• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

9 кращих матеріалів для набивання диванних подушок

Повноцінний і здоровий сон - це запорука гарного самопочуття, піднесеного настрою і бадьорості духу у прийдешньому дні. Велику частину життя ми проводимо в обіймах Морфея.

Для того, щоб не прокидатися з затуманеною головою і болями в шиї і спині, потрібно придбати хорошу подушку. Вибирати її слід спираючись на індивідуальні переваги. Найголовнішим, на що слід звертати увагу, є наповнювач. У нашій статті ми розповімо чому можна наповнити подушку для дивана і як правильно її вибрати.

Вибираємо подушку правильно

Як ми вже помітили, вибір подушки - це індивідуальна справа кожного. Не рекомендується купувати однакові вироби для всіх домочадців. А все тому, що комусь зручно спати на жорсткій подушці, а хтось любить по м'якше. Виріб, вибраний з врахуванням індивідуальних потреб, буде сприяти глибокому сну і повноцінному відпочинку.

Подушку слід міняти раз на два роки. У разі, якщо у неї пір'яний наповнювач, то її рекомендується міняти кожні шість місяців.

Під час сну намагайтеся, щоб на виробі розташовувалася не тільки голова, а й шия. Якщо Ви прокидаєтеся з болем у шиї, то значить подушка занадто висока, а якщо постійно кладете руку під голову або під сам виріб, то занадто низька.

При покупці подушки варто звертати увагу на такі деталі:

  1. Матрац. Зверніть увагу на те, який у Вас матрац. Якщо він м'який, то подушка повинна бути вище, а якщо жорсткий, то нижче.
  2. Форма. Ці вироби випускаються в самих різних формах: від класичної прямокутної до хитромудрої ромбічної. Варто пам'ятати для чого Вам потрібна подушка. Якщо виключно для сну, то краще зупиниться на класичній або довгастої форми, так як такі моделі забезпечать хорошу підтримку шийних хребців. Також можна вибрати ортопедичну модель.
  3. Пошиття. При виборі виробу звертайте увагу на його пошиття. Шов повинен бути міцний, адже від цього залежить довговічність подушки. На матеріалі не повинно бути ніяких маленьких дірок, так як через них може вилізти наповнювач.
  4. Розмір і висота. На розмір не варто звертати особливу увагу, вибирайте такий, який буде зручний для вас. Потрібну висоту подушки можна визначити вимірявши ширину Вашого плеча.
  5. Жорсткість. Жорсткість виробу вибирається залежно від того, в якій позі Ви любите спати. Для тих, хто вважає за краще спати на боку, краще вибирати жорстку подушку, для любителів відпочивати на спині - середньої жорсткості, а для тих, хто спить на животі - м'яку.
  6. Наповнювач. М'якість і пружність виробу залежить від її наповнювача. Основною метою має бути забезпечення правильного положення хребта, а також сприяння розслабленню м'язів шиї і спини. Тому вибір наповнювача повинен займати важливе місце. Вони бувають двох видів - натуральні і синтетичні. Натуральні зазвичай дорожче за ціною, деякі з них можуть викликати алергію і вимагають спеціального догляду, а синтетичні не користуються великим попитом через свою штучність.

Натуральні наповнювачі

Пух і перо

Наповнювачі гігієнічні з пуху використовували ще в старовину. Качиний і гусячий пух відрізняються своїм особливим комфортом, так як вони добре пропускають повітря і регулюють теплообмін. Пухова подушка забезпечує комфортний сон і відпочинок всьому організму.

Жорсткість виробу залежить від співвідношення в ній пір'я і пуху. Чим більше пуху, тим м'якше буде подушка, а також тим дорожче.

На сучасному ринку можна знайти безліч різних варіантів: від дешевших до дорогих трикамерних. Трикамерні варіанти відрізняються тим, що їх середина заповнена кінчиками пір'я, що робить виріб пружним, а дві зовнішні камери - пухом, що забезпечує йому м'якість.

Практично всі вироби з таким наповнювачем можна прати в пральній машині. Можна додати в барабан кілька тенісних м'ячів - це дозволить зберегти обсяг.

До мінусів цього наповнювача можна віднести:

  • потрібно раз на рік робити регулярне просушування і проводити хімічну чистку;
  • на протязі 5 років перо стане руйнуватися, що робить його недовговічним;
  • може викликати алергічну реакцію, так як пух і перо створюють сприятливі умови для появи кліщів і розвитку різних грибків. Якщо в подушці завелися кліщі, то знищити їх практично неможливо, адже прання та сушіння може видалити дорослі особини, але їх яйця можуть вижити.

Овеча і верблюжа шерсть

Такий наповнювач сприятливо впливає на здоров'я людини. Він добре пропускає повітря, не накопичує вологу, не збирає пил. Шерсть добре проводить тепло, тому на такий подушці тепло спати взимку і не жарко влітку.

Шерсть здавна використовувалася для лікування болю в м'язах і суглобах, а також при ревматизмі. Якісна шерсть не злежується і зможе довго прослужити.

Мінусами цього наповнювача є:

  • шерсть низької якості швидко звалюється і її дуже складно відновити;
  • алергікам і астматикам слід бути обережними при використанні цього наповнювача;
  • потрібне хімічне чищення, оскільки пральну машинку використовувати заборонено.

Кінський волос

Якщо Ви сильно потієте, то цей наповнювач якраз для Вас. Кінський волос добре вбирає і віддає вологу, тому навіть якщо на вулиці пекуче сонце, голова все одно буде сухою. Подушка з таким наповнювачем пружна і жорстка. Вона рекомендується для людей, що володіють зайвою вагою, а також для тих, хто вважає за краще жорсткі варіанти.

При виготовленні такої подушки її центральну частину наповнюють кінським волосом, а зовнішню камеру - верблюжим або овечим стегним вовняним полотном.

Мінусами такого наповнювача вважаються:

  • чистка повинна бути тільки хімічною;
  • може викликати алергічну реакцію.

Натуральний латекс

Такий матеріал об'єднує в собі твердість і м'якість. Його часто використовують в якості наповнювача для ортопедичних подушок, так як він має бактерицидні властивості і здатний повторювати контури голови і шиї, зберігаючи свою форму.

Для виготовлення натурального латексу використовують спінений каучук, який є смолою дерева гевеї, що росте в тропіках.

Головною перевагою цього наповнювача можна назвати його довговічність. Подушка збереже всі свої властивості протягом двадцяти років. Сучасний ринок пропонує наповнювач-гібрид, який представляє собою суміш з латексу, який стає її підставою, і пуху або вовни, які займають верхню оболонку.

Подушку з латексу дозволяється прати при делікатному пранні.

Мінус у цієї подушки один - її висока ціна.

Лушпиння гречки

Цей наповнювач останнім часом користується великою популярністю. Оскільки він є рослинним, то у нього є свої плюси і мінуси.

До позитивних рис можна віднести те, що подушка з таким наповнювачем масажує шкіру, приймаючи обриси голови і шиї. Також вона сприяє поліпшенню кровообігу і створює сприятливий вплив на тонус м'язів. Крім того, вона екологічно безпечна, але тільки за умови, якщо виробники зробили протруєння хімікатами, щоб там не заводилися комахи. Кількість хімікатів не має перевищувати норму.

Мінусами є те, що така подушка потребує адаптаційного періоду, тому що потрібно звикнути до її жорсткості і шелестіння. Для такого виробу обов'язковий спеціальний догляд, який полягає в хімічній чистці, провітрюванні, просушуванні і дезінфекції. Також до негативних рис можна віднести те, що термін його служби складає три роки, після чого лузга перетворитися на пил.

Синтетичні наповнювачі

Синтетичним наповнювачам віддають перевагу через їх більш низьку ціну, простоту у догляді (багато з них можна прати в пральній машинці) і якості, яка не поступається натуральним наповнювачам.

Більшість синтетичних матеріалів не викликають алергічну реакцію. Такі подушки добре передають теплоту, мають вентилюючі властивості і м'які, дихаючі волокна.

Синтепон

Найпоширеніший з синтетичних наповнювачів. Він не вбирає запахи, має довгий термін служби (до 10 років). Цей наповнювач легкий у догляді і добре відновлює форму. Синтепонові подушки можна використовувати людям, схильним до алергії.

Холлофайбер

Цей матеріал є відмінним замінником пір'я і пуху. Холлофайбер - це 100%-ний поліестер, який просочується силіконом. Його часто застосовують в якості наповнювача для ортопедичних подушок, змішуючи з овечою вовною. Цей наповнювач добре ізолює тепло, не вбирає запахи і не утримує вологу. Він також дозволений для використання алергікам, не токсичний і не горить.

Подушки з холлофайбером можна прати.

Комфорель

Цей наповнювач являє собою синтетичні пухнасті кульки. Він користується чималим попитом завдяки своїй гіпоалергенності, повітропроникності і невеликій ціні. Комфорель можна прати в пральній машинці, так як він легко відновлює форму.

Матеріали з ефектом пам'яті

Такі матеріали здатні підлаштовуватися під форму тіла. Вони виробляються з натурального латексу або поліуретану. Наповнювач з ефектом пам'яті може бути жорстким і м'яким. До мінусів можна віднести те, що ці матеріали не можна прати і коштують вони недешево.

Тепер Ви знаєте які бувають наповнювачі подушок для диванів. Для комфортного сну важливо мати не тільки гарну подушку, а й якісні м'які меблі. Якщо Ви шукаєте, де знайти найкращі варіанти, то обов'язково загляньте на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті