• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Кутовий або прямий? Який диван обрати

Від того, як Ви облаштуєте свій простір і які предмети виберете, позначиться на комфорті всього приміщення. Найголовніше місце займає диван, адже на ньому Ви будете проводити найбільше часу, читаючи книгу, дивлячись улюблену телепередачу або розмовляючи з домочадцями. На сучасному ринку представлена ​​велика кількість різних моделей, тому важливо визначитися, як Ви хочете використовувати придбаний Вами виріб. Всі дивани діляться умовно на дві категорії: прямі і кутові. Асортимент кожного з них можна знайти в меблевому магазині або подивитися на онлайн-каталоги сайтів. Будь-який представник цих категорій має свої позитивні і негативні якості. Більш того, він повинен вдало увійти в інтер'єр кімнати, не тільки надаючи функціональне використання, але і естетичне задоволення. У цій статті Ви зможете ознайомитись з цими двома видами меблів і визначити для себе, який диван Вам більше до душі: прямий або кутовий.

Особливості кутових диванів

Кутові моделі дозволяють економно використовувати простір приміщення, але, оскільки вони часто бувають досить великих габаритів, то вони чудово доповнять квартири, що мають середню і велику площу. Їх можна розташувати і в невеликих приміщеннях, але не рекомендується перевантажувати такий інтер'єр предметами декору та іншими меблями. Кутові дивани дозволяють в будь-якому інтер'єрі створити затишне місце для відпочинку.

Як і прямі, кутові моделі можуть володіти механізмом трансформації, але вони також випускатися і без них. З кутових меблів може вийти зручне додаткове спальне місце для гостей. Щоб функціонально використовувати площу однокімнатної квартири або квартири-студії, можна придбати кутовий диван, доповнений механізмом трансформації.

Кут конструкції може формуватися двома способами: завдяки приєднаній тумбі або крісельному елементу або завдяки конструкції під назвою "канапе", що має стандартну і укорочену довжину. Конструкція кутового виробу може за формою нагадувати букву П, а може мати по боках різну або однакову довжини.

Дуже популярними на сьогоднішній день є модульні кутові моделі, вони бувають двох видів: з жорстким з'єднанням блоків і незакріпленими елементами. Жорстке з'єднання блоків має на увазі те, що замовник вибирає розмір, колір і форму елементів, після чого їх приєднують на заводі. Самостійно змінити конструкцію буде неможливо, але якщо потрібно буде його розібрати, вкоротити або подовжити, то з цим з легкістю впораються фахівці. Незакріплені елементи дозволяють змінювати форму дивана в будь-який час, коли Вам забажається. Можна в майбутньому докуповувати окремі блоки, що допоможе освіжити весь дизайн. Але варто пам'ятати, що:

  1. незакріплені елементи найкраще вибирати для великих і просторих кімнат, адже рухати модулі в маленькому приміщенні буде не дуже зручно і вони будуть з'їдати вільний простір;
  2. такий вибір вийде трохи дорожче, адже при його виготовленні буде використовуватися більше оббивного матеріалу.

Кутовий диван оснащений такими характеристиками:

  1. моделі з механізмом трансформації мають додаткові ніші;
  2. має більш жорсткі сидіння, в порівнянні з прямим;
  3. можуть виникнути проблеми з транспортуванням через великі розміри виробу.

Особливості прямих диванів

Такі вироби крім витягнутої можуть володіти і більш ускладненою формою. У більшості випадків наявність механізму трансформації визначає геометричні параметри моделей. Статистичні варіанти, що не перетворюються на спальні місця, часто оснащені сидінням меншої глибини. Рівень комфорту залишається той же, але це дозволяє заощадити простір. Деякі прямі моделі без механізму трансформації мають високі сидіння, що забезпечує комфорт і затишок при експлуатації.

Прямі моделі, оснащені механізмом трансформації, відрізняються своєю функціональністю. Вдень вони є комфортним місцем для розслаблення, а вночі перетворюються в додаткове спальне місце. Вибравши відповідний механізм і потрібний розмір спального місця, Ви зможете забезпечити комфортом і всю родину, і Ваших гостей.

Існують два види прямих диванів, що відрізняються розташуванням спального місця по відношенню до стіни: моделі з поздовжним і перпендикулярним спальним місцем. Перший варіант володіє більшою довжиною в порівнянні з другим. Перевагою поздовжнього місця є відсутність поперечних швів, які є в наявності у моделей з перпендикулярним спальним місцем.

Такі меблі набувають через їх практичність і величезний вибір моделей.

Основними характеристиками цього виду м'яких меблів є:

  1. різні габарити, адже вироби можуть разюче відрізнятися по конструкції: від невеликих двомісних варіантів до величезних шестимісних моделей;
  2. софа оснащена глибокими і зручними сидіннями;
  3. в більшості випадків такий вид доповнений механізмом трансформації, який дає можливість перетворити його з предмета відпочинку в місце для релаксації. Купуючи такий виріб, обов'язково варто перевіряти плавність роботи механізму, а також його міцність і надійність.

Вибір дивана: що потрібно врахувати

Який диван краще вибрати залежить тільки від вас і розмірів Вашої кімнати. Прямі дивани більш зручні для маленьких кімнат і кабінетів, а кутові чудово впишуться в приміщення середніх і великих розмірів.

Нижче ми опишемо приклади приміщень, які краще підійдуть для прямого і кутового варіантів:

  1. Якщо Ви придбали кутову модель, то подбайте, щоб приміщення не було перевантажено іншими меблями. Якщо в кімнаті вже розташована велика шафа, стоїть багато електроніки і декоративних елементів, то щось потрібно буде прибрати, адже кімната стане переповнена меблями. Для таких випадків краще вибрати прямий диван і доповнити його парочкою крісел.
  2. Якщо Ви часто приймаєте гостей і кімната стає місцем святкувань, то варто подумати про наявність додаткового спального місця. І кутовий, і прямий диван можуть мати механізми трансформації, тому при виборі спирайтеся на розмір кімнати і як в неї впишеться виріб в розкладеному вигляді.
  3. Бувають такі випадки, що прямий диван має занадто маленький розмір, а кутовий навпаки занадто громіздкий. У такій ситуації краще виготовити меблі на замовлення, наприклад вибрати окремі модулі потрібних розмірів, які потім з'єднати на фабриці або які Ви зможете поєднати самі. Ціна може кусатися, але зате Ви будете точно знати, що меблі ідеально впишуться в інтер'єр.

Купуючи диван, обов'язково протестуйте його, посидівши і полежавши на ньому. Переконайтеся, що він не прогинається і що його конструкція рівномірно розподіляє масу тіла. Перевірте спальне місце - воно повинно бути рівним і зручним, а механізм трансформації плавним і легким в експлуатації.

Якщо Вас влаштував зовнішній вигляд і функціональні параметри, то сміливо робіть покупку. Не забудьте оформити гарантію на термін використання - таким чином ви зможете заощадити на ремонті.

У висновку відзначимо, що і у прямих, і у кутових меблів є свої переваги, який з них вибрати залежить тільки від покупця. Найголовніше, що Вам належить зробити - це переконатися, що обрана модель вписується як в розмір і дизайн кімнати, так і в Ваш бюджет.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті