• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як оформити вітальню в стилі лофт: 12 простих порад

Що характеризує цю стилістику?

  • Великий світлий простір, що не має перегородок, яке досягається за допомогою великих вікон і хорошого освітлення.
  • Дерев'яні балки, цегла, труби, які нагадують майстерні, мануфактури і фабрики.
  • Безліч натуральних предметів (дерево, цегла, метал).
  • Велика кількість сідельних місць.
  • Несумісні предмети: змішання стилів меблів, вуличні об'єкти (дорожні знаки, велосипеди).

Для кого підійде?

  • Творчим людям. Вони зможуть перетворити вітальню в свою майстерню або ефективне робочий простір. Власниками таких квартир найчастіше є художники, фотографи, скульптори. До того ж, така кімната ідеальна для вечірок.
  • Любителям американських фільмів. У серіалах часто демонструють холостяцькі квартири, які містять в собі такі елементи: цегла, труби та інші атрибути даної стилістики.
  • Любителям відчуття свободи. Світлий і вільний простір дарує нам особливий комфорт.
  • Холостякам або відлюдникам, які люблять виділятися серед інших.

12 порад оформити вітальню в стилі лофт

    1. Змішуйте нові і старі елементи (модернова софа і ретро крісло).




    1. Диван можна замовити в аніліновою шкірі (це верхній шар шкіри, який покритий дорогим напівпрозорим аніліновим барвником), на дивані будуть видні натуральні мітки: шрами, укуси - це ознака високого рівня і виглядає дуже солідно. Якщо переживаєте щодо догляду, то досить дотримуватися 2 простих правил: зволожувати (за допомогою набору для догляду за шкіряними меблями) і не сідає з різьбленими елементами на одязі (заклепки). Ніжки можуть бути хромованими. Добре буде виглядати коричнева шкіра.
    2. Якщо ж хочете заощадити на оббивці, то цілком підійде звичайнісінька тканину рогожка. Але обов'язково дивіться на показник щільності тканини. Навіть якщо продавець буде переконувати Вас, що тканину хороша через високий тесту Мартиндейла. Якщо щільність (вага) буде нижче 300 грам на метр квадратний, то текстиль швидше за все швидко потягнеться і вітальня буде виглядати вкрай безглуздо.

    1. Дотримуйтеся «індустріальних» кольорів: приглушено теракотовий (який буде асоціюватися у Вас з деревиною і цеглою), сірий (від світлого бетону до графітового). Попросіть у продавця меблів ті каталоги тканин, в яких представлена велика палітра. Тоді Ви зможете експериментувати, використовуючи різні тональності одного кольору. Наприклад основа дивана може бути одна, а подушечки на тон світліше.
    2. Як вже говорилося вище, можна використовувати голу штукатурку, але якщо для Вас це занадто радикально, то можете застосувати шпалери або плитку, які імітують стару цегляну кладку. При бажанні можна залишити видиму проводку, яка теж може стати частиною інтер'єру.
    3. Придивіться до барної стійки. У разі якщо вітальня і кухня - дві різні кімнати, то можна придбати диван з вбудованим баром. Можна вибрати розкішний дерев'яний бар з підсвічуванням і склом, що потягне за вартістю, але створить неповторну трохи відв'язну атмосферу. Або ж можна придбати диван з висувним дерев'яним бильцем - баром (економ варіант).

    1. Використовуйте вантажні елементи. Це може бути старовинні дерев'яні декори (наприклад, полички). Але краще, якщо це буде диван в шкірі з ефектом старовини. Такі меблі буде виконана в аніліновою шкірі, яка містить натуральні потертості. Такого роду потертості - ознака дорожнечі і родової розкоші. На меблевих фабриках спеціальним інструментів досягають такого ефекту, стираючи верхній шар.



    1. Використовуйте нестандартні елементи. Найчастіше це ті предмети, які рідко можна зустріти в домашньому інтер'єрі. У вітальні Ви можете розмістити качель, гамак, велосипед. Це може бути стара швейна машинка, яка дісталася Вам від бабусі. Для більшого ефекту в стилістиці «лофт» рекомендуємо використовувати сходи, тим більше якщо у Вас є високий і громіздкий книжкова шафа. Якщо ж у Вас невисока стеля, то цілком підійде невелика дерев'яна драбина, яку доречно використовувати в якості підставки для книг та іншого.
    2. Використовуйте цікаві предмети. Тут вони будуть до місця. Це можуть бути дорожні знаки, чорно-білі експозиції, яскраві постери. Можете разом (або поодинці) розставити вази. Однак, всі предмети повинні витримувати загальну урбаністичну концепцію.
    3. Якщо у Вас дві кімнати об'єднані, то дотримуйтеся зонування приміщення. Цього можна досягти за допомогою килима, прямого дивана і крісла. Спинки меблів позначають кордону. Звичайно, ще більшого зонування можна досягти за допомогою невеликого п'єдесталу зі сходами. Головна Ваша задача: зримо позначити місце відпочинку.


    1. Якщо Ви хочете організувати у вітальні свій робочий простір, Ви можете обладнати альков або нішу. Відокремте робочу зону від вітальні за допомогою стіни - ширми з дерев'яною панелі (підійде гіпсокартон висотою в Ваш зростання). До стіни можуть бути прилаштовані стільниці, над ними можуть розташовуватися полки для книг або документів.

  1. Слідкуйте за тим, щоб меблі не загубилася у великому просторі. Стиль лофт передбачає велику кількість посадкових місць, яких багато не буває. Слідкуйте за тим, щоб меблі не здавалося дрібної. Якщо площа дозволяє, можете вільно придбати великий модульний диван, а до нього пару крісел або м'які пуфи. Допускається в інтер'єрі окремий шезлонг крім основних меблів.

Перш ніж купити меблі в вітальню, важливо переконатися, що вона буде не тільки витримувати загальну стилістику, але і прослужить Вам довго. Для цього потрібно звертати увагу на якість каркаса і меблевої оббивки. Ви можете проконсультуватися у менеджерів наших фірмових салонів «DOMMINO», щодо основних партнерів якості, які дозволять Вам довго насолоджуватися комфортом в своїй вітальні.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті