• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Диван в стилі лофт для справжніх цінителів простору

Інтер'єр в стилі лофт відрізняється тим, що в ньому використовується невелика кількість меблів. Частенько нею є один диван. Але він повинен мати стильний вигляд і виступати в якості основного акценту. Стиль меблів в більшості випадків є або вінтажним, або ультрасучасним.

Диван може бути кутовий або прямий, статичний або розкладний. Цей предмет меблів виконується або в пастельному кольорі, або в яскравому і акцентом. Часто можна помітити використання металевих деталей, наприклад ніжок або підлокітників, або всього каркаса з металу. Меблі в стилі лофт рясніє елементами, виконаними з різних матеріалів, таких як пластик і скло.

Стиль лофт являє собою унікальне дизайнерське рішення для інтер'єру. Він відрізняється комбінуванням старовинних предметів меблів з сучасними. Це дозволяє створити неповторний стиль, що нагадує промисловий інтер'єр.

Як з'явився стиль лофт

Вперше цей стиль з'явився тільки в минулому столітті. Свою популярність він завоював завдяки великому безлічі незвичайних варіантів розміщення. За той час, поки він існував і розвивався, стиль лофт перетворювався від фабричних приміщень до розкішних апартаментів. Йому вдалося обзавестися чимось унікальним, притаманним тільки йому рисами, які поєднують в собі богемність і мінімалізм. Лофт (loft) з англійської має два переклади - горище і галерея. В Америці цим словом також називають верхній поверх торговельної будівлі.

Зародився лофт в Нью Йорку, коли порожні робочі цехи перетворилися в оселі працівників підприємств. Підсобні кімнати володіли великою площею і здавалися за низькою оренді. Незабаром такі приміщення почали заселяти художники і музиканти, а також інші представники творчих професій. Адже великі кімнати давали простір для уяви, можливість творити і навіть створювати галереї. Енді Уорхол був одним з найбільших шанувальників цього стилю і саме його квартира вважається прикладом для наслідування всіх любителів лофт.

Характерні особливості стилю

Інтер'єр, виконаний в стилі лофт відрізняється великим простором, широкими стелями і величезними вікнами. Крім цього, йому притаманні:

  • елементи, що імітують камінь, іржавий метал, необроблене дерево, цегляну кладку і бетон;
  • поєднання прямих ліній і строгих контурів з віянням конструктивізму;
  • застосування в якості декоративного оздоблення стін різних табличок, дорожніх знаків, вуличної графіки і рекламних плакатів;
  • мінімалістичний в декоруванні, що відноситься і до конструкційних елементів;
  • строгість в оформленні та мінімалістичний дизайн компенсується розкішними предметами меблів;
  • відкритість і велика кількість вільного простору;
  • однотонність в оформленні стін і стель, відсутність штор і гардин на вікнах;
  • суміщення в одному інтер'єрі непоєднуваних предметів, виготовлених з різних матеріалів, таких як пластик і метал, а також натуральні матеріали;
  • предмети меблів відрізняються своєю зовнішньою простотою і лаконічністю, виконуються в стриманої і спокійній колірній гамі.

Вибираємо меблі в стилі лофт

Цей стиль відрізняється наявністю простих, строгих і функціональних деталей, які здатні підкреслити і доповнити обстановку кімнати. Меблі можуть мати металевий і дерев'яним каркас і володіти якимись індивідуальними відмінностями, які зможуть зробити її центральною точкою в дизайні. Додати приміщенню дух брутальності допоможуть предмети, виконані з практичного металу.

Кращим вибором стане шкіряний оббивний матеріал, який буде поєднуватися з будь-якою обробкою в стилі лофт.

Оригінальності та унікальності атмосфері додадуть дизайнерські декоративні вироби. Індивідуальності меблів може надати навмисна зістаренність, вид облупленою фарби, потертості і подряпини.

Предмети можуть бути абсолютно різними, адже однією з найважливіших рис стилю лофт є його різноплановість. Йому також властива наявність грубих форм і атмосфери якоїсь незавершеності. Часто зустрічаються чавунні ручки і замки, а також состаренное дерево. Кожен предмет повинен розповідати свою історію і мати незвичайне походження. Функціональним виробом стане диван-ліжко, який забезпечить додаткове спальне місце.

В основному меблі володіє спокійними, приглушеними тонами. Переважають такі кольори, як сірий, бежевий і білий, також допускається імітація вицвілого кольору. Але можна також додавати і яскравих акцентів, наприклад червоний стілець або зелений диван.

Як купити диван, який впишеться в стиль лофт

При придбанні дивана для такого інтер'єру слід звертати увагу на такі деталі:

  • диван найчастіше володіє великим розміром і відрізняється своєю лаконічністю, прийнятні також яскраві і помітні варіанти;
  • в відтінках слід віддавати перевагу пастельним тонам, але також можна використовувати меблі в якості яскравого акценту;
  • відмінно впишеться вінтажна софа або, навпаки, виріб, який є сучасною дизайнерською роботою;
  • рекомендується використання деталей, виготовлених з пластика, металу або алюмінію;
  • текстильні матеріали можуть бути абсолютно різні, але вони повинні володіти високою якістю;
  • кухонний диван краще вибирати кутовий в кожанной оббивці, а для вітальні підійде великий розкладний диван, виготовлений з якісного текстилю.

Головною відмінністю дизайну в стилі лофт є наявність вільного простору. Якщо ваше приміщення не володіє великими розмірами, то не впадайте у відчай, можна заощадити площа вибираючи невеликі розкладні варіанти, які можна знайти на нашому сайтіdommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті