• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дивани в стилі бароко як ідеальне доповнення інтер'єру епохи відродження

Що означає стиль бароко? З італійського це слово перекладається, як “химерний”. Тож не дивно, адже інтер'єри в цьому стилі повністю відповідають даним опису. Бароко часто використовували для оформлення приміщень палаців, він користувався великою популярністю під час правління Людовика XIV, який любив виставляти на показ своє багатство і оточувати себе розкішшю і шиком.

Згодом любителів даного стилю стало менше, але зустрічаються сміливці, які використовують бароко, щоб відчути себе особами блакитних кровей.

Головні відмінності стилю бароко в інтер'єрі

Бароко - легко впізнаваний стиль. Він виділяється завдяки великій кількості дорогих і розкішних матеріалів, хвилеподібним і витонченим лініям, а також красивим дзеркалам. Використання бароко здатне перетворити кімнату, перетворивши її в царські хороми.

Житла, виконані в такому стилі повинні мати вигляд загального ансамблю. Всі деталі, які використовуються в інтер'єрі, включаючи оздоблення та елементи декору, повинні представляти одну загальну композицію. Елементи зобов'язані переплітатися між собою і мати вигляд одного цілого.

Будь-яку кімнату можна перетворити в розкішні апартаменти за допомогою підбору правильної меблів і відповідних аксесуарів. Жоден з відомих стилів не зможе похвалитися такою атмосферою вишуканості і королівської розкоші.

Але створити цей дизайнерський шедевр не так легко, як здається. Домогтися гармонії серед предметів обстановки і підібрати для кожного з них належне місце - це завдання для професіоналів. При неправильному оформленні багата розкіш може перетворитися в склад дорогих меблів.

Для оздоблення слід вибирати дорогі і натуральні матеріали високої якості. Стелі і стіни прикрашаються ліпниною і фресками.

При виборі колірної гами немає ніяких обмежень. Використовуються як світлі відтінки: бежевий, білий, молочний, карамельний, так і темні: червоний, коричневий, шоколадний, блакитний і синій. Як правило, в бароко широко використовуються контрасти. Наприклад, добре буде виглядати комбінація з світлих стін і меблів, виконаної в червоному кольорі.

Варто також не забувати про висвітлення. Правильне використання світла допоможе зробити контрасти більш чіткими і буде сприяти плавному переходу від одного кольору до іншого. Змусити інтер'єр блищати допоможуть кришталеві люстри, які дуже часто використовують в стилі бароко. Але не слід застосовувати тільки одну люстру, кімната повинна блищати і переливатися різними відблисками. Тому підійдуть всілякі торшери, бра і настільні лампи. Не варто себе обмежувати в освітленні.

Які використовувати меблі в стилі бароко

Для стилю бароко меблі має дуже велике значення. Вироби повинні мати масивними формами і відрізнятися своєю кричущою химерністю і неповторним витонченістю. Для меблів в стилі бароко характерні плавні вигини і наявність декоративного різьблення. Найчастіше в якості матеріалу виготовлення використовують дорогу деревину. Щоб заощадити гроші, можна вибрати вироби, де масив дерева присутній лише в фасаді.

Меблі в стилі бароко, як правило, має гарні вигини. Диван для такого інтер'єру повинен мати оббивку з текстилю, шкіряний варіант тут буде ні до чого. Як візерунка краще вибирати вузьку смужку. Диван може бути кутовий або прямий - все залежить від габаритів Вашої кімнати, а також Ваших особистих переваг. Для невеликих приміщень можна використовувати диван-ліжко. Це також стане відмінним вибором для тих, хто любить часто приймати у себе гостей.

До вибору ліжка потрібно поставитися з особливою увагою. Це той вид меблів, який повинен володіти королівським видом. Вона повинна бути не тільки значних розмірів, але і мати зачаровує зовнішній вигляд. Тут часто застосовують майстерну різьбу, яка прикрашає не тільки узголів'я, але і ніжки ліжка.

Проводять такий предмет меблів в основному з дорогих порід дерева. Коштувати ліжко буде недешево, але це не дивно, адже королівські особи не спочивати на дешевих розкладачках.

Текстиль та аксесуари в стилі бароко

При оформленні кімнати в стилі бароко не варто забувати про текстилі, так як він теж грає важливу роль. Для стилю бароко характерно використання таких тканин, як атлас, шовк, оксамит і парча. Можна застосовувати різні візерунки, але вони обов'язково повинні повторюватися в деталях декору. У цьому стилі доречно використання портьєр, але вони не повинні виготовлятися з легких тканин. Створити атмосферу витонченості та закінченості допоможе важкий текстиль. Також важлива довжина портьєр. Вони повинні обов'язково торкатися підлоги.

Предмети декору повинні відповідати найважливішою характеристикою - розкішного зовнішнього вигляду. Для бароко підійде все, що зможе підкреслити його химерність і аристократичність. Речі, що імітують срібло і золото, дорогоцінні шкатулки і розписні вази - все це зможе доповнити цей стиль.

Для прикраси стін можна використовувати картини художників в позолочених рамках. Їх колірна гамма повинна відповідати загальним колірним рішенням кімнати.

Для декорування стін підійдуть дорогі тканини і гобелени. Стелі часто прикрашаються декоративним розписом.

Якщо Ви хочете відчути себе особою королівської крові, то стиль бароко створено саме для Вас. Оскільки диван в будь-якому приміщенні займає важливе місце, то слід з особливою ретельністю поставитися до його вибору. Кращі варіанти можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті