• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Все, чого ви не знали про процес виготовлення диванів

Вибираючи нові меблі, рідко хто замислюється про те, яким є процес їх виготовлення. Це не дивно, адже спочатку в очі кидається їх дизайн. Але знаючи про те, яка начинка дивана, можна бути впевненим, що ні одна вада не залишиться непоміченим. Ви зможете придбати якісний виріб, який зможе задовольнити Ваші потреби як зовні, так і зсередини. У цій статті Ви дізнаєтесь, як робляться дивани та з чого вони складаються.

sofa dommino

Що таке м'які меблі і з чого вони складаються

До м'яких меблів відносять дивани, крісла, стільці, канапки, шезлонги і банкетки. Нехай слово "м'яка" не вводить Вас в оману, адже сидіння можуть варіюватися за ступенем жорсткості. Для початку розглянемо з чого складається така меблі. За основу візьмемо диван.

  1. Каркас. Цей елемент є одним із самих основних, так як від нього залежить, наскільки довговічним буде виріб. До нього прикріплюються всі інші елементи меблів. Виготовляється каркас з таких матеріалів, як дерево, метал, картон, ДСП і ДВП. Щоб міцно з'єднати всі елементи на дерев'яному каркасі, застосовують меблеву каркасну скобу. Виготовляється вона зі сталевого дроту. Крім того, використовують шурупи, саморізи, болти і шпильки. Стрімкі з'єднання кріпляться за допомогою спеціального клею на основі ПВА. Міцна конструкція - це запорука довговічності дивана.

sofa dommino

  1. Наповнювач. Це елемент може бути жорстким, м'яким, гнучким або пружним. Його основне завдання полягає у формуванні зовнішнього вигляду меблів, а також створення відчуття комфорту під час експлуатації. В якості наповнювача використовують: блок пружин, синтепух, пінополіуретан, холофайбер або латекс.
  2. Механізм трансформації. Диван з механізмом трансформації зараз користуються найбільшою популярністю, адже додаткове спальне місце завжди стане в нагоді. Найпопулярнішими вважаються: книжка, єврокнижка, дельфін, акордеон, клік-кляк і седафлекс. Вони можуть застосовуватися як в якості ліжка для гостей, так і в якості основного спального місця.

sofa dommino

  1. Оббивний матеріал. З якої тканини роблять оббивку? Найчастіше вибирають міцний і зносостійкий матеріал. Оббивка - це та частина меблів, з якої відбувається безпосередній контакт під час її використання. Саме на ній зосереджується найбільша кількість навантажень. Чохол для меблів виготовляється з декількох частин, які зшивають на фабриці. Кріпитися він завдяки спеціальним скобам.
  2. Опори. Ці деталі мають дві функції: декоративну і захисну. Найчастіше опори виготовляють з пластмаси, але зустрічаються і вироби зі сталі і хромованого металу.

Кожна з цих складових повинна бути найвищої якості. Тільки тоді меблі зможе прослужити велику кількість часу, забезпечуючи зручністю і комфортом.

Технологічний процес виготовлення

процес виробництва меблів поділяється на три основних етапи:

  1. Столярний цех. Тут розпилюють фанери і дошки, які в наслідку збираються в каркас. Весь виробничий процес полягає в таких кроках: розкроюють деталі по довжині і ширині, а потім відбувається їх шліфування, вирізують шипи й вушка, вирізують внутрішні елементи, кріпитися механізм трансформації і збирається сам каркас.

sofa dommino

  1. Оббивний цех. Після того, як каркас зібрали, його відправляють в оббивний цех. Там до нього прикріплюють нетканий матеріал. Це робиться для того, щоб меблі не видавалb скрипучі і стукаючы звуки під час використання. Після чого виріб оклеюється поролоном і до нього кріпляться м'які елементи або пружинні блоки. Пружини розміщують рівномірно по всій основі, а зверху приклеюють щільний матеріал з тканини. Це роблять для того, щоб не відбувалося стирання підкладкового матеріалу, який буде розташовуватися зверху. Далі укладається поролон, а потім синтепон.
  2. Швейний цех. Останнім етапом стає кріплення оббивного матеріалу. На фабриках використовують спеціальне обладнання, яке справляється з будь-якими видами тканин для оббивки. Тут її розкроюють і прикріплюють спеціальними скобами до каркаса. В цьому ж цеху відбувається і пошиття самих чохлів.

sofa dommino

Завершує весь цей процес проведення контролю збірки. Потім готові меблі упаковують в картон чи плівку і відправляють на склад. Таким чином відбувається виготовлення диванів. Найякісніші вироби можна знайти у виробників, тому поспішайте заглянути в наш каталог. Там Вас чекає широкий ряд моделей за ціну, яка зможе порадувати будь-якого покупця.

sofa dommino

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті