору над ліжком він додає об'єм, мальовничість, певний настрій (в залежності від тематики), при цьому не створює небезпек для сплячих.Сучасні технології передбачають використання легких і екологічних матеріалів штучного походження.
  3. Інсталяції. Найсміливіші обивателі, перетворюють стіну над ліжком на витвір мистецтва, за допомогою інсталяції. Ця об'ємна, тематична композиція, може бути виконана з будь-яких матеріалів, будь-яких масштабів, обмеженням послужить тільки спинка ліжка та власна фантазія.

Таким чином ми ознайомили вас з найбільш популярними, цікавими ідеями для прикраси спальні. Тепер ви зможете самостійно оформити її, не вдаючись до послуг дизайнерів, і насолоджуватися красою свого затишного гніздечка. А щоб сон ваш був міцний у оновленій спальні, вибирайте якісне ложе на Dommino

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті