• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке корпусні меблі

У будь-якому місці: удома, на роботі, в кафе, театрі і навіть на відпочинку неможливо обійтися без меблів. В наші дні такий вид меблів, як корпусні, рік за роком набуває все більший попит. Якщо Ви хочете дізнатися, що таке корпусні меблі і які їх особливості, то ця стаття саме для Вас.

Корпусні меблі це

Цей вид меблів являє собою кілька корпусів, які наділені внутрішнім простором, що дозволяє зберігати там речі. Всі меблі в цілому ділять на дві категорії: корпусні і м'які. Матраци, столи, стільці та інші предмети є складовими додаткових категорій.

До м'якої відносять дивани, крісла, кушетки, пуфи і так далі. Корпусні включає в себе ті деталі, які складаються з корпусів, наприклад шафки на кухні. Такі вироби мають окремі заготовки, які потім об'єднуються в каркас кожного з модулів, наприклад тумбочки або полки, після чого всі модулі збираються в один цілісний елемент. Цей елемент може призначатися для різних цілей в різних кімнатах. Так можна зібрати спальню, полки в вітальню, дитячу, кухню і інші варіанти для домашніх і офісних приміщень. Єдине, що розділяє ці вироби - це якість матеріалу, з якого виготовляються різні деталі.

Основними елементами конструкції є верх, дверцята, задні стінки, бічні частини і дно. Кожну з цих частин закромкують - обклеюють різними видами кромки. Кромкою обробляють торці - цей процес мають велике значення, так як вони будуть тримати на собі основне навантаження.

Дверцята виробу є його основною прикрасою, їх виробляють в різних дизайнах, застосовуючи такі елементи, як скло, ротанг, пластик, алюміній та інші. Їх можуть зібрати в алюмінієвому профілі і наповнити скляною панеллю, що додасть гарний вид всьому виробу. Скляна панель може бути матовою або напівпрозорою, а також вона може доповнюватися різними малюнками. Ручки виготовляють з металу і покриваються різними кольорами. Пластикові варіанти в більшості випадків використовують для дитячих моделей.

Корпусні меблі стали популярними завдяки:

  1. різних варіантів моделей;
  2. матеріали можна комбінувати різними способами;
  3. вироби, виготовлені з ДСП і МДФ мають низьку ціну;
  4. чудово впишеться в будь-який інтер'єр;
  5. можна використовувати в різних приміщеннях, наприклад в спальні, вітальні, офісі, передпокої і так далі;
  6. широкий діапазон кольорів для матеріалів.

Таку меблі іноді називають модульною за рахунок того, що вона має в своєму складі різні елементи. Особливість конструкції модульних меблів полягає в тому, що замовник може сам формувати загальний вигляд всього виробу, вибираючи кожну деталь. Також він може з часом за бажанням змінювати і доповнювати його, що є ще одним плюсом корпусних меблів. Спочатку все виріб розробляється таким чином, щоб кожні складові конструкції гармонійно поєднувалися один з одним, але вони також зможуть добре виглядати окремо, незалежно від цілісного виробу.

Корпусні меблі є по справжньому унікальною. Журнальні столики, шафи, комоди, комп'ютерні столи - все це також є її елементами. Універсальність всієї системи полягає в тому, в неї можуть входить різні деталі будь-яких розмірів, забарвлень і стилів, що відповідають різним функціям, що дозволяє оптимально використовувати простір кімнати.

У більшості випадків всі деталі виготовляються з деревинно-стружкової плити, яка проводиться за допомогою змішування стружок з речовинами, що клеять і подальшого пресування. Після цього плиту шліфують і фарбують спеціальними емалями, а потім заклеюють ламінованою плівкою або меламіну папером.

Навіть найвибагливіший покупець зможе знайти відповідну деталь в потрібному кольорі і потрібної форми, так як колірна гамма перевершує всі очікування. Кінцевий варіант буде виглядати красиво, витончено і унікально. Більш того, корпусні меблі набагато дешевше тієї, що виготовляється з дорогих порід дерева, але прослужить вона стільки ж, іноді навіть більше.

Як вибрати корпусні меблі

Корпусні меблі дозволяють створити високий рівень комфорту і зручності як для всіх осіб сім'ї, так і для їх гостей. Тому до її вибору треба поставитися дуже уважно.

Для початку виміряйте приміщення і визначте, приблизно скільки людина буде ним користуватися, а також на яку суму ви можете розраховувати.

Хороші і стійкі меблі виготовляються з матеріалів високої якості і процес їх збирання та розбирання відрізняється легкістю і зрозумілістю.

Оскільки меблі Ви купуєте на тривалий час, тому з чого виготовлений матеріал і його якість мають велике значення при виборі меблів.

Перед покупкою варто уважно оглянути всі виріб і перевірити чи немає в тих ділянках, де вкручуються гвинти, слідів тирси і добре прикріплене покриття.

На сьогоднішній день виготовляють меблі з штучних матеріалів, яка набагато дешевше і нічим не поступається натуральній. ДСП з меламіновою плівкою вважається досить популярним і самим широко-використовуваним матеріалом. Його перевагами можна назвати:

  1. високий рівень міцності і жорсткості;
  2. легкість при обробці;
  3. відсутність внутрішніх сучків, порожнеч і тріщин;
  4. міцне утримання шурупів і цвяхів.

Використовуючи меламінову смолу, виготовляють облицювальні стінки, що робить покриття довговічним, міцним, термостійким і зносостійким. Ламінована або меламінові деревно-стружкові плити оснащена облицювальною плівкою. Вони розрізняються тільки кількістю меламіну, що міститься в меламіно-формальдегідних смол. У ламінованої ДСП його 20%, а в меламіну - 60% і вище.

ДВП є листовим матеріалом, який отримують, спресувавши маси волокон, з деревини. Після чого їх формують у вигляді килима. Дров'яна деревина, щепа, відходи лісопиляння і деревообробки - всі ці матеріали використовують для створення деревоволокнистих плит. Щоб зробити меблі, робочі використовують тільки тверді деревоволокнисті плити, їх товщина часто досягає 3.2-5.0 мм. Їх використовують для створення днищ і стінок шаф, ящиків і так далі.

Сподіваємося, що ця стаття допомогла Вам розібратися, що таке корпусні меблі та як їх правильно вибирати. Тепер можете сміливо відправлятися в меблевий магазин за новою покупкою.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті