• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Обираємо зручну подушку, яка забезпечує солодкий сон

Якщо прокидаючись вранці Ви відчуваєте біль в шиї і голова здається затуманеною, то це говорить лише про одне - пора обирати нову подушку. Як вибрати подушку для сну і чи варто її купувати взагалі?

Перші подібності подушок використовувалися ще за часів Стародавнього Єгипту. Вони суттєво відрізнялися від тих виробів, що ми використовуємо сьогодні, адже матеріалами, з яких вони виготовлялися були камінь, дерево, глина і метал. Які причини були для використання настільки твердих матеріалів - невідомо, але існують припущення, що такі подушки сприяли збереженню популярних на той час зачісок під час нічного відпочинку.

У Азіатських країнах були популярні дерев'яні подушки, які за формою нагадують прямокутний брус або увігнуту дошку. Також використовувалися фігури різних звірів, виготовлені з каменю і мають спеціальні поглиблення.

Вважається, що перші подушки, що мають пух і гусяче перо в якості наповнювача, з'явилися в Стародавній Греції. Стародавні Римляни спеціально розводили гусей для того, щоб потім бачити сни на м'яких подушках.

Навіщо купувати подушку

Подушка виконує різні функції. Декоративні прикрашають нашу ліжко, роблячи її привабливою і затишною. Валики допомагають нам зручно розташуватися на ліжку. Але найголовнішою функцією подушки звичайно ж є забезпечення комфорту під час сну.

Навіщо нам потрібна подушка під час сну? Щоб підтримувати хребет у горизонтальному положенні і не викривляти його, а також забезпечувати підтримку голові і шийного відділу хребта. Дуже важливо, щоб під час сну на подушці відпочивала як голова, так і шия.

Якщо спати не використовуючи це виріб, то шийний відділ хребта не зможе розслабитися, що призведе до викривлення шийних хребців. На ранок можна очікувати появу головних болів і болів в спині.

Щоб перевірити, чи підходить Вам подушка для повноцінного відпочинку, потрібно звернути увагу на такі ознаки:

  • якщо Ви постійно підкладаєте руку під подушку або голову, то такий виріб занадто низька, більш того, воно категорично не підходить тим, хто хропе;
  • занадто високий варіант може викликати напругу в м'язах і відчуття незручності;
  • прокидаючись вранці болить шия, а плечі ніби дерев'яні? значить подушка занадто низька, та ще й матрац відрізняється особливою жорсткістю.

Вибираємо правильну подушку

До такого вибору потрібно підходить індивідуально. Одна і та ж модель не підійде для всіх членів сім'ї. З огляду на особливості Вашого будови, можна знайти виріб, яке дозволить забезпечити Вам комфортний і міцний сон, а також повноцінний відпочинок Вашим м'язам. Вибирайте тільки якісні варіанти і не використовуйте їх після закінчення терміну служби.

Гарне і якісний виріб не стане причиною нічних пробуджень, затьмарених головним болем і болем в шиї і спині. До розміру чіплятися не варто, вибирайте, який Вам подобається. Але особливу увагу висоті, формі і наповнювача.

Наповнювач

Він буває двох видів - натуральний і синтетичний. Кожен з них має свої плюси і мінуси.Ті наповнювачі, які відносяться до натуральних, зазвичай коштують трохи дорожче і вимагають спеціальний догляд. Деякі з них також здатні викликати алергію.

Синтетичні нижче в ціні. Вони легше у догляді, так як багато хто з них можна прати в пральній машині. Але вони не так популярні через свою штучність.

Форма

Форму поділяють на два виду - класичні та ортопедичні. Прямокутні і квадратні подушки представляють собою класичну форму, а валики і моделі з виїмкою для голови - ортопедичну.

З приводу ортопедичних подушок думки розходяться. Одні стверджують, що вони гарні тільки для відпочинку, але не для сну через свою жорсткості і не здатності змінювати форми. Крім того, твердий бортик може привести до болів в шиї. Але інші вважають, що ортопедична форма ідеальна для сну, бо вона знижує навантаження на шийні хребці і її слід використовувати людям, у яких є проблеми з хребтом.

Яка з думок вірне? Все залежить від якості конкретного виробу. Його позитивні характеристики і лікувальні властивості визначаються не тільки формою, а й тим, який в ньому присутній наповнювач.

Яку форму вибрати - вирішувати тільки Вам. Але якщо у Вас або у Ваших близьких виявлені проблеми зі здоров'ям, то краще звернутися за порадою до фахівця, особливо якщо Ви вибираєте подушку для сну дитини.

Пошиття

Перед придбанням нової подушки потрібно приділити увагу її пошиття і тканини. Перевірте шов - він повинен бути міцний і дрібний. На тканині не повинно бути ніяких маленьких дірок, адже вони можуть пропустити наповнювач назовні. Чим гірше нитки і шов, тим менше термін експлуатації виробу. При покупці не забудьте перевірити шви на міцність, для цього їх потрібно злегка потягнути.

Жорсткість

Жорсткість виробу залежить від того, яку позу сну Ви віддаєте перевагу:

  • для любителів спати на боці підійде жорстка подушка, яка буде підтримувати голову і шию;
  • тим, кому зручно спати на спині, варто вибирати вони середньої жорсткості;
  • любите спати на животі? тоді Вам підійде м'яка подушка.

Висота

Щоб підібрати висоту вироби, яка підійде саме для Вас, необхідно виміряти ширину Вашого плеча. Висота подушок варіюється від 6 до 16 сантиметрів. Зазвичай люди зупиняються на висоті в 10-14 сантиметрів.

Натуральні наповнювачі

Овеча шерсть

Вважається, що подушки з таким наповнювачем надають сприятливий ефект на здоров'я людини. Вони допомагають при проблемах з опорно руховим апаратом, а також болях в суглобах і м'язах. Волокна вовни створюють хороший повітрообмін і дозволяють відводити зайву вологу, тому на таких виробах не жарко спати влітку. Крім того, вони здатні відмінно зігріти взимку.

Основним недоліком такого наповнювача вважається що, що він здатний втратити свою форму через кілька місяців і повернути її буде практично неможливо.

Пух і пір'я

Фахівці вважають, що такий наповнювач є найсприятливішим для сну. Звичайно, тільки в тому випадку, якщо він не викликає алергію.Якщо Вам пухова подушка дісталася у спадок, то будьте вдячні за такий подарунок, адже на сьогоднішній день вони коштують недешево.

Ціна таких виробів коливається в залежності від їх розміру і співвідношення наповнювачів - чим більше пуху, тим вона дорожча.

Як вибрати оптимальне співвідношення? Все залежить від того, яку жорсткість Ви хочете подушку. Більший відсоток пера робить її жорсткіше, а ось подушка, в якій переважає пух, буде дуже м'якою і великий в обсязі, але при цьому буде відрізнятися своєю легкістю.

Шовк

Щоб отримати такий наповнювач, акуратно розрізають кокони тутового шовкопряда. Після чого їх розтягують, що призводить до утворення найтоншого полотна. Це полотно згортають і надягають зверху чохол, виготовлений з бавовни. Натуральний шовк не звалюється і не має запаху. Якщо пух і перо викликають у Вас алергію, то шовковий наповнювач стане їх відмінним замінником. Більш того, він здатний протистояти появі пилового кліща завдяки білку - серіцину, який міститься в шовку.

Відгуки про шовкові наповнювачі позитивні, він здатний пристосуватися до температури зовнішнього середовища, а також сприяє підтримці ідеального мікроклімату для людського організму.

У такого наповнювача є один істотний недолік - це його ціна.

Для того, щоб зробити подушку з шовком жорсткішою, до неї додають силіконові волокна.

натуральний латекс

Цей наповнювач проводиться з смоли дерева гевея, яке росте в тропіках.Натуральний латекс часто використовують при виготовленні ортопедичних подушок підвищеної цінової категорії.

Цей матеріал відрізняється своєю пружністю, але, в той же час, м'якістю. Він здатний надавати хорошу підтримку голові і шиї. Виріб з таким наповнювачем здатне підлаштуватися під форму тіла.

Наповнювач з натурального латексу здатний забезпечити подушці довгий термін експлуатації - близько 20 років, при цьому зберігаючи всі його властивості. Істотним і, мабуть, єдиним недоліком можна назвати ціну виробу з таким наповнювачем.

Рослинний наповнювач

Для рослинних наповнювачів часто використовують різні трави, шишки хмелю, гречане лушпиння та інші матеріали. Перевагами такої подушки можна назвати те, що вона забезпечує ароматерапію, допомагає розслабитися, а також забезпечує масаж шкіри, відмінно повторюючи контури голови. До недоліку слід віднести те, що рослинний наповнювач може шарудіти, та й термін його служби не перевищує двох років.

Вата

Серед натуральних наповнювачів цей вважається найдоступнішим за ціною. Бавовняна вата не призводить до розвитку алергічних реакцій, але швидко приходить в непридатність через свою особливість скочуватися.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що подушок на сучасному ринку існує величезна кількість. При виборі спирайтеся на свої власні відчуття і уявлення. Для того, щоб сон був більш комфортним, меблі повинні бути на висоті. М'які меблі високої якості можна придбати на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті