• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно доглядати за шкіряним диваном?

Додати шкіряний диван в інтер'єр кімнати зможе не кожен, адже він вважається ознакою розкоші. Такі м'які меблі здатні перетворити кімнату, додавши їй стильного вигляду. Вони перетворить звичайну квартиру в шикарні апартаменти і дозволять будь-якому інтер'єру виглядати дорогим і розкішним. Однак варто пам'ятати, що за шкірою потрібний догляд.

Забезпечивши належний догляд меблів, Ви зможете продовжити терміни їх експлуатації. У цій статті ми розповімо Вам про те, як доглядати за шкіряним диваном, щоб Ви змогли насолоджуватися ним довгий час.

Що впливає на знос оббивного матеріалу

Шкіряний матеріал має свої особливості, які варто враховувати. Він вимагає не тільки правильного догляду, але і правильного використання. Факторами, що впливають на зносостійкість шкіри, називають:

  1. Вологість. Оскільки шкіра є гігроскопічним матеріалом, в дуже сухому приміщенні на ній можуть утворитися тріщини. Не варто розміщувати меблі з таким оббивним матеріалом поблизу с опалювальними приладами. Рекомендується підтримувати рівень вологості в межах 65-70%.
  2. Еластичність. Для того, щоб шкіряний диван зберіг свою еластичність, їх потрібно час від часу відновлювати. Робити це можна або викликавши спеціального майстра або самостійно в домашніх умовах, використовуючи такі масла, як оливкове, рицинове або ланолінове. Також можна застосувати гліцерин.
    На фланелеву тканину потрібно нанести вибране масло, протерти поверхню меблів і дати вбратися. Потім слід витерти чистою ганчіркою, інакше на одязі можуть утворитися жирні сліди.

  1. Хімічні засоби. Не слід часто використовувати для чищення агресивні засоби, адже вони можуть швидко постарити шкіру. До утворення тріщин також може привести часте застосування мильного розчину, так як він володіє високим лужним рівнем. Рекомендується використовувати засоби для чищення, спеціально призначені для шкіри.

Способи відмінності шкіряних диванів

Основним критерієм відмінності можна назвати можливість використання шкіряного матеріалу різними виробниками. Більшість з них поділяють вироби зі шкіри на три групи: шкіра + шкіряний замінник, шкіра 1 і шкіра 2.

Шкіра + шкіряний замінник є меблі, в яких всі видимі частини оббиті натуральною шкірою, а задні і невидимі - штучної в тій же забарвленням. Ця група найбільш доступна по ціновій категорії.

У групах шкіра 1 і шкіра 2 дивани повністю оббиті натуральною шкірою. Відрізняються вони тим, який сорт шкіри використовувався і яке було її вироблення. Чим вона дорожче, тим більше буде ціна за виріб.

Так само як і всі дивани, шкіряні можна розділити на стандартні і розкладні. Розкладні шкіряні дивани будуть дорожче стандартних, так як їх можна за допомогою механізму трансформації можна перетворити в додаткове спальне місце. Цей тип диванів в свою чергу поділяють в залежності від механізмів, наприклад дельфін, єврокнижка, седафлекс і інші.

Шкіряний диван буває декількох видів: двомісні, тримісні і кутові. Дизайн у них класичний, що поєднує в собі розкіш і простоту, вишуканість і затишок.

Догляд за шкіряним диваном в домашніх умовах

Існує кілька простих правил, використовуючи які Ви зможете зберегти привабливий вигляд Ваших меблів:

  1. Плями геть. Якщо Ви вирішили розмістити шкіряний диван у вітальні перед телевізором, то не варто пити на ньому каву або вечеряти. Для цього існує спеціально відведене місце - кухня. Таким чином Ви захистите оббивку від появи різних плям від їжі і напоїв.
  2. Регулярний догляд. За шкіряними меблями необхідно постійно доглядати, тільки так вони зможуть зберегти свій колір, фактуру і привабливий зовнішній вигляд. Слід використовувати спеціальні засоби для очищення шкіри, уважно дотримуючись інструкції. Більш того, потрібно стежити за збереженням блиску і м'якості шкіряного виробу. Для цього можна вдатися до народних засобів. Так, збитий білок зможе надати м'якість і природний блиск. Такий же ефект забезпечує щотижневе протирання шкіри розчином з гліцерину. Ще можна потерти шкіру апельсиновою кіркою - це зможе прибрати потертості і додасть здоровий вигляд оббивних матеріалів. Для світлої шкіри рекомендується використовувати суміш з молока і збитих білків.
  3. Збереження зовнішнього вигляду. Якщо маленькі діти люблять грати на дивані з фломастерами, то не варто злитися на них через появу плям і слідів. Краще придбайте захисний чохол для дивана або накривайте його покривалом. Також рекомендується накривати шкіряні меблі перед від'їздом, щоб на них не осідав пил.

Як очистити шкіряний диван

Перед тим, як почати очищення меблів, обов'язково прочитайте документацію, яка видавалася з ними при покупці. Це допоможе Вам дізнатися, які миючі засоби рекомендує використовувати виробник. Важливо пам'ятати, що лакована і анілінова шкіра не потерплять однакових засобів.

Перш ніж використовувати будь-який засіб для чищення рекомендується протестувати його на непомітній ділянці меблів. Не виключено, що Вам може знадобиться час для того, щоб знайти те, що підійде саме для Вашого дивана. Дочекайтеся поки засіб повністю висохне, переконайтеся, що на ділянці не залишилося ніяких плям, а колір оббивки залишився колишнім і тільки тоді приступайте до очищення всього дивана.

Для початку рекомендується акуратно пройтися по меблях пилососом, щоб позбутися від шару пилу. Потім можна приступати до видалення різних плям, якщо вони є. Використовуйте засоби строго призначені для шкіри, адже вони не зашкодять захисному верхнього шару матеріалу. Забиту в пори шкіри бруд слід видаляти за допомогою м'якої щітки.

Якщо на диван потрапила яка-небудь рідина, її слід негайно промокнути паперовою серветкою. Рухи повинні бути саме промакуючими, а не розтираючими, інакше утворення плями гарантоване.

Після закінчення чищення дивана дайте йому повністю висохнути, а потім по всій поверхні нанесіть зволожуючий кондиціонер на восковій основі. Робити це рекомендується раз на пів року.

Як очистити світлий диван

Світлий шкіряний диван може перетвориться в полотно юного художника, залишеного на ньому пограти. Своєчасне прийняття дій з порятунку оббивки зможе врятувати ситуацію. Для видалення слідів від ручки і фломастерів Вам знадобиться звичайна паперова серветка, яку потрібно змочити спиртом або ацетоном.

Якщо хтось із гостей випадково пролив каву або чай, то не варто панікувати. Пляму можна видалити за допомогою мильного розчину. Мило потрібно використовувати натуральне, що не містить лаурил сульфат натрію. У разі, якщо пляма як і раніше красується на дивані і мило не допомогло, то слід застосувати слабкий розчин оцту.

Перевагою світлої шкіряної оббивки в порівнянні з темною можна назвати те, що на ній можна застосовувати засоби, не побоюючись завдати помітних пошкоджень оббивних матеріалів.

Очистити диван з такою оббивкою, слід використовуючи засіб для миття посуду. Для цього береться губка, яка змочується в цьому засобі. Нею слід протерти всю поверхню меблів, а потім вологою серветкою видаляються залишки.

Як очистити темний диван

Диван з оббивкою з темної шкіри відрізняється своєю вередливістю в чищенні. Використовувати спирт для видалення плям потрібно дуже обережно, адже якість фарбування може бути не на найвищому рівні і Ви просто зітрете забарвлення. Тому і рекомендується перевіряти всі засоби для чищення на непомітній ділянці шкіри.

У складках шкіряних меблів можуть розвинутися грибок або цвіль. Вони здатні завдати шкоди здоров'ю не тільки Вашого дивана, але і Вам самим. Щоб продезінфікувати заражену ділянку, рекомендується застосувати слабкий розчин з оцту. Використовувати його слід швидко, щоб він не встиг вбратися в оббивний матеріал.

Завдадуть шкоди зовнішньому вигляду дивана також потертості і подряпини. Для їх порятунку використовують спеціальний засіб під назвою "рідка шкіра". Вона випускається в різних відтінках, що дозволить підібрати засіб, який ідеально підходить для Вашої шкіряної оббивки. "Рідка шкіра" наноситься тонким шаром на пошкоджену ділянку і потім міцно притискається сухою губкою. Цілком ймовірно, що процедуру доведеться виконати кілька разів.

З потертостями може також впоратися нейтральний крем для взуття. Варто відзначити, що не рекомендується використовувати фен на шкіряному дивані для прискорення сушки, для цього буде достатньо відкритих вікон.

Для того, щоб диван прослужив вам довше, його оббивний матеріал повинен бути виготовлений зі шкіри високої якості або гарного її замінника. Відмінні варіанти, які порадують будь-який гаманець, можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті